S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Elon Musk vzkazuje světu: Jste ignoranti. Tohle je mnohem větší, než si uvědomujete

Elon Musk je mužem mnoha zájmů. Jeho koníčky ale nejsou klasické kratochvíle, které provozují běžní lidé. V AZ - kvízu by nejspíš řekl něco jako: "Ve volných chvílích rád vedu automobilku, snažím se kolonizovat Mars... a taky tak trochu postavit robota." U toho posledního bych se rád pozastavil. Podle Elona totiž nikdo z nás nemá představu, jak velká věc tohle jednou bude!

Není Optimus jako Optimus :) Zdroj

Elon Musk je zjevně nakloněn třem věcem - společnosti Tesla $TSLA+0.6%, potenciálu Twitteru a robotovi Optimus.

"Překvapilo mě, že si lidé neuvědomují rozsah programu robota Optimus," řekl generální ředitel společnosti Tesla při hovoru k výsledkům společnosti ve středu. "Význam programu Optimus se ukáže v příštích letech. Ti, kdo jsou prozíraví nebo kdo pozorně naslouchají, pochopí, že Optimus bude mít nakonec větší hodnotu než automobilový byznys a větší hodnotu než úplné samořízení, v to pevně věřím."

https://www.youtube.com/watch?v=HxLNwR23C-k

Společnost Tesla poprvé odhalila robota Optimus - známého také jako Tesla Bot - na akci zaměřené na umělou inteligenci v srpnu 2021. Tento robot vážící 125 kilogramů, je navržen tak, aby vykonával opakující se nebo všední úkoly, které lidé nesnášejí (nebo na které je nelze na trhu práce najmout).

"Řekl bych, že to zatím nedopadne, ale to ukáže čas," řekl automobilový analytik Colin Langan z Wells Fargo na otázku ohledně dopadu robotů. "Už dříve ale dokázal, že se trhy mýlí." A to samé si myslím i já. Spousta kritiků se bude do Muska pořád obouvat, ale skoro vždycky se mu povede něco, s čím absolutně nikdo nepočítal.

Teoreticky má program Optimus potenciál pomoci Tesle snížit provozní náklady v jejích závodech - jde jen o to, zda Musk dokáže vyrobit dostatečné množství robotů. A hlavně tedy dostatečně vyspělých a spolehlivých robotů. Ale zase ne moc... ehm Skynet, ehm 😂😂😂

O čem se ale nedá ani v nejmenším spekulovat a co se nedá Tesle a Muskovi upřít jsou výsledky Tesly... Od včerejšího earnings callu skoro 8 % up. Dělá mi radost chlapec 😁🤘

No není to hezký pohled? 😋

Kolikrát už jsme slyšeli kritiky prskat, že je Tesla přeceněná a že čím výš poletí, tím větší bude pád? 😁

Disclaimer: Toto není investiční doporučení. Nejsem profesionál, ale pouze amatér sdílející své názory na základě dat z internetu, v tomto případě pak souhrnu Briana Sozziho.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @joemaymay má karmu 57 a je členem této komunity od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Včerejší výsledky jsou myslím další vráskou na čele odpůrců elektromobility 😂

To rozhodně 😂

To rozhodně 😂

Neasi :D

Tak roboti už lidi dávno nahrazují. Jen to nejsou roboti, který vypadají "humanoidně"

Jasně no. Tady podle mě jde spíš o tu multifunkčnost jednoho zařízení

$TSLA+0.6% nepřestává překvapovat. A Musk taky. Na jednu stranu možná fakt jedná až moc unáhleně. Ale bez toho by to byla nuda :)

Kde je psáno, že všichni bohatí podnikatelé musí chodit v perfektním obleku, vyjadřovat se podle perfektně propracovaných projevů a nesmí dělat šílenosti? 🤔😋

Ale tak já neprotestuju, říkám, že aspoň není nuda. Ale kdyby nějakým blbým prohlášením na Twitteru během minuty srazil hodnotu tvojí investice o 40 %, tak bys ho asi taky už tak rád neměl... 😂