S&P 500 ^GSPC 5,296.39 -0.01%
Nvidia NVDA $932.10 -1.22%
Alphabet GOOG $176.78 +0.77%
Meta META $470.57 -0.56%
Amazon AMZN $184.57 +0.51%
Microsoft MSFT $419.73 -0.30%
Apple AAPL $190.12 +0.15%
Tesla TSLA $174.58 -0.15%

Akcie společnosti Pfizer $PFE-0.9% včera  zaznamenali pokles o více než 5%. Stát Texas je totiž dle agentury Bloomberg zažaloval za nepravdivé sdílení efektivnosti vakcín. Prokurátor požaduje po společnosti 10 mil. USD.

PFE

Pfizer

PFE
$28.66 -$0.26 -0.88%
Capital Structure
Market Cap
163.9B
Enterpr. Val.
232.1B
Valuation
P/E
-578.4
P/S
3.0
Dividends
Yield
5.8%
Payout
-3 147.3%

Zároveň včera společnost Pfizer informovala o konci vývoje léku na hubnutí, a to z důvodu vedlejších příznaků u pacientů.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Kokoukal jsem na to, že ten propad byl větší, ale nevěděl jsem proč a tak děkuji za info. Alxie PFE v portfoliu mám, ovšem tvoří a chci aby tvořily menší část portfolia.

Snad se zadari další lek

Pak by to mohlo jít hrzky nahoru

Budu v to doufat :D

Od covidu tuto společnost už moc nesleduji.

Tomi to rozumím, zatím jim úplně moc nových schválených léčiv neprošlo od té doby

Jde to i vidět na grafu od cca konce covidu :)

Přiznám se, že jsem včera poklesu využil a přikoupil 10 akcí. Nechtěl jsem víc, nejsem si jist, zda nepůjde cena ještě níže.

Rozumím:)

Mají něco, co by je mohlo nastartovat? :) Přemýšlím, že bych je zařadil do portfolia, ale nechci je jen kvůli dividendě, ale hlavně kvůli tomu, že mají opravdu na to, aby akcie šla nahoru.

To je těžko říct,testují ještě další prasek na hubnutí, těm když by vyšel, tak poletí nahoru, ale může to trvat ještě chvíli a nebo hudec nemusí vyjít

Ze zisků z anti-covid preparátů kupují $SGEN+0.1% a chtějí tak významný podíl v onkologii. Navíc nastartovali dvouletou nákladově odtučňovací kůru. Na druhou stranu se čeká výpadek tržeb kvůli ztrátě patentové exkluzivity na Eliquis, Ibrance a Vyndaqel v 2027-2028. Takže tady to vypadá na nutnost pořádné dávky trpělivosti, než se klesající trend otočí ... (i přesto jsem v pátek lehce zDCAčkoval)

Pfizer mám v hledáčku od Covidu. Stejně jako mnoho jiných investorů, samozřejmě. Je jasné že objev působení mRNA je největším od objevu penicilinu, ale u Pfitzer vedl výzkum BioNTech a to je pouze jedno z vajec v jejich košíku. Jakkoli bude další výzkum mRNA úspěšný, tak bude pouze malou součástí Pfizer a tudíž s menším vlivem na cenu akcie. Ta je většinově závislá na ostatních oblastech jejich podnikání a tak je Pfizer pro mě skoro stejně „nudnou“ fimou jako např Johnson & Johnson.

Ještě nemám v této oblasti úplně hotový názor, ale vynořuje se mi jako mnohem perspektivnější v této oblasti Moderna. No jestli se stane mou R/R pro rok 2024 tak budu referovat podrobněji.

Co se týká aktuální situace Pfitzer, tak podle mě je to malé na zásadní výkyv v ceně a tato „nudná“ akcie pujde dál jednoduše s trhem.

Děkuji moc za sdílení nazoru. Moderna mi taky připadá o kousek lepš

Priznám sa ,že ma svrbela ruka na tlačítku Buy. Zatiaľ, ale vyčkávam, možno sa k nej do konca roka vrátim.

To se nedivím, je možné, že to půjde ještě níž dokonce roku