S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Meme akcie Clover Health | Potenciální short squeeze, nebo sebevražedná investice?

Stejně jako mnoho jiných meme akcií i Clover Health $CLOV-5.0% oslnila spekulanty svou divokou volatilitou. Běžní investoři obvykle nemají rádi masivní výkyvy ve svých portfoliích kvůli nedostatečné předvídatelnosti. Pro věřící v akcie $CLOV-5.0% je to však jeden z důvodů, proč na tuto zdravotnickou technologickou firmu sázejí.

 

 

Odhlédněte od posměšné kritiky, která je často namířena proti mem akciím a pochopíte, proč se společnost Clover stala tak oblíbenou. Dalo by se dokonce říci, že akcie $CLOV-5.0% v sobě nesou jistou romantiku. Jako spekulativní obchod má pravděpodobně nejdůležitější atribut a to obrovský drive dělat velké pohyby.

 

To znamená, že vložením velké částky peněz se z vás brzy může stát milionář, nebo můžete také hodně ztratit. Možná je to náhoda, ale píšu toto po zhlédnutí filmu Boiler Room, který doporučuji zhlédnout předtím, než někdo začne uvažovat o obchodování s meme akciemi. 

 

Kromě popularity akcií $CLOV-5.0% na různých platformách sociálních médií je pro většinu analytiků pravděpodobně obtížné poskytnout na tuto akcii nějakou smysluplnou analýzu. V současné době je společnost na trhu již několik let, ale teprve nedávno se stala tak oblíbenou.

 

Existují však i další obavy, plány Medicare Advantage fungují v přísném regulačním rámci, který kromě omezení poplatků za služby stanoví i omezení kapesních nákladů. To vytváří situaci, kdy společnosti přibývají zákazníci, ale nadále ztrácí peníze. A nemusí ani nutně převyšovat konkurenci. Společnost má více než 100 000 zákazníků. Trvalo jim však 10 let, než se k nim dostali. Ostatní konkurenti se dostali na mnohem vyšší čísla a mnohem rychleji. Jinými slovy, nenechte se příliš unést argumenty, které čtete na amerických forech.

 

Akcie $CLOV-5.0% mohou odvážným nabídnout krátkodobý růst

Akcie se skutečně mohou odrazit výše, a to především kvůli vysokému zájmu o short pozice. Short squeeze by u $CLOV-5.0% mohl být doopravdy možný, pokud se komunitě podaří dostat akcie ještě o trochu výše, mohlo by to donutit medvědy uzavřít svoje short pozice a tím automaticky vystřelit cenu ještě výš.

 

Upřímně řečeno, byli byste blázni, kdybyste neviděli možnost, že akcie $CLOV-5.0% na základě takového vyprávění porostou výše, vzhledem k tomu, čeho jsme již byli svědky. Nejenže je zájem o short pozice vysoký, ale akcie $CLOV-5.0% se vyznačují vysokou statistikou vlastnictví jedné investorské skupiny. 74,19 % akcií společnosti Clover Health v oběhu je v držení insiderů a institucí, přičemž insideři vlastní 15,43 % dostupných akcií a instituce vlastní 58,76 %.

 

Poslední bod je obzvláště zajímavý, protože obchodníci často spojují institucionální peníze jako "chytré peníze". Pokud se tedy do akcií $CLOV-5.0% stěhují velcí hráči, pak je chytré je následovat, ne? Jistě, v některých případech se ukazuje, že tomu tak skutečně je. 

 

Platí však odvěká otázka: jde o příčinnou souvislost, nebo o korelaci? Nechci zde být za popírače, ale existuje jen málo empirických důkazů, které by podporovaly názor, že investice s chytrými penězi jsou výkonnější než investice bez institucionálních investorů. 

 

Dále je třeba si uvědomit, že institucionální investoři mají obvykle lidi, kterým se musí zodpovídat. Pokud se tedy obchod nepovede, neuvidíte, že by se tito lidé drželi pozici zuby nehty a dostali se do katastrofálních ztrát. Ne, prostě to chladně prodají.

 

Obchodujte, pokud musíte, ale převezměte odpovědnost

To vyvolává další obavy ohledně akcií $CLOV-5.0% a jejich vysokého institucionálního vlastnictví. Když instituce prodávají, neprodávají jen hrstku akcií. Vyhazují jeden blok za druhým, nespočet bloků akcií zároveň. Situace s $GME-3.1% by se sice opakovat mohla, ale není to 100 % jisté, proto buďte prosím při investici do $CLOV-5.0% velmi opatrní. 

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem si prosím udělejte vlastní analýzu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @kevinporters má karmu 4597 a je členem této skupiny od 13/06/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Skvělé čtení!

Díky!