S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Po minulém týdnu jsem na opcích narazil na první problém, se kterým se ale dá jednoduše vypořádat. Tím problémem je volatilita. Po růstu z minulého týdne, z trhů vyprchala volatilita, která snížila prémia na opcích.

Jaký má tento problém řešení? Řešení je jednoduché. Místo toho, abych opce vypisoval pouze na jeden týden, tak jsem teď vypsal na jeden měsíc. Je zde daleko více času, a tím pádem i více prémia. Místo volatility tak prodávám čas.

SOFI
$6.96 -$0.03 -0.43%
Capital Structure
Market Cap
7.4B
Enterpr. Val.
6.2B
Valuation
P/E
-24.0
P/S
3.1
Dividends
Yield
-
Payout
-

Navíc mi padla do oka společnost $SOFI-0.4%  jakožto další kandidát na výpisy opcí, tak uvidíme jak to dopadne. Tím pádem tento víkend pravděpodobně přehled z opčního portfolia nebude. Jakmile se něco ale bude dít, tak se vám s přehledem samozřejmě ozvu.👍

PS: Za každý like budu rád.😉

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Suprove jako vždy:)

Mám rád tvůj týdenní přehled 👍🏻. Tak snad bude o víkendu jiné počtení 😀. Jinak jsem na tom stejně. A díky za tip na $SOXL+6.9% za poslední tři  týdny jsem tam posbíral pěkné prémie na PUT.

Se $SOFI-0.4% jsem začínal s opcemi. Jsem rád že jsem se k tomu letos dokopal. Je to super doplněk k investičnímu portfoliu a není to taková nuda 🤣.

Díky. Jo je to fajn doplněk. Já to měl naopak, začal jsem s $SOXL+6.9%. A jak jsem teď hledal obchody, tak mi do oka brnkla $SOFI-0.4%, je fajn, že výpisy na SOFI nevyžadují tak velký kapitál na přiřazení.

Problém teď ale je při nízké volatilitě nasbírat premium. Když je ale nízká volatilita, tak se dá prodávat čas. 👍

Také jsem ti hodil like!:) Mám rád tyhle příspěvky a chci se vrhnout k tomu se začít učit opce, ale furt jsem se k tomu nedostal. Každopádně tobě přeju hodně štěstí!:)

Díky. Člověk musí mít priority. Já začal na klasickém investování, kdy mám dlouhodobě portfolio, ale tím, že jsem chtěl vědět víc o dalších věcech, tak jsem si našel Opce, a začal studovat, a dal jsem si to jako jednu z priorit. Zkrátil jsem odpočinek, a místo toho se věnoval opcím.

Máš naprostou pravdu, já teda absolutně neznám co znamená odpočinek, ale doufám že na opce si opravdu čas najdu. 😄

Máš tam lajk kamaráde, to je jasné a jinak, tak ať to vyjde tahle změna strategie. Výpis opce na měsíc, je asi fakt, že to uvolní trochu ruce a nemusí u toho člověk tak být. Pořád jsem se k tématu opce a učení moc nedostal, jsem hroznej, ale také vlastně zkouším "strategii" a to, jak vlastně mám dobré portfolio, protože teď mám takové období kdy řeším více osobní věci a burza šla né stranou, investice už budou moje součást do konce života, ale prostě nesleduji to teď denně, ani včera, ani dnes jsem nestihl během dne si otevřít brokera. ...ale jak se říká, dobré portfolio by mělo fungovat bez zásahů. Tak uvidím. 😊 ...No, ale jsem se rozkecal, tak jsem zvědav jak Ti to dopadne tato měsíční opce. 👍

Díky. 👍 Jinak ho ani otevírat nemusíš, minulý týden to rostlo. 😉😁

Jsem taky zvědavý, jak to dopadne. Pravdou je, že to teď tolik nemusím hlídat no, a navíc, jak píšu, když není volatilita, tak se nedá nic jiného dělat. 😉

Právě no, po očkem co kouknu takto ráno nebo večer, tak to roste a jak říkáš s těmi obchody, tím jak není volatilita tak stejně toho moc dělat nejde, a tak obecně když teď člověk není tolik u trhů, tak snad ani o moc nepřijde. 😊