S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Headset Apple Vision Pro, předobjednávky začnou 19. ledna

Vím, že je tu docela dost milovníku $AAPL-0.7% a tak tohle nesmí chybět. Dle mě produkt, ne který zpočátku moc lidí nedosáhne, ale časem to bude top produkt jako dnes Iphone, který už si běžně kupuje skoro každý. 😊

Předobjednávky budou otevřeny v 17:00 tichomořského času 19. ledna, podle produktové stránky Vision Pro a na trh se v USA dostanou 2. února, uvedla dnes společnost. $AAPL-0.7% také uvedl, že vložky do čoček na předpis pro Vision Pro budou stát 149 dolarů a brýle budou mít 256 GB úložiště. Pohánět je bude čip M2 a budou stát 3 500$.

Vision Pro se může pochlubit novým operačním systémem, nazvaným VisionOS, spolu se vstupním systémem, který umožňuje zákazníkům ovládání očima, rukama a hlasem. Apple říká, že s Vision Pro bude fungovat několik aplikací pro produktivitu a kreativitu, včetně MS Office a SalesforceSlack.

S novým headsetem chce Apple změnit způsob, jakým spotřebitelé prožívají herní a video obsah. Uživatelé budou moci sledovat video z Apple TV+ a mnoha dalších platforem na obrazovce virtuální reality, „která se zdá být široká 100 stop,“ napsala společnost ve zprávě.

AAPL

Apple

AAPL
$183.05 -$1.27 -0.69%

Například UBS očekává, že příjmy Vision Pro by mohly být kolem 1,4 miliardy dolarů, což je „poměrně nepodstatná“ částka. Co myslíte, dostane se Apple $AAPL-0.7% letos už přes 200$ hranici kde se už udrží? 😊

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Taky mě zajímá jak to bude ve finále vypadat. Viděl jsi oficiální reklamu na Vision Pro?

Viděl a uchvátila mě, těším se na recenze a až je někdo i tu z Čech bude mít nebo odrecenzuje, například Petr Mára.

Jsem zvědavá na recenze

Já taky, těším se na Petra Máru jestli si je pořídí, nebo aspoň zkusí.

Já jsem teď zkoušela ty nejnovější META a to je dobrý zazitek

Jsem zvědavý, jak se brýle na trhu uchytí.

Z počátku dle mě určitě hodně pomalu, než se toho plno vychytá, vytvoří dostatek aplikací, ale věřím, že dle mě to bude top v této oblasti.

Také si myslím, že spotřebitelé si budou na produktmuset zvyknout. Teoreticky by to mohlo mít podobný průběh jako s hodinkami.

První verze dle mého nebude masovka. Tohle je hlavně drahá hračka pro vývojáře, kteří na to teprve budou dělat aplikace. Ale další iterace už by mohly být i komerčně zajímavější. Hlavně pokud za sebou v dalších verzích nebudeš tahat kabel :D

Přesně tak, tohle bude jen pro pár vyvolených a potrvá než se udělají pořádné aplikace aby to dávalo smysl, ale za pár věřím že třeba i ve firmách to bude už běžné. No a s tím kabelem, to je ještě hodně co k řešení no, zatím je to fakt jen u toho sedět na gauči u zásuvky. 😂

Celkově z toho mám smíšené pocity. Jsem si skoro jistý,  že se akcie AAPL letos dostanou nad 200$, ovšem nevím a netuším,  zda pro Apple budou Vission pro tak “revoluční”.

Zpočátku určitě ne, tomu taky nevěřím, myslím že to bude trvat nějaký čas, než se budou vyvíjet pořádně aplikace na to. Jinak s hodnotou nad 200$ akcie také letos počítám.

Souhlasím, nějakou dobu to potrvá a třeba to za pár let bude něco podobného jako Iphone a tomu bych klidně věřil.

Já si naopak myslím, že ty "brýle" budou propadák a zůstane u produktu pro malou klientelu. Telefon používal každy dávno před iPhone. Ten přišel a změnil svět. Jenže kdo dnes používá VR brýle? Ten trh je malý a zatím to na velký boom nevypadá - $META+0.2% by mohla vyprávět. No ale taky můžu být úplně vedle, tak počkám a uvidím :-)

Já určitě nevidím boom velký taky, teď nevím jestli jsem to zmíňil i v příspěvku. Ten zisk který se odhaduje je s porovnáním co jim teče z jiných produktů a služeb, nic moc extra. Co ale věřím, je právě to, že postupně to budou hnát k dokonalosti a jako u těch mobilů, jak píšeš, před Iphonem byly mobily a nebyli špatné, ale oni to dostali někam, kde prostě jsou top a lidi to kupují i za ty ceny. Určitě ty brýle takové využití jako mobil nikdy mít nebudou, kdo by s tím chodil celý den, ale postupně jak budou na to vznikat aplikace, tak věřím že budou i odvětví, společnosti které to budou chtít. 😊 ...ale jak říkáš, uvidíme, třeba se po tom slehne zem.

Jo je klidně možné, že to časem bude (pokud už není) nejlepší VR headset na světě. Ale obecně si myslím, že VR ještě dlouho nebude mainstream jako ty telefony. Takže jako technologického fandu mě to samozřejmě zajímá jak to bude pokračovat, jako investora mě ale zajímá jestli to vydělá peníze a tady si myslím, že je to ještě dlouho bude firmám spíš požírat.

Se vším co tu zaznělo souhlasím. Tenhle produkt bude zatím pro malou klientelu.. k tomu odpovídá i cena. Já osobně si myslím, že to vyšponuje cenu lehce nad 200$ ale postupně.. jinak za mě super věc, která si určitě zaslouží pozornost nejen těch, kteří jsou už majiteli akcií.🤟 Super příspěvek Lukáši.🙏

Díky Járo. Jinak, ano přesně tak, bude to jen pro úzkou klientelu, proto i ten očekávány zisk je pro ně nic v tom objemu co jim teče z jiných produktů a služeb. Je to v plenkách, ale dle mě v té správné společnosti, která z toho udělá top a hold za vyšší cenu, jako to je u produktů Apple, které ale i přes jejich cenu, je stále drží jako nejhodnotnější společnost na světe. 😊

Jako pro hraní her a pohyb ve virtuální realitě doma v pokoji OK ale na veřejnosti 🤷‍♂️ glassholes fakt ještě zapomenuti nejsou. To doufám Apple nechystá.

Tak souhlas že chodit s tím po městě tak to je blbost, ale třeba v kanceláři to mít proč ne. Vzhledově to není tak dokonalé, ale jak tohle vše nandat do nějakých malých brýlí? ...věřím ale že se to bude jen zlepšovat, teď co jsem četl tak z počátku bude i problém energie, baterie co to má dlouho nevydrží a tak to bude stejně jen na to nejlépe sedět někde u kabelu. 🙈

Lukáši, radost číst :D

Vision Pro mě zaujal hned při představení a i když se musím přiznat že na tuhle malou blbůstku jsem pozapomněl, určitě ji není záhodno ji sledovat. Za mě jedním slovem geniální. Přesně jak říkáš, povídá se že s tím udělá Apple stejnou díru do světa jako s Iphonem, ostatně, drží se i stejné strategie. Vzali technologii která tu je už nějakou dobu a dostali z ní absolutní maximum. Kdybych psal dál tak už jen omáčkuju a pěju ódy....a to Apple nemám vlastně moc rád.

PS:

Na něčem lehce podobném dělá i Google jmenuje se to Project Starline, go check it out! ;)

Ale vzhledově to zatím nevypadá o moc lépe jak ten od Apple :) Uvidíme s čím přijdou.

Díky Ríšo, jestli takto zdrobnělině nevadí. 😂

Já jsem fanouškem Apple a to jsem dříve taky nebyl, přišlo mi to vše předražené, ale přesně, použitím jedné věci mě to postupně vtáhlo do nich. Já se na ně moc těším, i když za tu jejich cenu si je nebudu moct pořídit, ale těším se na recenze, videa uživatelská a prostě tu zpětnou vazbu. Hlavně jak píšeš, není to něco nového, ale oni ten převrat s tím udělají, jako u těch Iphonu. Bude to teď drahé, jen pro někoho a bude trvat než se vyladí různé software na to, ale věřím, že to bude bomba. 😊

S tím google, vidíš, díky za tip, netušil jsem o tomto projektu, podívám se.