S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Elon Musk právě založil novou společnost. Jak mu pomůže v jeho hysterické snaze o koupi Twitteru?

Považoval jsem za žhavou zprávu, že Elon Musk chce koupit Twitter. Popravdě jsem jí ale vůbec nebral za nic víc, než je jeho obvyklý nepodložený výstřel do tmy. Těch už jsme se od Elona dočkali tolikrát... Jak by tak chtěl provést takový nákup? Ani nejbohatší muž světa nemá v kapse několik miliard dolarů jen tak. Navíc by s tím musely souhlasit regulační orgány, představenstvo Twitteru, politická garnitura. Prostě mi to nepřišlo pravděpodobné. Zdá se ale, že Musk je prostě člověk, kterého slovo "nemožné" nezajímá. 

Musk jde do akvizice Twitteru opravdu vážně

Hra na honěnou mezi miliardářem Elonem Muskem a sociální mediální platformou Twitter $TWTR  dospěla 22. dubna do úplně nové fáze, když Musk zahájil opravdu reálné a významné kroky k odkoupení společnosti. Vypadá to, že všechny informace za poslední tři týdny byly jen taková kouřová clona - ostatně přesně tak, jak jsem několikrát psal 😁🤘

Vše začalo, když Musk oznámil, že získal 9,2% podíl ve společnosti Twitter, čímž se stal v té době největším akcionářem společnosti. Z ničeho nic, z čista jasna.

Tento titul od té doby získala zpět skupina Vanguard Group, soukromý kapitálový obchod, který od té doby koupil 10 % Twitteru, tedy 82,4 milionu akcií.

Následný chaos organizoval především Musk a jeho velmi viditelná přítomnost na Twitteru, kde má 82,9 milionu sledujících. Prostřednictvím této fáze Musk přeskakoval z pozice aktivního investora do pozice pasivního investora a zpět. Navrhoval přeměnit sídlo v San Franciscu na útulek pro bezdomovce, žádal své stoupence, aby se vyjádřili ke změnám politiky Twitteru, a pokračoval v trollení představenstva Twitteru, kdykoli k tomu měl příležitost. Klasicky 😂

Vše nakonec vyvrcholilo tím, že Musk nabídl Twitter ke koupi za 46,5 miliardy dolarů, což je částka, o níž 21. dubna v podání pro Komisi pro cenné papíry uvedl, že je zajištěna, a nabídl alespoň některé vysoce ceněné akcie společnosti Tesla $TSLA+1.6%.

Twitter minulý týden reagoval na Muskovu původní nabídku přijetím scénáře "poison pill", který omezuje možnost, aby jedna osoba získala více než 15 % společnosti, a může umožnit nabídnout nové akcie všem kromě Muska. Zabolí 😂

Ale vzhledem k tomu, že Musk nyní nastínil financování své transakce, a vzhledem k novému vývoji 22. dubna nabírá akvizice reálnější obrysy, o kterých musí management uvažovat. "Signalizuje to rostoucí míru vážnosti," řekla listu Washington Post Donna Hitscherichová. "Zvyšujete odhodlání s nadějí, že v určitém okamžiku druhá strana zasedne k jednacímu stolu."

Nyní Musk ale zdá se zahájil skutečný proces strukturování subjektu, který má dohodu skutečně uskutečnit. Muskovými hlavními společnostmi jsou výrobce elektromobilů Tesla, začínající infrastrukturní společnost Boring Company, biotechnologická společnost Neuralink a společnost SpaceX zabývající se průzkumem vesmíru.

Všechny čtyři vždy působily jako nezávislé subjekty, bez mateřské společnosti. Pouze Tesla je veřejně obchodovatelná. Nyní by se to však mohlo změnit, možná prostřednictvím nových holdingových společností, které Musk oznámil 22. dubna v novém podání pro Komisi pro cenné papíry a burzy.

Metoda holdingové společnosti by Muskovi a jeho partnerům umožnila využívat dceřinou společnost, která by se nakonec spojila se společností Twitter.

Tím se Muskova nabídka stává mnohem konkrétnější, než kdy byla v minulosti - a odpovídá odpůrcům, kteří dlouho tvrdili, že Musk nedisponuje dostatečně likvidními aktivy, aby mohl cokoli převzít.

Bude to fungovat? Kdo ví...
Jak bude Muskovo vytvoření tří holdingových společností, z nichž každá má variaci na název "X", úspěšné při skutečné koupi Twitteru, závisí na řadě faktorů.

https://www.youtube.com/watch?v=0HetyNNx0BQ

Na tom, zda se představenstvu Musk jako potenciální vlastník líbí, nebo ne, z právního hlediska nezáleží - v rámci své povinnosti jsou ze zákona povinni posoudit všechny předložené nabídky. Twitter ve svém prohlášení uvedl, že přezkoumá "aktualizovaný, nezávazný návrh", který Musk předložil správní radě a který obsahuje jeho nové údaje o financování.

TO je opět opravdu zajímavý zvrat. Jak jsem zde několikrát zmiňoval - od záčatku mi přišlo, že veškeré předchozí akce jsou pouze buď clonou něčeho většího, nebo součástí touze po pozornosti a skandálech Elona Muska. Nyní však miliardář přišel s opravdu reálným návrhem. Nyní začínám opravdu věřit tomu, že by sociální síť mohla padnout do rukou nejbohatšího muže světa. 🤷

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí dat dostupných na internetu a analýzy Riley McDermid. Každý investor musí provést svou důkladnou analýzu a rozhodnutí provést po zvážení své vlastní situace.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 382 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Ten se tím, co dělá vyloženě baví podle mě :D protože ten si opravdu dělá, co se mu zachce

Konečně reálné obrysy a ne jen jeho bezduché plácání do vody

Popravdě taky nechápu, proč si to v tichosti nepřipraví a pak neoznámí finální podobu. Ale myslím, že ho prostě baví skrz svůj vliv manipulovat trhem a davy

To je úplně klidně naprosto reálná možnost

To jsou mi zvraty 😁

Kolik toho nestihne za tři tejdny změnit, co? 😂

Možná až moc 😂

Ale prostě proč...? 🤔