S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Zdravím, zajímá mne jak vnímáte budoucnost $BRK-B+0.1%. Já momentálně investují pravidelně a přijde mi, že i bez Buffetta pofrci pěkně.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Zatím investuji jenom do SP500, ovšem už delší dobu přemýšlím, že BRK-B zařadím do portfolia, ovšem chci si počkat na lepší cenu.

Ta teď pravdepodobne bude pár dni

Ani jsem se nekoukal jak to akcie BRK-B reagovali.

...osobně místo $BRK-B upřednostňuji SAP500, které vnímám jako trochu podobnou investici, a to kvůli potenciální americké dědické dani

Já mám oboje prave

Plus chci přidat i indické etf

A to pravidelně znamená, že to kupuješ jako ETF každý měsíc, za stejnou částku a neřešíš cenu? Bavím se jen o BRK-B

Právě se světem šíří zpráva, že zemřel Charlie Munger. :-(
A jak již bylo řečeno, také věřím, že Berkshire je stavěna tak, aby i po odchodu WB fungovala velmi dobře i nadále.

Přesně tak, naprosto s tím souhlasím a vidím to stejně.

Teď to akorát půjde možná ba chvilkudolu

Munger byl spoluzakladatel Berkshire, takže možnáto teď možná pár dní půjde do červených čísel ale věřím že to mají posefene

Tak jen o kousek

Nejsem Buffettolog, takže můj názor prosím brát s rezervou. V kostce: Berkshire bude "v pohodě", rizik pádu je tam výrazně míň než možností, že se pojede "business as usual" i bez WB/CM.

Delší verze odpovědi:
Jedna věc je, že i bez WB/CM Berkshire nějakou dobu rozhodně bude "v pohodě". Ty byznysy co drží dlouhodobě mají ideální charakteristiky aby jim přinášely "profit" různými cestami. 

Co ale může v důsledku trochu bolet, je ztráta "ksichtu". O Tedovi a Toddovi hromada lidí co investují "s Buffettem/jako Buffett" ani neví, že existují. A ani jeden nejsou miláček médií co když jde ekonomika do sraček prostě vyleze na CNBC, řekne že všechno dobře dopadne, US je a bude v pohodě, a trhy se uklidní. 

Taky se bavíme o tom, že konstantně dobře umisťovat velké miliardy jako má k dispozici Berkshire není vůbec sranda. Můžeme se dle mého během let dočkat i toho, že se skonem WB/CM časem Berkshire začne vyplácet dividendu protože už nebude schopná efektivně alokovat cashflow, které vyprodukuje.

Z casti urcite souhlas, ale tady nejde ciste jen o to, ze by si vsichni prali pujcovat od Buffetta nebo jemu konkretne prodavat sve firmy, ale o ty penize na kterych sedi. Pokud je v BRK natolik zakorenena kultura, ktera se bude predavat na dalsi generace, tak neni duvod se pri investicich chovat jako clen nejake sekty a po odchodu vudce to zabalit...nehlede na to, ze pro spoustu value investoru je absence divi velka prekazka pro vstup;)

Jeste ohledne toho "marketingu" vetsina hlavnich lidi uz chodi na kazdorocni meeting, akcionari se jich muzou ptat a rozhodne o nich uz spoustu let vi. Aktualne za BRK vystupuje Buffett a vetsinou konkretne nerika, kdo jaky obchod udelal a tohle po jeho odchodu uz imo nebude pokracovat. Sam jste myslim nekde psal, ze vetsina nakupu uz jde pres ty dva a je klidne mozne, ze po odchodu stare gardy se najednou zacne ukazovat kdo ma jake zasluhy. Velka sranda by byla, kdyby je Vestec instruoval, aby po jeho odchodu vysly nejake detailni podrobnosti o nakupu Apple;))

Já je prostě vnímám jako každou jinou společnost. Někdo ji založil a pak se prostě v průběhu let střídá management a tam samosebou záleží, jak ty to povedou a ty, co tam jsou teď mi přijdou ok.

Já tk vnímám, že je tk jako každá jiná společnost. Na začátku byl nějakýzakladel, ale po jeho odchodu prostě firma jede dál.

Obavy nemám ale je tu možno jedna nekrošpekulácia. Keď WB zomrie, bude trochu panika a ceny $BRK-B+0.1% pôjdu trochu dole. Vtedy by som možno nakúpil...

Jsem na to sam zvedavy, jestli BRK drzi lide, kteri nerozumi, ze on a Munger vybudoval tu firmu tak, aby se ji darilo i po jejich odchodu. Kazdy kdo ceka s nakupem na to az to Buffett nebude ridit, tak tu firmu s velkou pravdepodobnosti nenakoupi nikdy.

Prijde mi to dost podobne jako by se cekalo na nakup Tesly, az s Muskem spadne raketa nebo se nekde s Teslou naboura;) To by byla teprve slevicka...

To se mužem kouknout teď, jak to bude vypadatpár dní po Mungetove odchodu. Já di myslím, že trochu to dolu půjde alena malou chvilku

Proč panika? Pokud někdo nechápe, že člověk ve věku přes 80 let (v případě WB už 90+) může kdykoliv odejít, tak není normální. S tím musí všichni počítat. A jestli vypukne panika a cena klesne, tak bude příležitost přikupovat...

Podle mnese nějaká panika konat nebude,ostatně odpoví nám na to tento týden, jak budou investoři reagovat na odchod Mungera. Je ale fakt, že lidi jsou blázni a věřím, že u některých nastat může.

Příležitost ba nákup:)

Přesunul jsem část portfolia do BRK-B zejména kvůli diverzifikaci. O budoucnost nemám tady obavy.

Super diky,jsem ráda, že v tom nejsem sama :)

Navíc teď se to potvrdilo i po odchodu mungera