S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Akcie společnost Cyngn šokují trh s dnešním nárůstem o 77%

Společnost Cyngn $CYN+1.5% vyvíjí plně autonomní a soběstačná vozidla a další různé povozy. Akcie společnosti Cyngn $CYN+1.5% dnes rostou poté, co vývojář softwaru pro autonomní řízení odhalil nový produkt. Jedná se o zásadní pokrok, který vystřelil cenu akcií o 77%.

AV- Autonomní vozy jsou budoucností dopravy.

Tímto novým produktem je sada DriveMod Kit společnosti. To je autonomní vozidlo na klíč vyvinuté společností Cyngn $CYN+1.5% pro použití v průmyslových a komerčních prostorách. Umožňuje dovybavení stávajících průmyslových vozidel nebo snadnou adopci do nově vyráběných vozidel.

Podle společnosti Cyngn $CYN+1.5% začala první várka jejích souprav DriveMod Kit sjíždět z výrobních linek v první polovině dubna. Tyto sady byly původně vyrobeny pro společnost Columbia Vehicle Group, ale společnost je navrhla pro použití v jiných průmyslových vozidlech.

Společnost Cyngn $CYN+1.5% věří, že její sady DriveMod Kits otevírají cestu k rychlému přijetí autonomních vozidel na průmyslovém a komerčním trhu. Tvrdí, že zákazníci, kteří si tyto sady zakoupí, budou mít prospěch ze "zvýšené produktivity, lepší bezpečnosti a nižších provozních nákladů".

Přestože sady DriveMod Kit společnosti Cyngn $CYN+1.5% upravují stávající vozidla pro autonomní použití, nevylučují manuální možnosti. Také se dodávají s několika stavovými kontrolkami, které uživatele informují o stavu zařízení a vozidla.

Zpráva o uvedení produktu DriveMod Kit na trh s sebou přináší intenzivní obchodování s akciemi společnosti $CYN+1.5%

Analýza Cyngn $CYN+1.5% 

Aktuálně je růst o něco nižší než zmiňovaných 77%.

Co vlastně společnost dělá?

Ředitel $CYN+1.5%:

Naší strategií pro uvedení na trh je získat nové zákazníky, kteří používají průmyslová vozidla ve svých kritických a každodenních operacích, a to  využitím vztahů a stávajících zákazníků naší sítě strategických partnerů, zavedením AV schopností do průmyslových vozidel jako poskytovatel softwarových služeb a provedením robustního interního prodejního a marketingového úsilí s cílem podpořit potrubí průmyslových organizací. Zaměřujeme se na získávání nových zákazníků, kteří chtějí začlenit naši technologii do svých produktových plánů pro vozidla.

  • Společnost je na trhu poměrně krátkou dobu a také proto se potenciál společnosti teprve hodlá rozvíjet. Aktuální cena je pouze zlomek z původní ceny po uvedení společnosti na trzích.

Pro podrobnou analýzu mám aktuálně nedostatek informací, příčinou je krátká doba na trhu. Proto se podíváme alespoň na růst z roku na rok.

  • Co mě zaujalo nejvíc byl robustní růst aktiv z roku 2020 na 2021.
  • Prozatím společnost vykazuje menší ztráty, s tímto faktem je nutno počítat pokud přemýšlíte o investici do ''mladých'' akcií, volatilita je nevyhnutelnou součástí.
  • Společnost se aktuálně zaměřuje na vývoj a schopnost rozvinout své řetězce a dostat se tak do povědomí svým budoucím klientům, takže se dá i nadále očekávat možné zvětšení dluhu a možné kolísání ceny. Jednoduše řečeno: Očekávám ještě těžší období než bude společnost dobrou akcií pro investory, nicméně cenovka 1,85$ je velice lákavá pro společnost, která si připisuje kladný pokrok v autonomní dopravě, která je budoucností.

Závěr

Akcie na mě působí kladně tím, čím se zabývá (AV). V AV vidím budoucnost a přijde mi rozumné zajímat se o tento druh akcií. Nicméně bych si netroufnul v této chvíli investovat do této akcie. Důvodem je málo finančních informací a krátká historie z které bych si mohl udělat obrázek o společnosti. Zároveň mám v hlavě jednoho strašáka a tím je společnost $TSP-5.7%, která vykazovala taktéž značné pokroky v AV, ale od dob predikcí pro růst je společnost na dně mizérie. Ovšem pochopím i část investorů, kteří se nebudou bát nakupovat za podhodnocenou cenu 1,85$ za akcii, ATH společnosti bylo prozatím okolo 7-8$ za akcii.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 711 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Cena je naprosto lákavá po obřím pádu od vstupu na trh... Ale chápu vaše obavy a příklad s $TSP-5.7% je dobrý👌

Musíme počítat s rizikem u nové akcie, kdo chce vydělat nesmí usnout na vavřínech. Cena může být o dost výš v budoucnu, pokud půjde vše jak má.

To rozhodně ano, jen je velmi brzo a máme malé množství údajů pro pořádnou analýzu. Proto bych dal ještě nějaký čas a prostor než se někdo vrhne na vstup do této pozice. Kdo ví, třeba je vstup právě teď ideální a já mohu přijít o příležitost vydělat, ale klidně se s tímto faktem smířím, když nemám dostatek informací o společnosti.

Slušný jednodenní skok, uvidíme kam bude směřovat společnost dál. Také bych ještě počkal s investicí, potřebujeme znát výsledky za více čtvrtletí/let.