S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Wall Street kupovala v posledním čtvrtletí tyto 2 akcie. Tady 👇 je proč!

Komisi pro cenné papíry byla nedávno předložena poslední série formulářů 13-F. Tyto čtvrtletní zprávy zveřejňují majetkové účasti institucionálních investičních společností, čímž poskytují finanční komunitě určitou míru transparentnosti. Samozřejmě je vždy moudré provést vlastní průzkum, ale sledování profesionálů může být dobrým způsobem, jak získat nápady. S ohledem na to se společně podíváme na 2 akcie, které byly ve druhém čtvrtletí hojně nakupovány milionáři na Wall Street a co stálo za jejich rozhodnutím tak učinit. 

 

 

Adobe Systems $ADBE+0.1% 

Cyrus Taraporevala, generální ředitel divize správy aktiv společnosti State Street, přidal do investičního portfolia společnosti akcie společnosti Adobe Systems $ADBE+0.1%. To se ukázal být chytrý tah. S tržní kapitalizací 318 miliard dolarů je Adobe jednou z největších softwarových společností na světě. Její portfolio produktů sahá od digitálních médií až po digitální zážitky a poskytuje nástroje, které podporují kreativitu, produktivitu a zapojení zákazníků.

 

Počínaje digitálními médii nabízí společnost Adobe $ADBE+0.1% špičková řešení pro úpravu fotografií a videa, speciální filmové efekty a grafické umění. Společnost také poskytuje nástroje PDF, jako je Acrobat a Adobe Sign, které nahrazují papírové procesy digitálními dokumenty a pomáhají klientům snížit související náklady až o 90 %. Stejně jako kreativní software společnosti, i její platforma PDF dosáhla širokého rozšíření, neboť 5 milionů organizací po celém světě využívá službu Adobe Document Cloud.

 

V oblasti digitálních zkušeností pomáhá software společnosti Adobe obchodníkům shromažďovat a analyzovat data, spravovat obsah a poskytovat personalizovanou zákaznickou zkušenost. Společnost Adobe $ADBE+0.1% byla nedávno společností Forrester Research označena za předního poskytovatele podnikového marketingového softwaru, přičemž jako klíčový odlišující faktor uvedla využití umělé inteligence. A Fast Company tomuto názoru sekunduje, když Adobe zařadila mezi 10 nejinovativnějších společností v oblasti umělé inteligence.

 

Nejpůsobivější na společnosti Adobe jsou však její finanční výsledky. Přestože je této technologické společnosti téměř 40 let, stále dosahuje solidního dvouciferného růstu. Společnost Adobe $ADBE+0.1% také těží ze zdravé rozvahy, která v současné době disponuje hotovostí a krátkodobými investicemi ve výši 5,8 miliardy dolarů oproti dlouhodobému dluhu ve výši 4,1 miliardy dolarů. Tato finanční stabilita znamená, že společnost dokáže přečkat poklesy, aniž by musela vydávat dluhy nebo vlastní kapitál, a má dostatek hotovosti, aby mohla využít příležitostí, které se objeví.

 

Společnost Adobe odhaduje své tržní příležitosti do roku 2023 na 147 miliard dolarů, což jí ponechává značný prostor pro budoucí růst. A vzhledem k mnoha jejím nejlepším produktům ve své třídě si myslím, že tato technologická společnost bude akcionáře dlouhodobě odměňovat. 

 

Mastercard $MA+0.3% 

James Gorman, generální ředitel společnosti Morgan Stanley, přidal do svého portfolia akcie společnosti Mastercard $MA+0.3%. Podle zprávy The Nilson Report je Mastercard třetí největší platební sítí na světě, která v roce 2020 zachytila 24 % všech nákupních transakcí. A s výjimkou asijsko-pacifického regionu, kde je dominantním hráčem UnionPay, je Mastercard na druhém místě hned za společností Visa $V+0.1%.

 

Ve druhém čtvrtletí měla společnost v oběhu 2,9 miliardy karet, které spojují spotřebitele s miliony obchodníků po celém světě. Tento rozsah je obrovskou výhodou, díky níž je pro menší karetní společnost téměř nemožné konkurovat Mastercard. Výsledné síťové efekty jsou navíc silným motorem růstu. Vezměme si to takto: S takovým množstvím karet v oběhu jsou obchodníci v podstatě povinni přijímat karty Mastercard, a protože je Mastercard $MA+0.3% akceptována na více místech, spotřebitelé se pro ni pravděpodobněji rozhodnou. 

 

Během nedávného hovoru k výsledkům vedení společnosti uvedlo, že domácí a přeshraniční výdaje se s oživením ekonomiky zotavují, což společnosti pomohlo dosáhnout příjmů ve výši 4,5 miliardy dolarů, což je o 36 % více než v předchozím roce. Vedení rovněž poznamenalo, že mezinárodní cestování je v počáteční fázi oživení, což by mohlo v blízké budoucnosti znamenat další růst.

 

Pokud se podíváme dále do minulosti, finanční výkonnost společnosti Mastercard $MA+0.3%, ačkoli byla poněkud utlumena pandemií, byla za posledních pět let stále solidní. Do budoucna odhaduje Mastercard svůj oslovitelný trh na 235 bilionů dolarů. Vzhledem k jejímu silnému konkurenčnímu postavení a obrovským příležitostem si myslím, že by Mastercard mohl být za deset let společností s hodnotou 1 bilionu dolarů.

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem si prosím udělejte vlastní analýzu.

zdroj 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$ADBE+0.1% je za mě jedna z nejkvalitnějších technologických firem, které si dneska člověk mimo FAANG může koupit. 👌

Pěkná analýza!