S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Společnost BlackRock a její kroky ... $BLK+0.9%

Přátelé, pojďme si trochu říci názor na tuto společnost. Všichni ji asi známe, je to giganty mezi svými a ač jsme hlavně a jen akciový portál, jako investor do této společnosti na ni může mít a dle mě bude mít velký vliv budoucí kroky spojení s kryptosvětem a plány ETF.

Ve strategickém kroku, který představuje významný krok v rozvíjejícím se prostředí kryptoměnových investic, učinil BlackRock navrhovaný burzovně obchodovaný fond (ETF) rozhodující krok. Podání symbolu „IBIT“ v pozměněném podání S-1 Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) v pondělí zdůrazňuje záměr společnosti vstoupit na rostoucí trh s kryptoměnami.

Toto podání, nebylo pouhou formalitou, ale zásadním pokrokem, které přivedlo do centra pozornosti nedílný mechanismus vytváření a zpětného odkupu fondu. Je pozoruhodné, že poslední revize navrhuje „model vracení hotovosti“, o kterém analytici a odborníci v oboru spekulovali. „Trust vydává a vyplácí Koše průběžně,“ jak je uvedeno v dokumentu, nastiňuje klíčový provozní proces. Důraz je kladen na transakce, které probíhají především v hotovosti. Existuje však zajímavý prostor pro „naturální“ proces zpětného odkupu, který podléhá schválení regulačními orgány, což je bod, který zachovává úroveň flexibility v operačním rámci ETF.  Zjevná volba modelu odkupu založeného na hotovosti ze strany BlackRock $BLK+0.9%  signalizuje dobrý krok v kontextu probíhajících úvah, potenciálně signalizuje prozatímní řešení a zároveň nechává pootevřené dveře pro model splácení „naturálií“. Rozdíl mezi těmito dvěma modely – hotovostním a naturálním – je založen na správě portfolia a zacházení s bitcoiny. BlackRock, hledá flexibilitu při správě aktiv v rámci ETF. Zdá se však, že SEC se přiklání k prvnímu, hotovostnímu modelu, který vyžaduje okamžitý prodej držených bitcoinů na žádost o vyplacení, což je proces, který je vnímán jako proces, který je více v souladu s konvenčními obchodními praktikami.

BLK
$763.91 $6.91 +0.91%

Přechod společnosti BlackRock na model hotovostního odkupu před Vánoci je považován za proaktivní krok ke zefektivnění operací, ukazuje záměr dodržovat regulační preference a zároveň zachovat prostor pro případné úpravy v budoucnu.

Jak vnímáte tento posun? 😊 Já vlastním akcii a aktuálně jsem u nich hezkých cca 26% v plusu a stále je společnost docela daleko od svých vrcholů. Osobně to vnímám jako plus. Jsem akciový investor ale kryptoměny tu jsou a digitální aktiva věřím že půjdou dopředu. Na druhé straně, stále je tam dost neznámého a plno projektů končí fatálně a tak doufám, že to uchopí správně a nepoškodí je to nijak. 😊

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

BLK sam o sobe na BTC nema/nebude mit velky vliv, spolu s nim ma o spot ETF zazadano dalsich cca 10 fondu. Maji silnou znacku, ale kazdy rozumny clovek se bude orientovat dle TER, protoze jine rozdily v tom nebudou. Custody jim vsem bude poskytovat Coinbase a udavany druh vyporadani mi napovida, ze chteji stahnout co nejvice "fyzickeho BTC" od retailu, aby omezili jeho realne pouziti jako penize.

Futures nejakou dobu mame i s pakou, takze to uz mame pouze krucek na vytvareni dalsich derivatu, ktere "umele" nafouknou omezene mnozstvi BTC emitovanych do obehu.

Co nevidet se muzeme dockat takze pokusu o zakaz "unhosted crypto wallet" a kdyz na to prijde tak nadmernemu zdaneni, dane z nerealizovanych zisku a podobnych opicaren.

BTC mozna tyto fondy pomuzou zvednout legitimitu, ale myslim, ze bychom se bez nich klidne obesli a ve finale muzou tento sektor klidne i poskodit.

Taky se bojím jak píšeš, že nějaký průser by mohl poškodit $BLK+0.9% na druhou stranu taky jak udáváš, mají dalších x top fondů. Na cenu si BTC si myslím že to mít vliv nebude, ale když by šel BTC nahoru, tak by to mohlo mělo i přinést větší zisky BLK ne, protože to ETF nebude jistě zadarmo.

To si asi nerozumime, jaky pruser BTC by mohl poskodit BLK? Pisu o cca 10 fondech, ktere vsechny pravdepodobne  dostanou zelenou pro to ETF jako BLK.

Pokud bude o ty spot ETF zajem, tak nakupy vsech tech fondu na cenu BTC budou mit zasadni vliv, navic kdyz po halvingu bude polovicni nabidka novych BTC. Nebudou mit vliv na kod a tezbu.

Jestli v rozmezi par mesicu vstoupi do tohoto sektoru 10-12 novych hracu, tak ocekavam ze TER budou cca 0,5-0,8%, bohuzel netusim kolik do toho muze prijit penez 10-20mld? Pokud Ishares bude mit treba 5mld, tak to budou zisky navic, ale nic zasadniho.

Aj keď je moje investičné nastavenie s veľmi vysokou toleranciou rizika, veciam, kde cítim systémový prúser, sa zďaleka vyhýbam a tak som krypto nikdy nevlastnil. Ale ak bude to ETF schválené, tak niečo nakúpim, ak mi bude cena dávať zmysel.

Já tam mám také málo, je to na mě moc volatilní, ale "sázím" na to právě skrze tu společnost BlackRock. 😊

Tak to záleží na tom jak rozhodne SEC ta je podle mého dost konzervativní, ale uznávám že tento krok BlackRock pravděpodobnost schválení jejich ETF podstatě zvyšuje. V takovém případě by potom Bitcoin velmi pravděpodobně v 2024 prudce rostl🤔 Problém vidim v tom že je to v ceně už asi dost započtené a v opačném případě hrozí prudký pokles. No jsme na rozcestí a jasno bude až s koncem ledna.

Souhlas, také si myslím že teď už v ceně to vidíme a případné neschválení to může dost padnout. BTC čeká halwing v příštím roce tak to nahoru půjde asi tak či tak a uvidíme jak se k tomu postaví SEC. 😊

Partner

Za mě je to dobrá volba, když člověk nechce zaujmout pozici v kryptoměnách, pokud se vše podaří, společnost má stále kam růst. Už jsem přemýšlel nakoupit BlackRock po informaci o ETF na bitcon, ale zatím nebyla odvaha do pozice lézt, takže jí mám ve sledováčku.

Partner

A díky za super příspěvek 👌🏻

👍🙏

Po informaci ETF na BTC jsem koupil $COIN-2.4%  a zatim se to sakra vyplatilo .. nedavno jsem polovinu pozice prodal .. na 140$ .. škoda .. cekam na nejakou korekci a znovu dokupuji . Snad vlak neujede s polovicnim vagonem 😏

No taky existuje názor že schválením přijdou kryptomenové burzy o podstatný zdroj příjmů (poplatky budou muset brutálně snížit) nakolik se to dotkne coinbase nevím ale radši zpozorni. No jen jsem to zaslechl ale smysl by to dávalo.