S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Milujete pasívny príjem? Tak tieto dividendové akcie sú práve pre vás

Z týchto spoločností získavajte neustále zisky bez toho, aby ste ich museli predávať. Čo je na tomto type investovania super? Kúpite si nejaké akcie a necháte spoločnosť robiť ťažkú ​​prácu, zatiaľ čo vy budete sledovať, ako sa vám hromadí majetok.

Tieto spoločnosti vám zabezpečia krásny pasívny príjem.

Na dividendových akciách je skvelé, že ich nemusíte predávať, aby ste mali zisk. Vaše najväčšie rozhodnutie spočíva v tom, či reinvestovať dividendy alebo si vziať peniaze a použiť ich niekde inde. Najväčším rozhodnutím, pokiaľ ide o investovanie za pasívny príjem, je to, aké akcie kúpiť. V Spojených štátoch je asi 4000 verejne kótovaných spoločností a počet vyplácajúcich dividendy sa mení každý štvrťrok. Avšak ja som vybral v tomto článku tieto 3.

1. Essex Property Trust $ESS+0.6% 

Investori v Essex Property Trust môžu ťažiť z výhod vlastníctva rodinných domov bez problémov s vyberaním nájomného a rôzneho typu servisu, čo sa týka domov. Tento realitný investičný fond (REIT) je, podobne ako ConEd, dividendový aristokrat, členom tohto klubu spoločností z rebríčka Fortune 500, ktoré zvyšovali svoje dividendy najmenej 25 rokov za sebou. 

Aj keď Essex nemá zaujaté publikum, ako napríklad regulovaná spoločnosť ako ConEd, má ziskové portfólio asi 250 luxusných apartmánových nehnuteľností na trhu. Aktuálny dividendový výnos je 2,55%. 

2. ConEd $ED+0.2% 

ConEd nielenže poskytuje elektrickú energiu, plyn a parné služby pre New York a veľkú časť okolia v juhovýchodnom štáte New York a severnom New Jersey, ale má aj obchod so solárnou energiou, ktorý je druhým najväčším vlastníkom takýchto projektov na kontinente. ConEd si môžete kúpiť za približne 98 USD za akciu a za vaše úsilie získate dividendu 0,79 USD za každú z nich a výnos približne 3,25 %, čím sa vaše portfólio naplní pekným prílevom pasívnych príjmov.

3. Altria Group $MO+0.3% 

Altria Group nie je žiadnym dividendovým aristokratom, no nie je ani troškarom. Výrobca Marlboros zvyšoval svoju dividendu už 13 rokov za sebou, pričom diverzifikoval svoj tok príjmov, aby znížil svoju závislosť od tabakových výrobkov. Altria tvrdí, že sa zameriava na výplatný pomer dividend vo výške približne 80 % upraveného zisku na akciu (EPS) a v súčasnosti vedie rast EPS o 4 % až 7 %. Altria vás bude stáť približne 56 USD za kus, ale za túto cenu prináša peknú výplatu približne 6,55 % z dividendy 0,90 USD za akciu. Investori spoločnosti Altria vstupujú do podniku, ktorý sa zdá byť celkom bezpečný, pokiaľ ľudia naďalej fajčia, vapujú...

Podľa mňa si je z čoho vybrať osobne ma zaujala hlavne Altria, ktorá má ozaj zaujímavú dividendu alebo ConEd kvôli sektoru, v ktorom podniká. Energetika je aj bude dlho sektorom, ktoré bude prosperovať. Takže podľa mňa si aj vy dokážete vybrať to svoje, samozrejme treba si spraviť väčší prieskum danej spoločnosti, ak sa rozhodnete k investícií. Takže neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu spoločností.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Jediná společnost, kterou z těchto 3 znám je $MO+0.3% a mám ji v portfoliu :)

Tak to si na tom dobre najvyššia dividenda z tohto zoznamu 😀

akcie $MO+0.3% nakupuji mezi 30-35 USD

a dôjde to tam ? 😀

kdo ví...Ale když ne, nebude mě to mrzet

$MO+0.3% má zaujímavú dividendu

ani $ED+0.2% nie je na zahodenie

hlavne, že sú nadpriemerne nie? :D

Taková dividendová klasika :D

Ano niektoré sa aj zacinaju opakovať