S&P 500 ^GSPC 5,185.65 +0.09%
Tesla TSLA $177.80 -3.77%
Nvidia NVDA $904.77 -1.80%
Alphabet GOOG $172.62 +1.64%
Microsoft MSFT $411.39 -0.52%
Apple AAPL $182.48 +0.42%
Amazon AMZN $188.24 -0.24%
Meta META $466.10 +0.09%

Pěkný pondělní večer všem Buliosákům.

Otázka zní “vodík” a jeho využití?

Držím pozici $PLUG-1.7% , který mě oslovil spoluprácí s $AMZN-0.2%. Jelikož mě tato myšlenka napadla asi před rokem, že by tímto mohly být vodíkové společnosti využity.

Pár dní zpět přišel Amazon se zprávou využití vodíku v jejich podnikání, proto jsem neodolal a tento bussines podpořil mojí drobnou pozicí.

Nemyslím si, že zrovna v blízkých letech by mohl vodík nahradit spalovací motory, ale v oblasti průmyslu a služeb jako je Amazon, se mi tato volba dosti zamlouvá.

PLUG
$2.66 -$0.05 -1.70%
Capital Structure
Market Cap
1.9B
Enterpr. Val.
2.5B
Valuation
P/E
-1.2
P/S
2.1
Dividends
Yield
-
Payout
-

A jaký názor máte na odvětví vodíku vy?

Vote to see the results! 92 answers already!

Drzim v PLUG stredni pozici. Momentalne s vice nez 50% ztratou. Ale verim ze to spolecnost ustoji a diky dalsim spolupracim bude v budoucnu zase na vysluni. Neprodavam ale ani neprikupuji.

Myslím si, že na nějakou dobu to ještě jsou dead money.

Oni hlavně potřebují prachy, jinak zkrachují.

Partner

To byl můj původní důvod vystoupení z pozice. Budu doufat, že nějaký záblesk ozáří velké ryby. 😅

v $PLUG-1.7% mám také malou spekulační pozici a zatím nenavyšuji čekám na nějakou pozitivní zprávu aktuálně jsem ve ztrátě - 49% zatím držím a nepotřebuji prodat.

Mam to jak ty ze jsem videl budoucnost ve spolupraci s Amazonem - mam vetsi pozici nez bych chtel jelikoz jsem po propadu dokupoval abych mel lepsi nakupku - ted uz jen cekam zda se to rozhybe😇

Partner

Já držel pozici již dříve, ale zalekl jsem se zpráv o možném krachu, tak jsem ve ztrátě prodal a dal tomu čas. Netrvalo dlouho a vrátil jsem se alespoň do vyklesané hodnoty s lepšími zprávami o této spolupráci. Tak snad to klapne 💪🏻

Hrozně rád bych se na něčem takovém taky podílel. Bylo by super mít vodík jako zajetou alternativu ke klasickým baterkám. Možná časem taky nakoupím, podle toho jak se to vyvine, zatím přidávám do watchlistu ;)

Partner

Také si myslím, že je to zajímavá alternativa. Ale stále pouze spekulace. Mě oslovilo k nástupu zpět do pozice pouze potvrzení mé myšlenky, jinak jsem tomu už moc nedával. 
A v tom je ta burza úžasná, nikdy člověk neví, co která myšlenka může mít za sklizeň. ☺️

Ahoj, pozici zde mám taky malou a možná ještě malou přidám. Vodík už jako možnost co do využití tu byl před x lety, ale teď jsou technologie už jinde a i s více mluvením o zelenější energii mi tam ten vodík taky dává smysl, proto nebude to hned, ale věřím mu. 😊

Partner

Ahoj, přesně tak, s dnešními technologiemi je to zase o několik levelů někde jinde. 
Když už se na tom vývoji stále podílí, tak by to přeci jen mohlo mít v budoucnu uplatnění. 
Hlavně směrování tohoto bussinesu není úplně jednostranné a v tom si myslím, že by mohli jednou prosperovat.

Souhlas, ty vývoje tu jsou a jak píšeš, taky si myslím, že těch směrů je hodně kde by se mohl vodík uplatnit, bohužel ale na druhou stranu kde si myslím, že už dávno mohl být je automobilový průmysl ale to prostě dokud bude ropa tak se bude držet na tom, i přesto, že teď je boom kolem elektro, ale kdyby šejkům a všem těmto ropným magnátům padl odběr ropy jako paliva, tak to je ohromný byznis a to dle mě nedopustí, Ano, ropa se používá i jinde, ale dle mě největší zastoupení má stále jako palivo. Proto i věřím, že nejen vodík, ale svět už by mohl mít i jiné pokrokové vynálezy, ale prostě některé se drží pod pokličkou, aby nenarušili fungující velké byznisy (ale to už jedu do konspiračních teoriích) 😂🙈