S&P 500 ^GSPC 5,214.08 +0.51%
Nvidia NVDA $887.47 -1.84%
Tesla TSLA $171.97 -1.57%
Apple AAPL $184.57 +1.00%
Amazon AMZN $189.50 +0.80%
Meta META $475.42 +0.60%
Microsoft MSFT $412.32 +0.43%
Alphabet GOOG $171.58 +0.25%

První investiční den v novém roce a pěkný skok pro Modernu $MRNA+0.7%

Dnes mě zaujalo více věcí v trhu, ale toto vyhrálo. Rok 2023 nebyl moc pro farmaceutické společnosti dobrý a proto se tak vytvořily různé příležitosti. Dnes mě překvapil skok Moderny.

Společnost jistě nemusím moc představovat, větší info případně ve vyhledávači akcií zde na Bulios.

Akce dnes vyskočila o krásných cca 15%, v době psaní ještě nemáme konec obchodování. Analytik společnosti Oppenheimer Hartaj Singh byl optimističtější ohledně potenciálu Moderna a zdůraznil několik možných uvedení produktů na trh v příštích 12 až 18 měsících, které by mohly v roce 2025 zvýšit prodeje, pokračující do roku 2026.

Upgrade následuje po neúspěšném roce 2023 pro $MRNA+0.7% , jejímž jediným komerčně dostupným produktem je Covid shot . Akci byly dlouho svázány s vakcínou a loni klesly téměř o 40 %, protože celosvětově prudce klesla a poptávka po produktech Covid také. Společnost však očekává, že prodej vakcíny Covid v roce 2025 a dále poroste, protože se zvýší vzdělávání o Covidu a výdaje na povědomí o této nemoci.

Moderna v dopise pro akcionáře zopakovala, že očekává růst tržeb v roce 2025. Společnost zdůraznila svou RSV vakcínu a možné schválení její kombinované injekce zaměřené na Covid a chřipku, která by mohla přijít „již v roce 2025“.

Analytik Singh také řekl, že Moderna by mohla požádat FDA o schválení své experimentální vakcíny proti rakovině v roce 2024 nebo 2025.

Moderna také uvedla, že v příštích pěti letech plánuje uvést na trh až 15 produktů.

MRNA
$122.69 $0.80 +0.66%

Tak co, využil jste někdo propadu a kupoval akcie když byly kolem 70$ za kus? 😊 Pro mě osobně je toto prostředí pořád rizikovější, protože se "sazí" jen na to, jestli jim vyjde vakcína, produkt a pokud ne, jsou miliony na vývoj fuč. Ovšem pro toho komu je toto blízké, tak věřím, že zde může najít "zlatý grál".😊

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Velice zajímavé, ovšem akcie MRNA v portfoliu nemám asi nechci, jelikož v portfoliu mám PFE a to mi bohatě stačí ( asi jediné ztrátové akcie v mém portfoliu byly akcie PFE a to přes 15%.

Já taky do ní nejdu, to by musela přijít další pandemie abych zkusil trade, jinak ne. Tak to PFE ti dává aspon dividendy, takže věřím že to půjde vysedět. 😊

No snad ano, ale radost mi to zatím moc nedělá😁😂

Děkuji za info. Já jsem je už úplně přestala sledovat,možná je to škoda, ale přijde mi to pro mne až moc rizikove

Já se také bojím do toho jít. Možná ale škoda, protože jsem si všiml když akcie spadla dolů, ale pořád jsem si říkal, sakra to se může potopit ...takže gratulace těm co do toho šli. 😊

Jako ta možnost že se to může potopit je/byla velká

Začátek roku na rozdíl od jiných titulů je velmi slušný. Akcii nemám a neplánuji zrovna tuto společnost nakupovat, ale sleduji ji :)

Máme to stejně, taky ji nemám a neplánuji do ní jít, ale ve sledovaných ji mám. 😊 Tak nějak po covidu sleduji všechny tyto společnosti. Co kdyby zase něco přišlo, tak abych byl připraven na tom vydělat. 😂

Koukal jsem jak blázen, že jsem na ní prvně v plusu 🤣

Kupoval jsem v září na 81, nicméně malá pozice za 5000 🤣 dorovnaval jsem nákupem  frakční částky do celé akcie

Malá pozice? Jako za 5 000 dolarů? 😂 ...jestli ano, tak gratulace, zisk už teď musí být krásný. 👍

Na posledni chvíli za 97.66 No to že může prudce dolů pokud něco nevyjde je jasné proto to mám ve foldru 🚀/⚰️😂

Co tím myslíš že to máš ve foldru, tento výraz neznám. 🙈😂 Jinak proto se toho bojím no, mě na začátku investování vyškolila Novavax, zase když jim to vyjde, bude to jízda. 😁

Také jsem neznal než jsem krátce pracoval v kanceláři kde hlavně všechno muselo být ve správném "foldru". :-)

Za těch 70, kdo nakoupil, tak skvělý! Já bohužel ne, nakonec jsem z těch zdravotnických vybral vyklesaný Pfizer, takže se budu držet pouze této akcie v tomto oboru.

Pfizer je taky dobrá volba. :)

Tak tam taky se dal chytit hezký pokles a plus je k tomu pěkná dividenda. 😊

Čau! Já jsem minul dip a taky jsem dlouho váhal. Modernu jsem kupoval na 86$ za akcii, ale i tak je to prima a společnosti do budoucna věřím. Není to klasická pharma, oni mají opravdu unikátní technologii a skvělé lidi uvnitř.

Tak pecka, to máš skvělej nákup a už teď hezký výnos. 😊 A je dobrý slyšet teda takto chválu, takže ještě je šance to chytit, protože jinak je stále daleko od svých vrcholů. 😊