S&P 500 ^GSPC 5,311 +0.05%
Tesla TSLA $181.95 +4.00%
Meta META $463.50 -1.14%
Microsoft MSFT $430.18 +1.14%
Amazon AMZN $181.75 -0.98%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Alphabet GOOG $178.67 +0.12%
Nvidia NVDA $948.30 +0.05%

2 dlhodobo rastové spoločnosti s luxusnou 8% dividendou

Nájsť akcie s vysokým príjmom, ktoré ponúkajú bezpečné a spoľahlivé dividendové výnosy 8 % alebo viac, je náročná úloha. Vo väčšine prípadov sú na trhu objavené a spopularizované skutočne bezpečné a spoľahlivé spoločnosti s vysokým výnosom ale v krátkom čase sa ich dividendové výnosy zmenšujú, keď ceny akcií stúpajú. Pozrime sa na dve vysoko kvalitné 8% dividendové spoločnosti, ktoré je potrebné zvážiť pri vytváraní vášho portfólia.

Sídlo jednej zo spoločností.

Niektoré z výpovedných znakov kvalitných akcií s vysokým výnosom sú:

  1. Silné výsledky testované recesiou.
  2. Dôsledne krytá dividenda.
  3. Manažérsky tím zladený s akcionármi.

Pozrime sa na dva najkvalitnejšie 8% výnosy, ktoré je potrebné zvážiť pre vaše portfólio.

1. Arbor Realty Trust $ABR-0.5% 

ABR je interne spravovaná hypotekárna spoločnosť REIT, ktorá sa špecializuje na poskytovanie úverov a servis predovšetkým na prenájom nehnuteľností pre viac rodín a pre jednu rodinu. mREIT poskytuje komerčné cenné papiere kryté hypotékou ("CMBS"), preklenovacie úvery a prioritné kapitálové úvery. Tri hlavné obchodné segmenty ABR zahŕňajú:

  • Súvahové pôžičky (pôžičky vedené v účtovníctve ABR)
  • Pôžičky pre podniky/agentúry sponzorované vládou (zabalené a predané Fannie Mae, Freddie Mac alebo FHA)
  • Úverový servis

Súvahové úvery ABR sú zvyčajne dlhodobé (vážená priemerná dĺžka do splatnosti niečo vyše 2 rokov) a bez regresu, podobne ako tradičná hypotéka. Ide len o takmer výlučne (97 %) preklenovacie úvery. Približne 95 % portfólia tvoria nehnuteľnosti na prenájom pre viac rodín a pre jednu rodinu.

Činnosť v oblasti rezidenčného rozvoja poskytla ABR v poslednej dobe rozsiahle investičné príležitosti. V dôsledku pandémie, konkrétne v marci 2022, začatie výstavby viacerých rodín medzimesačne vyskočilo o 8 % a medziročne o 28 %. Tento počet začatých stavieb bol o 20 % vyšší ako priemer za posledných dvanásť mesiacov a o 47 % vyšší ako mesačný priemer od marca 2019. V roku 2021 dosiahol súvahový úver ABR 9,7 miliardy dolárov, čo je pre spoločnosť rekord. Čo sa týka portfólia úverových služieb podporovaných agentúrou ABR, asi 93 % vlastnia vládne podniky: Fannie, Freddie alebo FHA.

Medzi ďalšie pozoruhodné vlastnosti ABR patria:

  • Špičková návratnosť vlastného kapitálu 19 %
  • Manažérsky tím s vysokým podielom akcionárov, ktorý vlastní ~ 13 % akcií
  • Vysoko skúsený manažment pod vedením Ivana Kaufmana, ktorý založil ABR v roku 1983 a vedie spoločnosť ako prezident a predseda dodnes
  • 10 po sebe nasledujúcich rokov rastu dividend
  • Päťročné ročné celkové výnosy vo výške 26 % od roku 2017 do roku 2021

Vzhľadom na všetky vyššie uvedené skutočnosti vyzerá dividenda ABR s výnosom ~ 8,4 % pozoruhodne bezpečne a spoľahlivo.

2. Capital Southwest Corporation $CSWC-0.1% 

CSWC so sídlom v Dallase v Texase sa špecializuje na seniorské pôžičky spoločnostiam podobným spôsobom ako Main Street Capital so sídlom v Houstone. V skutočnosti, okrem svojho súvahového portfólia 70 dlhových a akciových pozícií v hodnote viac ako 900 miliónov USD, CSWC spoluspravuje fond I-45 Senior Loan Fund s MAIN. I-45 SLF je pomenovaná podľa diaľnice, ktorá vedie medzi Houstonom a Dallasom. Viac ako 90 % úverovej knihy CSWC tvorí prvé záložné právo, čo znamená, že má najvyššie postavenie v kapitálovom balíku.

Rovnako ako MAIN, aj CSWC často preberá majetkové podiely v spoločnostiach, ktorým požičiava, čo spája záujmy medzi CSWC a jej zákazníkmi. Rovnako ako MAIN, aj CSWC má tendenciu obchodovať za značnú prirážku k čistej hodnote aktív. CSWC využila túto významnú prirážku k NAV na vydanie vysoko narastajúceho vlastného imania spolu s nízkonákladovým dlhom, aby zvýšila veľkosť svojho úverového portfólia. S väčším úverovým portfóliom prišla neustále rastúca dividenda.

CSWC nedávno zvýšila svoju pravidelnú štvrťročnú dividendu z 0,47 USD na 0,48 USD. A za celý rok 2021 BDC vyplatilo približne 96 % svojho čistého investičného príjmu. Ako môžete vidieť vyššie, CSWC má tiež zavedené záznamy o vyplácaní špeciálnej dividendy počas rokov mimo recesie. V roku 2020 nebola vyplatená žiadna špeciálna dividenda, ale v roku 2021 spoločnosť obnovila túto činnosť vyplatením ďalších 0,50 USD akcionárom. Tieto peniaze pochádzajú predovšetkým zo ziskových výstupov jej majetkových podielov.

Napokon, ďalším spôsobom, akým je CSWC ako MAIN, je silné vnútorné vlastníctvo akcií. Riaditelia a rôzni významní vedúci vlastnia približne 7,5 % spoločnosti, čo dokazuje ich záujem na raste spoločnosti.

~8% dividendový výnos CSWC je založený len na bežnej dividende, nie na akýchkoľvek dodatočných dividendách. Akcionári CSWC budú pravdepodobne v budúcnosti bohato odmenení, rovnako ako tomu bolo v minulosti.

Takže podľa môjho názoru pre investorov zameraných na vysoké dividendy môžu byť tieto spoločnosti dosť atraktívne. Ja osobne som sa nikdy nezameriaval na dividendy a pomaly si uvedomujem, že je to veľmi dobrá alternatíva investovania určitej časti portfólia a preto sa o túto možnosť zaujímam čoraz viac. A podľa toho čo mám načítané tak 8% je naozaj luxusná dividena a do toho rôzne "bonusové" dividendy. Takže za mňa idú určite do watchlistu a pri mojich ďalších investíciach budem tieto spoločnosti určite zvažovať, samozrejme som retail investor, tak toto neberte ako investičnú radu, len ako analýzu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Zajímavý výběr, já bych z těchto dvou volil $ABR-0.5%

Já asi také :)

Tiež za mna skôr $ABR-0.5%

Teraz ktorú si vybrat ?

DYOR

DYOR je najlepšia rada pre investorov😀😀

Áno toto treba vnimat len ako nápovedu rozhodnutie je na každom investorovi

Však áno to bola rečnícka otázka 😂😂😂

To je vždy