S&P 500 ^GSPC 5,214.08 +0.51%
Nvidia NVDA $887.47 -1.84%
Tesla TSLA $171.97 -1.57%
Apple AAPL $184.57 +1.00%
Amazon AMZN $189.50 +0.80%
Meta META $475.42 +0.60%
Microsoft MSFT $412.32 +0.43%
Alphabet GOOG $171.58 +0.25%

V poslední době velmi skloňované téma $BTCUSD+2.6%.
Do bitcoinu jsem nikdy neinvestoval, ani se nezajímal jakou formou do něj investovat.

Jak nejlépe v BTC otevřít po malých částech pozici? 
Máte nějaké zaručené tipy? Kde, jak investovat?

Používám platformy XTB a T212, jaké jsou možnosti u těchto brokerů?

Děkuji za vaše zkušenosti a názory.

Vote to see the results! 63 answers already!

Já dlouhodobě investuji do krypta a hlavně do BTC přes Portu.

"Nejčistější" cesta je kupovat napřímo skrze kryptoburzy typu Coinbase, Binance, Kraken apod. Funguje to stejně jako založení účtu u brokera. Nakoupíš si co chceš a ve vlastním zájmu abys to nedržel na burze, která může být např. vykradená (v minulosti se stávalo - např. v začátcích krypta burza MtGox), si to převedeš na hardware peněženku (Trezor nebo Ledger, preferovanější bývá Trezor - český vynález) a HODLuješ. 

Se startem ETFs se otevře možnost mít expozici na Bitcoin většímu spektru investorů skrze fondy, ale znamená to, že ty sám reálně nedržíš žádný Bitcoin, jenom "akcii" fondu který ho drží. Je to jako se zlatem - můžeš mít fyzickou cihličku nebo "papírové" zlato formou ETFka. 

Bitcoinová ETFka už jsou, ve chvíli co píšu tenhle koment, oficiálně schválená SEC, zítra by se mělo rozjet obchodování a uvidíme jak rychle na to zareagují brokeři s nabídkami instrumentů.

Největší smysl mi dává koupit a držet na peněžence - ideálně hardwarové. Asi bych se řídil hlavně podle poplatků a samozřejmě důvěryhodnosti daného brokera.

už jsem to tu zmiňoval co se týče BTC doporučuji stránky stosuj.cz je to český projekt propojený s českou směnárnou na BTC je tam vše vysvětlené a popsané. a pokud Vás to chytne tak si stejně pořídíte HW banku třeba Trezor opět od české firmy a proto je dobré BTC přímo vlastniti, na XTB ani na jiných broker platformách BTC nevlastníte.....jsou to jen deriváty pozor na to.....

Partner

Děkuji za info, prolezu si to.