S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Tyto 3 NFT akcie milují investoři na Redditu

NFT zaznamenaly v uplynulém roce značný hype, díky čemuž se akcie NFT staly jedním z horkých investičních trendů roku 2021. NFT se považuje za vstupní bránu do budoucnosti metaverse, kde by mělo být využíváno ve větším měřítku. Prodej NFT nabírá na síle, kdy se prodeje těchto tokenů zesilují až 240 násobně z roku na rok. Co stojí za tímto zájmem investorů a jaké NFT akcie mají v oblibě?

Chápu část lidí, kteří NFT trhu nedávají žádnou váhu skrz nepochopení využití a tohoto businessu. Sám patřím do této skeptické hrstky investorů.

Proč by však investor měl dávat NFT akciím větší pozornost?

  1. Využitelnost v metaverse projektech je z mého pohledu bod číslo 1.
  2. Narůstající zájem vystřeluje hodnoty samotných NFT a NFT akcií navrch.
  3. Předpoklad pro další vývoj vypadá velice dobře. V roce 2022 se předpokládá narůst investic do NFT až o 50% vyšší, než byl v roce minulém. V roce 2025 to bude odhadově až 100-150% nárůst.

Na základě predikcí pro vývoj tohoto trhu, odhaduje řada analytiků, ale hlavně běžných investorů nárůst cen těchto 3 NFT akcií:

1. Coinbase Global $COIN+4.2% 

Coinbase dělá skvělé kroky pro ovládnutí NFT trhu.

První akcií NFT je Coinbase Global $COIN+4.2%. Provozuje jednu z největších platforem pro výměnu kryptoměn se zhruba 89 miliony ověřených uživatelů. Předpoklad: Nové tržiště široce sledované kryptografické platformy NFT by se mohlo rozrůst ještě více než její obchodování s kryptoměnami.

Výsledky potvrzují rostoucí zájem:

  • $COIN+4.2% oznámila 24. února výsledky za čtvrté čtvrtletí roku 2021. Tržby meziročně prudce vzrostly o neuvěřitelných 400 %.
  • Peněžní prostředky a ekvivalenty skončily v tomto období ve výši 7,1 miliardy USD.

Wall Street je nadšena, že společnost se v nadcházejících měsících chystá spustit vlastní trh s NFT. V současné době je na čekací listině na Coinbase NFT přibližně 3,7 milionu lidí .

Generální ředitel Brian Armstrong poznamenal, že platforma NFT by se mohla stát "stejně velkou nebo větší" než její obchodování s kryptoměnami. Kryptoměnová burza kromě toho také navázala spolupráci se společností Mastercard $MA+0.3%, aby usnadnila a zjednodušila proces nákupu NFT.

Akcie je i přes mnoho dobrých zpráv značně dole od svých hodnot z minulého roku. Propad od začátku roku je aktuálně o necelých 50%, což nám značí velice výhodnou cenu, teda pokud této společnosti věříte jako potencionálnímu vítězi v tomto krypto/NFT závodě.

2. Dolphin Entertainment $DLPN-0.8% 

Společnost je o 52% níž ze svých hodnot od konce minulého roku.

Čím se $DLPN-0.8% zabývá? $DLPN-0.8% je zábavní marketingová společnost, která provozuje rozsáhlá NFT tržiště pro významné sportovní a zábavní značky.

$DLPN-0.8% je znám především pro svou rozsáhlou klientelu a řadu dceřiných společností. Jednoduše řečeno: Společnost vykazuje velkou aktivitu a vykonává práci pro rozvoj NFT trhu.

Zde je příklad: V srpnu společnost zahájila partnerství se společností FTX.US, která se zabývá výměnou kryptoměn s cílem vyvinout rozsáhlé, spotřebitelsky orientované tržiště NFT pro významné sportovní a zábavní značky. Těchto kroků a akvizic poslední dobou přibývá.

  • Jako u předchozí společnosti zde můžeme očekávat zlepšující se výsledky, růst zde není tak silný, ale i přesto je 57% nárůst tržeb poměrně dobrým začátkem pro tak veliký trh.

$DLPN-0.8% se aktuálně obchoduje za 4$ za akcii, co se týká predikce pro tuto oblíbenou NFT akcii, tak se očekává hodnota až 30$ v roce 2022. Já jakožto mírný skeptik zde vidím poměrně přemrštěný odhad a reálně v něj nevěřím. Konečný názor si však musíte udělat vy.

3. Funko $FNKO-1.9% 

Obrázek vám řekne v podstatě vše, co potřebujete.

Poslední z mých akcií NFT je společnost Funko $FNKO-1.9%, jeden z největších světových výrobců licencovaných sběratelských předmětů z oblasti popkultury. Společnost do značné míry spoléhá na své licence a dohody s producenty a tvůrci televizních pořadů, filmů a videoher.

Tato společnost, která vyrábí populární sběratelské předměty, chce v roce 2022 zvýšit tržby o 20 % až 25 %. Osobně se přikláním nejvíc k potenciálu růstu právě zde, protože sám vím jakou mají jejich produkty popularitu a hlavně cenu.

Společnost se může také pyšnit svými výsledky za poslední čtvrtletí:

  • Meziroční nárůst tržeb byl o 48% vyšší.
  •  Peněžní prostředky a ekvivalenty skončily v tomto období ve výši 83,6 milionu dolarů.
  • Zisk na akcii vzrostl o 38 centů na akcii.

Jak společnost zasahuje do NFT trhu?

V roce 2021 společnost Funko $FNKO-1.9% uvedla na trh řadu NFT Funko Digital Pop, která představuje její jedinečný umělecký styl v podobě figurek. Každý Digital Pop nabízí po otevření možnost odhalit vzácný Funko Digital Pop, který lze vyměnit za fyzický Pop z limitované edice.

Akcie $FNKO-1.9% ztratily od začátku roku ''pouze'' 11 %, což je nejméně ze zmíněných akcií.  Ve $FNKO-1.9% vidím největší potenciál skrz nákupy a oblibu sběratelských edic a hodnot těchto exkluzivit, v neposlední řadě je zapojení se do NFT světa a možnosti přírůstku nových příjmů.

Závěr

Zaujala vás některá z těchto NFT akcií? Jak jsem zmínil, největší potenciál vidím u $FNKO-1.9%, tím však nechci nijak zastínit potenciál $COIN+4.2%, která může výdělky převyšovat kohokoli z těchto jmen. $COIN+4.2% je znám skrz své využití pro krypto, trh s NFT však může být dobrou cestou pro rozšiřování businessu a tudíž i šancí pro růst. Nejhorší předpoklady pro růst bych viděl u $DLPN-0.8%, kde úplně nevidím takový potenciál růstu. Tím však neříkám, že růst nemůže a nebo nebude. Tento výběr 3 NFT akcií je výběrem populárních NFT akcií z Redditu.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 760 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Zajímavý článek :) jediný, co znám je $COIN+4.2%, ale NFT je teprve na začátku, tak uvidíme jestli o zbylých dvou budeme slýchat častěji

Já věřím v masovou adaptaci crypta a NFT, ale až tak za 5/10 let, takže když by se vybrala správná společnost a investice, tak by zisky mohly být opravdu slušné

Jenže vybrat vhodnou společnost je jedna z těch nejtěžších věcí :D

Asi jednoznačně $COIN+4.2%...🚀

Také věřím Coinbase...

Skrz NFT potenciál nebo krypto potenciál?😄

Máte zde nějaké oblíbence?😎 $COIN+4.2%, $DLPN-0.8%, $FNKO-1.9%