S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Mickey mouse, už jej nejspíše neuvidíme jen v pohádkách, Disney končí jeho platnost autorských práv.

Poslední dny na webech vidím docela dost zpráv kolem společnosti $DIS+1.9% Pobavíme se zde o jedné, která je hodně ikonická. Kreslená myš, na které vyrostla tato společnost už nebude mít na ni svá práva a tak kdokoliv jiný ji může používat bez toho, aniž by se společnosti dotázal a nebo jí něco platil. 🐭

Nejslavnější Disneyho postava se přepracovává. A není to hezké, dle mě. Pro mě tento obrázek stále zůstává ikonou dětství. Společnost letos ztratila ochranu autorských práv rané verze Mickey Mouse, což dává tvůrcům filmů a videoher šanci znovu si představit rodinného hlodavce – většinou jako zabijáky. Toto Mickeye by branou Království kouzel nepustil.

DIS

Disney

DIS
$112.62 $2.14 +1.94%

Tato informace na sebe nenechala dlouho čekat a už nyní se v hlavách režisérů a tvůrců her probouzejí různé představy, jak si myšáka upravit. Zde jeden z příkladů. Steven LaMorte, producent a režisér, řekl, že pracuje na nejmenovaném filmu, který se bude natáčet letos na jaře v New Yorku a vyjde koncem tohoto roku. Odehrává se na lodi, na kterou dojíždějící útočí tím, co LaMorte nazývá „tajemná, zlomyslná a vražedná myš“.

Slavní zabijáci mohou pomoci získat publikum, řekl Rhys Frake-Waterfield, režisér filmu „Medvídek Pú: Krev a med“.

Pomáhá také hodnota šoku. "S Medvídkem Pú je tak přátelský a milý," řekl Frake-Waterfield. "Je to obrovský kontrast vidět, jak někoho chytne za hlavu a bodne ho do oka."

Pokračování, "Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2", vychází v březnu s další postavou, která letos vstoupila do veřejné sféry: Púův kamarád Tigger. Ten skákavý tygr bude také zabíjet lidi, řekl Frake-Waterfield.

Jsou to nízkorozpočtové horory, takže za mě prostě nudné, nekoukatelné filmy, která já osobně bych si prostě nepustil a nezabíjel tak čas. Ovšem, to můj názor a pro mnohé to může být skvělý kontrast a dost lidí co čtu i říká, že to může pomoci oživit tyto postavy a dodat tak reklamu společnosti.

Zatímco Mickeyho z „Steamboat Willie“ (slavný a první snímek, který se poprvé se objevil v roce 1928 v černobílém filmu „Steamboat Willie“ spolu se svou přítelkyní Minnie Mouse, jejíž raná verze je nyní také ve veřejné doméně), může používat kdokoli, Disney vlastní ochrannou známku svého maskota, což znamená, že společnosti se nemohou snažit zmást lidi, aby si mysleli, že jejich přepracované filmy, pořady nebo hry pocházejí od Disneyho, řekl Jenkins. Disney odmítl komentovat projekty, které byly oznámeny, ale v prohlášení uvedl, že bude pokračovat v ochraně modernějších verzí Mickey Mouse, „stejně jako bude pracovat na ochraně před zmatením spotřebitelů způsobeným neoprávněným používáním Mickeyho a našich dalších ikonických postav.“

Co říkáte na tuto změnu obecně a z pohledu vývoje ceny akcií? 😊...samozřejmě toto se dá uchopit různě, mohou vznikat zajímavé nápady, plno tvůrčích lidí může volně pracovat s postavičkou Mickey, na druhou stranu, v dnešní době kde je násilí už tak běžně k vidění mi přijde škoda, aby i tahle postavička se do tohoto tahala.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

To jsem zvědavá co z toho vyleze u jiných tvůrců,z hlediska akcie nemám pocit, že to nějak zásadně něco ovlivni

Někde jsem četl k tomu i nějaký analýzy a nemělo by.

Člověk ale nikdynevi :D

Budu opravdu nerad sledovat co z této postavičky jiné studia/společnosti vytvoří.

Souhlas, to jsme dva jak jsem psal, nejsem toho příznivce co teď bude vznikat za "paskvily"

Mají napsané "rané verze" to znamená černobílý, nebo na co vše se to vztahuje nějak nerozumím. Jestli třeba na barevného práva neustále platí a na černobílého ne a nebo je to komplet bez práv, ale to by nepsali "raná verze". 😃 Co myslíte ?

Beru zpátky už vím že moderní verze se to netýká 🙂 "Zatímco autorská práva pro starší verzi postavy vypršela, Disney veřejnosti připomněl, že moderní verze zůstávají nedotčeny"

Ano ano, přesně tak. Na té moderní verzi stále mají práva, ale nevím mě to přijde tokové divné, rozdíl mezi starou a moderní verzí, prostě Mickey je pro mě jeden jen možná v nějakých hodně podobných podobách, to nevím. Znám to jen z dětství, teď je mám více spojené s Marvelem, uvidíme co to bude znamenat dál, každopádně mi to přišla jako jedna z zásadních událostí proto jsem to zde zmínil. 😊

Je to škoda a asi se bohužel bude stávat, že se tato postavička bude objevovat třeba v těch hororech. Upřímně je to opravdu škoda a nerad se budu koukat na to, jak se tato postavička bude měnit.

Přesně tak, máme to stejně. Taky se mi to nelíbí se nesedí k tomu a co myslíš, jak by se to mohlo projevit ohledně financí do společnosti a ceny akcií?

Zrovna toto si myslím, že by toto snad finance a cenu akcií nemělo ovlivnit.

Jinak užívej dovolenou. Do jaké země jsi letěl?