S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

🤖 Microsoft vstupuje do dalšího roku s novým tlačítkem na klávesnici pro systémy Windows. Tohle tlačítko nám spustí AI zvanou Copilot.

🌐💻 Rok 2024 má být podle společnosti Microsoft rok umělé inteligence! Copilot je teď všude, od chytrého telefonu až po veškerý hardware. Dokonce i 40 % nejvýznamnějších společností se ho snaží zapojit do svého podnikání.

Cloudové služby Azure, kde je Copilot také implementován si berou podíl na trhu, zaznamenaly růst o 29 %. Takový růst nezaznamenaly cloudové služby od $AMZN+0.8% ani od $GOOG+0.3%.

🔮💡 Odborníci mají společný názor a to, že AI bude obrovská příležitost. Už teď to vnímáme například u společnosti $NVDA+3.5%. Microsoft má za mě nejlépe nakročeno k vylepšování svých služeb za pomocí AI a tím pádem k budoucímu růstu. Už jen díky investici 13 miliard dolarů do společnosti OpenAI mají potřebné know-how.

MSFT

Microsoft

MSFT
$406.66 $8.82 +2.22%

Jak vnímáte akcie společnosti $MSFT+2.2% po velmi úspěšném roce 2023, kde akcie zaznamenaly celkový růst až o 62 %? Samozřejmě, dnešní cena je šílená, ale příležitostí pro budoucí růst je mnoho. Nebo už mají akcie Microsoftu veškerý růst za sebou?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Za mě letos stopro ještě poroste a 400 hravě překročí. Mám několik nákupů kolem 229 a jedná se o moji 3. největší pozici v ptf. I při současném zisku prodávat nebudu ani když půjde dolů, spíš při větší korekci dokoupím. Za mě je to přesně akcie na dlouhodobější držení, mírná divi potěší. AI je za mě fajn bonus, firma však těží dlouhodobě z více zdrojů (sw, cloud, gaming...).

Díky za komentář, taky si myslím, že se může podívat nad 400$. Jak píšeš, $MSFT+2.2% je fakt jedna ze společností, kterou můžeš nakoupit a nikdy neprodat.

Přijde mi, že cena už tak je astronomická, ale zároveň, jak píšete,příležitosti pro další růst tam je mnoho. Otázka je,zda teď ta cena odpovídá realitě nebo ne, tam mi přijde, že spíš neodpovídá...ale co já vím:D

Toť otázka, zda už je budoucí růst započten v ceně. Já si myslím, že prostor pro růst ještě je a vůbec bych se nedivil, kdyby se přiblížil hodnotě 400$.

Také bych se tomu nedivila:)

Msft je skvělá společnost a ten nápad s tím tlačítkem se mi líbí. Akcie MSFT jsou aktuálně opravdu drahé a já bych nakupoval pod 310$, ovšem nějaký větší pokles neočekávám.

Jaký pokles očekáváte?

Pokles právě asi moc neočekávám.

celou pozici jsme prodal se ziskem 40%.... rád se vrátím pokud bude nějaká korekce, pokud se mýlím tak budu analyzovat znovu není ale myslím že cena zahrnuje budoucí vývoj a za mě je cena neúměrně vysoko i když je to kvalitní firma.....

Takže v momentální situaci už šanci pro růst nevidíš?

to bych asi neřekl potenciál tam vidím, ale jsem přesvědčen že firma je kvůli AI naceněna výš než je její aktuální reálná hodnota.. proto jsem odstoupil a vyhlížím korekci.

Celá sedmička je nezastavitelná. A už mě unavuje, že neustálé analýzy (na buliosu taky...) jim věští že půjdou dolů... nepůjdou. Tento rok udělají podobný skok co 23.

Taky si myslím, že růst ještě přijde, ale uvidíme.

Taky jsem to slyšel že 2024 má být rok AI, už teď vidíme to šílenství a závratný růst $NVDA+3.5% (dnes nový vrchol). Já $MSFT+2.2% držím a klidně bych přikoupil, ale né na těchto cenách, jako vím že to za x let může být jednou tolik, ta společnost je gigant co má kam růst, ale teď přikupovat je těžké, když má člověk tak hezký průměr na tom.

Jasný, za dnešní cenu je to fakt moc. Já naštěstí přikupoval když ostatní prodávali, takže krásně na hodnotách kolem 250$.

Super a máme to dost podobné, já na hodnotě za 257$ ...proto právě pokud bych přikupoval, tak pod 300$, ale tam se asi už nepodíváme. Kdo ví.

Trochu se obávám, že si celkem dost ukrajuje z budoucího růstu.

Partner

Jak to je prosím myšleno? “Ukrajuje z budoucího růstu”?

myslím že je to myšleno, že je naceněna vysoko aktuální cena už zahrnuje budoucí růst.