S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Blíží se další propojení dvou světu akcií a kryptoměn?

Chtěl bych udělat malý dotazník a diskuzi. Krypto sem nepatří, ale už teď například v podobě akciové společnosti $COIN-2.4% zasahuje do našeho světa a díky plánům spotového ETF se může dostat zase o něco dál.

Bitcoin ( BTC ) čeká potenciálně historický týden a kryptotrh tají dech nad schválením spotového Bitcoin exchange-traded fondu (ETF) ve Spojených státech. Mnozí věří, že schválení bude katalyzovat další krypto býčí trh a vlnu adopce kryptoměn.

Seznam nadějných spotových emitentů bitcoinových ETF se rozrostl a zúčastněné společnosti podaly své nejnovější změny formuláře 8. ledna.

Analytici a pozorovatelé předpovídají, že americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) konečně schválí první spot bitcoinových ETF do 9. nebo 10. ledna. Senior ETF analytik z Bloomberg Eric Balchunas je přesvědčen, že „existuje 90% šance“, že spotové bitcoinové ETF bude schváleno.

Bez ohledu na rozhodnutí, ať už jde o schválení nebo zamítnutí, krypto trhy budou nepochybně otřeseny.

Kryptoprůmysl se možná připravuje na praskání lahví šampaňského, ale co jeho vlnový efekt? Pro trh bitcoinových ETF může příchod titánů jako BlackRock a Fidelity – s aktivy ve správě bilionů dolarů – posunout základy společností, jako je Coinbase nebo MicroStrategy. Oba obchodují na otevřeném trhu, ale jak zareagují na spotové schválení Bitcoin ETF?

COIN
$223.25 -$5.60 -2.45%

Co říkáte, je tu šance minimálně na trade?

Vote to see the results! 51 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No už píšu trochu pozdě, ale celkově to včera bylo velice zajímavé. Falešné a pak pravidivé schválení ETF na BTC a cena skákala také docela dost.

To ano, bohužel tento svět zahaluje i falše a kazí to dojem pro ty, který mají krypto rádi, já jsem teď zvědav na to $COIN-2.4% tam ta volatilila docela stále je, už bych pomalu čekal, že půjdou taky nahoru.

Chápu, na COIN jsem vůbec nekoukal, ale mrknu asi na to :)

Minimálně to může slušně přidat mojí pozici v $COIN-2.4% 😁 Aktuálně je na pouhých +206%. Nebylo by špatný, kdyby to zas vylezlo až na 380-400 kde to bylo 2021. To bych moh bejt i na osminásobku vkladu 😁

Tak to je mazec a budeš asi jeden z těch co naskočili dole vid, někde kolem třeba 50$, což je super a jj, taky bych držel protože nemáš co ztratit, jedině získat. Já už na long term to nevidím, vidím tam riziko propadu, který ale u tebe by byl v pohodě. Proto spíše přemýšlím na trade, spekulovat jakým směrem to půjde, ale jsem teď na rozpacích, protože ty zprávy jsou nejasný, hlavně už to tu bylo, že i byly fake. 🤔😁

Názory na dopady ETFka se v Bitcoin komunitě hodně různí - OGs to docela berou jako zlo a zpronevěru původní myšlence něčeho antisystémovýho/punkovýho, lidi co do toho přišli později tak jsou nadšení a ve velkém očekávání, že jim to napumpuje jejich bagy. Já jsem někde mezi. Prostě uvidíme co to nakonec přinese. Akcie Coinbase ani Microstrategy bych si ale osobně nekupoval. Coinbase má za sebou fakt velký run a Microstrategy je trošku komplikovanější investice protože a) původní byznys té firmy nikdy neměl nic společného s kryptem (a výsledky běžného byznysu byly "so-so"), hedge fond to taky není, jenom má v držení velký bag BTC kde spekuluješ na to, že jednou z toho vycashují za strašnou raketu a b) Saylor raisuje peníze na nákupy BTC mj. skrze vydávání nových akcií MSTR takže efektivně jako akcionář jsi vcelku dost ředěný.

Souhlas, já osobně jsem také mezi, ač v BTC jsem teprve tak cca 3 roky. Microstrategy je pro mě úplně out z důvodu co píšeš, to je společnost úplně jinak zaměření a tady v těch dvou odstavcích co jsem použil z Yaho Finance, nevím proč to tam píšou, ale budiž, chápu že diky jejich bagu jsou spojovány s tím. $COIN-2.4% určitě bych ji teď nekupoval na long, chápu ty kteří jí mají za 50$ nákup. Tam si mohou to držet dlouho a je jim jedno jestli to půjde tam či onam. Já jen teď v té době volatility přemýšlím nad spekulací, nad tradem, protože tam ty pohyby jsou a při dobrém odhadu by se dalo něco udělat. 😊

No sám jsem zvědavý, jak to dopadne. Ale pokles je podle mě nevyhnutelný.

To ano, můj názor nebo pohled na to je, že pokud by to ETF vyšlo, byl by nárůst, pak ale korekce, propad, výběr zisků a pak po halwingu zase růst, nebo kolem toho ...určitě co je jistý, je ta volatilita na tom. 😂

Souhlas ! :) Pokud to neschválí, tak to bude velký pokles, takže teď není zrovna doba na naskočení.

Sám sem nedočkavý, deadline je dokonce až 12.1. a potom mají snad 10 dní na odvolání, takže to může jít několika směrama. Historicky byli zatím ohledně schvalování ETF poměrně skeptičtí, tak uvidíme co tentokrát. Ač to nerad říkám, bojím se že návrh bude zamítnut a tahle bublina velice rychle splaskne....Ale bitcoin držím no. Už jenom kvůli tomu že se blíží halving. Po něm to většinou docela vyskočilo.

Na této konkrétní bublině je hezké to, že se zatím po vyfouknuti vždy znovu nafoukla a žádné ETF na tom nejspíše nic nezmění;)

To ano, souhlas bublina to je a ve finále, tohle bude volatilní, kdo umí tak na tom něco udělá, ale je to jedno, protože halwing pak udělá své zase. ...ohledně nákupu $COIN-2.4% do držení, ano souhlas, to už je pozdě a je to risk díky volatilitě, mě spíše jde o trade, zkusit spekulaci na pár dní kolem zpráv, kde je, nebo bude očekávaný výraznější pohyb.

No zatím to nevypadá na schválení, uvidíme. Taky mám něco v BTC a to $COIN-2.4% uvažuji jen na trade, spokulaci, určitě né dlouhodobě. Bublina to je celé, ale ať už to dopadne jakkoliv, tak dle historie, jak píšeš, halwing by měl přispět letos k nárustu.

Včera jsem poslouchal rozhovor s CEO VanEck a ten mluvil v tom smyslu, že už to mají odkleple a obchodování začne zítra.

Kupovat tyhle firmy po +250-350% YoY je asi trosku pozde ne?;)