S&P 500 ^GSPC 5,125.54 +1.21%
Apple AAPL $184.98 +6.91%
Nvidia NVDA $889.81 +3.69%
Microsoft MSFT $405.86 +2.02%
Meta META $450.24 +1.94%
Amazon AMZN $186.27 +0.84%
Tesla TSLA $180.91 +0.50%
Alphabet GOOG $167.92 -0.32%

Nejbohatší muž světa šokuje i o víkendu: Co znamená Muskův nejnovější záhadný tweet?

Elon Musk dnes opět hraje své divadlo. Nejbohatší muž světa již několik týdnů škádlí představenstvo Twitteru a celou Wall Street řečmi o tom, že chce koupit celou sociální platformu. Ze začátku se zdálo, že je to jen jeho klasický výstřel do tmy. Poslední dny však nabírá jeho nabídka reálné obrysy. Dnes navíc přidal na svůj profil další tweet, který se tváří jako další indicie.

Co ve skutečnosti Elon chystá?

Miliardář a technologický magnát Elon Musk dnes opět dokázal jediným super jednoduchým tweetem zvednout ze židle nejednoho fanouška a investora.

Generální ředitel společnosti Tesla, jehož každé slovo je bedlivě sledováno, poslal v neděli brzy ráno (samozřejmě USA, našeho času po obědě 😂) krátký a záhadný tweet.

https://twitter.com/elonmusk/status/1518194746052726786

"Jedeme dál" resp. to chápu spíše jako: "Tak jsme se pohnuli zase o kousek dál"

Již ve čtvrtek Musk předložil Komisi pro cenné papíry a burzy podání, v němž uvedl, že zkoumá nabídku na převzetí všech akcií v oběhu za 54,20 dolaru za akcii v hotovosti s financováním ve výši 46,5 miliardy dolarů pro tento masivní obchod. To je zásadní zlom, jelikož do té doby nebylo úplně jasné, jak přesně by to chtěl udělat.

Musk se již dříve obrátil na představenstvo společnosti Twitter s žádostí o odkoupení společnosti za 43 miliard dolarů a její převedení do soukromého vlastnictví, ale představenstvo na nabídku nikdy nereagovalo a místo toho přijalo "poison pill", která má zakladateli společnosti Tesla zabránit v získání kontroly nad společností. 

Zatím je celý nákup takový... kostrbatý. Nejdříve nebylo ani jasné, kde chce Musk vzít prostředky na takovou transakci. To už teď jasné je. Management $TWTR se ovšem nezdá být úplně nadšený a pořád se cuká. Muskův nejnovější tweet by ale teoreticky mohl znamenat, že došlo k pokroku právě na této frontě. A nebo jde o něco úplně jiného? Co myslíte vy? 😇😋

Edit: Možná trochu předčasná radost. Ale bojím se, že jsme mu to opět zbaštili i s navijákem. 

Bohužel o několik hodin později Musk tweet doplnil o informaci, že "Moving on" je myšleno tak, že už si přestane střílet z Billa Gatese, který shortoval Teslu i přes jeho veřejné výstupy o podpoře ekologie.

https://twitter.com/elonmusk/status/1518234561150427141

Toto není investiční doporučení. Jde čistě o můj názor na základě tweetu Elona Muska a jedná se čistě o spekulaci o nejasné situaci a dle dostupných dat z internetu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @joemaymay má karmu 58 a je členem této komunity od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Tyjo už mě tahle jeho hra skoro přestává bavit. Ať prostě vybalí všechno najednou. $TWTR koupí a jedeme dál 😂

Ale notak. Dyť by ses nudils 😂😂

Tak je pravda, že "Fond XY navýšil svojí pozici v 7. největší energetické společnosti v Mexiku o 4,67 %" je sice zajímavý, ale Musk je asi trošku víc "Wow" 😂