S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Společnost Fortinet obohatí vaše portfolio pravidelným 30% růstem ročně

Dnes si uvedeme, co stojí za unikátním růstem 723% během posledních 5 let pro společnost Fortinet $FTNT+1.5%, která má potenciál pro další sérii let, kdy si připíše minimálně 30% ročně. Akcie Fortinet se řadí na seznam top 10 akcií, které by měl investor aktuálně nakupovat, jedná se o žebříček, který sestrojila řada analytiků.

Očekával někdo z vás, že kybernetické bezpečnost bude takto výnosná?

Fortinet $FTNT+1.5% je americká nadnárodní společnost se sídlem v Kalifornii. Vyvíjí a prodává řešení kybernetické bezpečnosti, jako jsou fyzické firewally, antivirový software, systémy prevence narušení a komponenty zabezpečení koncových bodů.

Společnost Fortinet $FTNT+1.5% 

Za mě je tato společnost velikým překvapením pro trh v posledních 5 letech.

Co bych řekl ke kybernetické bezpečnosti? Je to zajímavé odvětví, protože mnoho z těchto odvětví, o kterých mluvíme, vytváří hodnotu pro ekonomiku. Kybernetická bezpečnost je zajímavá, protože sama o sobě nevytváří hodnotu, chrání hodnotu, která tam je. Ale je to neuvěřitelně důležitý trend pro společnost.

Ke společnosti:

  • Fortinet $FTNT+1.5% se považuje za jednoho z předních lídrů kybernetické bezpečnosti, kdy se aktuálně nachází v rozpoložení a hodnocení jako 2 nejlepší volba v kybernetické obraně.
  • Udám jednu zajímavost, která vás možná překvapí: Kompozitní hodnocení společnosti je 97, což znamená, že společnost $FTNT+1.5% překonává 97% veškerých akcii.

Společnost Fortinet $FTNT+1.5% má jednu z nejlepší klientely na světě (převážně státní podniky a nadnárodní společnosti) a celkově spravuje ochranu pro cca 500 000 zákazníků.

Za poslední tři roky dosáhla společnost Fortinet $FTNT+1.5% průměrného ročního růstu zisku o 31 %. Za stejné období činil roční nárůst tržeb v průměru solidních 22 %.

Předpokládá se, že tento trend růstu bude i nadále pokračovat, což je dost lákavé, 30% ročně nám aktuálně nabídne málokdo. Predikuje se, že aktuálně možná zažijeme 1% pokles zisků po zveřejnění dalších finančních zpráv, do karet však hraje fakt, že v roce 2023 bude společnost generovat další tučné příjmy a spekuluje se o růstu EPS až o 23%! 

  • Akcie se možná zdá být aktuálně mírně nadhodnocená, ale opak je pravdou. Analytici vidí cenu až na 390$ za akcii, což nám značí velký prostor pro vstup. Já osobně vidím reálnou cenu na 350-370$ za akcii, uvidíme v průběhu roku.

Z finanční stránky

  • Společnost vykazuje řadu po sobě jdoucích let vykazováním zvýšených zisků z roku na rok.
  • Zároveň si slušně hlídá a koriguje své náklady, které sice rostou, ale né takovým tempem jako zisky, což je skvělé pro investora. 
  • Tak jako rostou tržby, tak rostou i hmotná aktiva společnosti z roku na rok.
  • Dividendu sice společnost nevyplácí, ale odměňuje své investory zpětným odkupem akcií, který nám navyšuje hodnoty našeho podílu. 

Celkově vidím společnost jako finančně zdravou s možností další silné prosperity, která může pokračovat ještě řadu let, díky potřebě kybernetické ochrany, která s digitalizací celého světa bude potřeba ať už chceme nebo ne. Myslím si, že investice do kybernetické ochrany dává smysl a můžeme být i náležitě odměněni vysokým růstem v tomto předigitalizovaném světě.

  1. Držíte tento druh akcií? Popřípadě které?
  2. Je $FTNT+1.5% dobrou volbou pro růst a zisky?
  3. Očekáváte další silný rok pro společnost? 

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Partner

Odhadovat 30 % ročně je mega odvážný, zejména v dnešní tržní konstalaci :)) Ale pokud by to klaplo, bylo by to top, o tom žádná. Dávám pro jistotu na watchlist :))

Společnost budu nadále sledovat a referovat ohledně novinek a inovací, které mohou podporovat tento růst :) Zároveň je v top pozici v sektoru kyber ochrany, takže zde přikládám určitý potenciál.

Společnost vypadá velice zajímavě, na základě finančních výsledků vypadá dost dobře👏

Co se týká finančních výsledků, tak je to velice zdravá společnost😎

Ta výkonnost by mohla pokračovat i nadále, parametry i predispozice na to mají.

Solidní růst...

To ano, přes 723% je dost dobré zhodnocení za pouhých 5 let.