S&P 500 ^GSPC 5,221.69 +0.15%
Tesla TSLA $169.15 -1.64%
Nvidia NVDA $897.39 +1.12%
Amazon AMZN $187.77 -0.91%
Apple AAPL $182.85 -0.80%
Alphabet GOOG $170.27 -0.76%
Microsoft MSFT $414.52 +0.53%
Meta META $475.28 -0.03%

2 vesmírné akcie, které mohou v roce 2024 solidně růst

Václav Svoboda
10. 12. 2023
4 min read

V posledním roce investoři hojně investovali do akcií s fixním výnosem, dividendami a skutečnou vnitřní hodnotou. To bylo samozřejmě způsobeno obavami z inflace, rostoucích úrokových sazeb a války na Ukrajině. Nyní se však podle mnohých situace pomalu mění.

Ekonomické podmínky jsou lepší, než se očekávalo, a investoři se začínají znovu zajímat o růstové akcie.

Russell 2000, index malých společností, v posledních letech výrazně zaostával za S&P 500, indexem velkých společností. To znamená, že malé společnosti jsou nyní podhodnocené a mají potenciál k výraznému růstu.

Samozřejmě je potřeba být při výběru růstové akcie opatrný. Některé z top technologických akcií jsou totiž nyní značně nadhodnoceny. Pokud se rozhodnete investovat do takových akcií, je důležité pečlivě zvážit jejich vyhlídky a cenu.

AST SpaceMobile $ASTS-3.2%  

Společnost AST SpaceMobile, Inc. je americká firma, která se specializuje na vývoj a provozování satelitních komunikačních sítí pro poskytování mobilního internetového připojení v odlehlých a nedostatečně pokrytých oblastech po celém světě. S ambicí umožnit internetový přístup tam, kde tradiční infrastruktura selhává, je AST SpaceMobile, Inc. inovativním hráčem v oblasti satelitního mobilního spojení. Společnost se zaměřuje na zlepšení konektivity a dosažitelnosti pro lidi v odlehlých a obtížně dosažitelných oblastech.

$ASTS-3.2% je akcie zaměřená na růst, která se připravuje na prolomení v roce 2024. Akcie vzrostly za poslední měsíc o 36%, ačkoli se objevilo jen málo nových zpráv. Investoři jsou prostě velmi optimisticky naladění na vyhlídky této akcie ve vesmíru.

Společnost v září dosáhla významného milníku poté, co v partnerství se společností AT&T provedla světový první satelitem umožněný 5G hovor z neoznačených mobilních telefonů. Zatímco megakorporace jako SpaceX si kladou za cíl celosvětovou konektivitu internetu ve vesmíru, AST SpaceMobile má za cíl naléhavější potřebu - spolehlivé mobilní připojení v odlehlých a venkovských oblastech, které nezávisí na drahých satelitních telefonech.

Tento trh potenciálních zákazníků, kteří jsou příliš daleko od mobilního pokrytí, čítá více než jednu miliardu lidí. Je to obrovský trh, na který AST SpaceMobile agresivně cílí jako jeden z mála satelitních mobilních poskytovatelů.

AST SpaceMobile plánuje v roce 2024 vypuštění svých prvních pěti komerčních satelitů. Pokud vše půjde podle plánu, tato akcie zaměřená na růst by mohla jít do stratosféry.

ASTS
$2.28 -$0.08 -3.18%

RockerLab $RKLB-3.5% 

Rocket Lab USA, Inc. je americká vesmírná společnost, která se specializuje na komerční výrobu a provoz malých nosných raket pro vynášení satelitů do vesmíru. Firma poskytuje spolehlivé a cenově dostupné služby pro kosmické mise, které jsou určeny pro komerční, vládní a výzkumné zákazníky.

Rocket Lab je známý pro svůj inovativní nosný systém Electron, který umožňuje pružný a efektivní přístup k vynášení satelitů do vesmíru s rychlými časy reakce. Společnost klade důraz na snižování nákladů na starty a zvyšování přístupnosti k vesmíru, což přispívá k rozvoji nových technologií a komunikace po celém světě. Rocket Lab USA spolupracuje s řadou mezinárodních zákazníků a nabízí moderní vesmírné služby na globálním trhu.

Vesmír se může stát průmyslem s hodnotou bilionu dolarů, takže není divu, že zahrnujeme právě RocketLab jako další akcii zaměřenou na růst, která je připravena vyskočit právě v roce 2024 nahoru. Projekty společnosti představují dokonalou kombinaci vědeckého výzkumu a komerční produktové výroby, což ji staví na pozici pro různorodou klientelu a časté starty.

Tento týden firma podepsala smlouvu s Korejským pokrokovým institutem vědy a techniky o vyslání observačního výzkumného satelitu na oběžnou dráhu. RocketLab má již nabitý plán startů na rok 2024 a úspěšný rok nastaví růst akcie pro stratosférický růst v roce 2024 a dále.

RKLB
$4.11 -$0.15 -3.52%

Zdroj: Investorplace, Investopedia


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.