S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Fúha, za rok -70% a najnovšie správy nenaznačujú zlepšenie. Podľa mňa to nevyzerá dobre z týchto dôvodov:

- finančné problémy ich najväčšieho nájomcu (Steward Health Care System)

- poskytnutie úveru tomuto nájomcovi

- odloženie nezaplateného nájomného a zníženie nájomného na rok 2024

- brutálny nárast dlhu (debt to equity ratio z menej ako 1 na viac ako 3 za menej ako 3 roky)

- myslím že zníženie dividendy bude drastickejšie ako bolo oznámené

- zvýšené splátky dlhu v nasledujúcich rokoch

Nepríde mi správne požičiavať peniaze niekomu, kto nedokáže splácať svoje záväzky a ak príde k bankrotu tejto spoločnosti (Steward), bude to ešte viac "bolieť". A to všetko v rozpore s tým čo tvrdil manažment, že už nijako finančne nepodporia Steward. Ale rozumiem, že sa snažia pomôcť aby ich najväčší nájomca prežil, ale ak to skončí aj tak bankrotom, potom to vyzerá ešte horšie pre manažment. Opäť napíšem, že treba sledovať aj iné ukazovatele a skutočnosti ako len výšku dividendy.

Na druhú stranu sa vždy na to pozerám aj z tej pozitívnej strany, spoločnosť je ocenená ako pred bankrotom, pritom ich najväčší nájomca tvorí asi 25% tržieb. Príliš veľa nahromadených negatívnych vecí sa podpísalo pod brutálny prepad za posledný rok. Niekedy sú to prehnané reakcie trhu, ale tu je toho naozaj dosť a myslím, že už je to zarátané v cene akcií. Neviem či by som to toho išiel. Ako špekulácia kto má na to žalúdok, by sa to dalo možno využiť. Trh už asi počíta s tým, že MPW príde o Steward ako klienta a ich príjmy, takže pozitívne správy by mohli cenu akcií zdvihnúť. Uvidíme :)

Do toho teda nejdu 😃 dluh,ziskovost nic pro mě to určitě není i skrz tu dividendu asi odolám i 30% slevě.

Problém je nejen největší nájemce že neplatí nájem, ale že i odepisují 350 milionů za jednu z nemocnic. Další problém mohlo způsobit, že z 597 milionů akcií je 149 milionů short. Dnes se zatím zobchodovalo 20% všech akcií což je masakr. Mohlo se aktivovat hodně stop lossu, profit targetu

Můžu poprosil informaci, kde ty informace hledáte? Ať hledám od rána cokoli, tak jsem byla neúspěšná.

Finviz, Yahoo finance, seeking alpha, můj brooker

Ja mel nakup za 5 a dneska dokupuji snizeni prumerny nakupky ( jedna se o relativne drobne tak mi to bud vynese pejny prachy nebo neco odepisu😉😂

Zajímavé, pokud by to byly třeba akcie PEP, tak nakupuji hned, ovšem i přes takto veliký propad akcie nekupuji, jelikož společnost se mi nelíbí a byla by to pro mě čistá spekulace.

Nie je jedno akej spoločnosti sa to týka? Veď predsa sa pozeráte na príčiny, prečo sa tak akcie prepadli a nie aká je to spoločnosť.

No já si prošel společnosti Lumen, katavání dividend, nakonec bez divi a další propad. Takže za mě není jedno jaké společnosti se to týká.

Myslím si, že to jedno není, jelikož záleží jaký má společnost fundament, historii, v jaké situaci se aktuálně společnost nachází atd... Tedy pokud je kvalitní společnost které věřím, tak mi je jedno pokud se proapdne o 20-30% a já rád nakoupím. Ovšem pokud je to společnost MPW které nevěřím a investici do této společnosti beru jako spekulaci, tak mi to jedno není a nelíbí se mi ten propad.

Já je měl, ale prodal jsem je s opravdu malou ztrátou. I když je propad parádní a panika. V následujících 3 letech mají dost velké splátky jestli si dobře pamatuji jejich kalendář. Peníze jsem přesunul raději do $NNN+0.5% a jsem spokojený. Druhou společnost jsem si pořídil $LTC-0.5% a tam si vyzkouším DCA strategii. Jinak přeji štěstí s mpw jestli vše ustojí,dluh, neplacení nájemců a myslím že i nějaký soud pak to bude asi raketa😉

Souhlasím a vidím to podobně.

Četl jsem. Je tam ta negativní zpráva s tím nájemce, ale za mě to není úplně špatně všechno, protože vypadá, že MPW ty peníze z nich dostane i když to nebude hned. Chystám se taky přikoupit.

Opravdu ta dividenda stojí za to?

To není jen o dividendě ale ...

Dividenda je hlavním lákadlem pro masy. Nebýt tam, tak se tolik investorů nespálí.

Toť otázka téměř hamletovská!

Pro: vysoká divi, pravděpodobná korekce dnešního brutálního gapu

Proti:  divoké ukazatele (ROI, výplatní poměr, ziskovost...)

Nákup MPW 3,41

Pěkný, já to nevydržel a nakupoval už na 3,60 :-D

Tak aby jste se nehádali, já nakoupil na 3,50 :D