S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

3 akcie, které následují trendy AI

Redakce Bulios
13. 1. 2024
4 min read

Umělá inteligence ovládá obchodní svět a investoři hledají klíčové akcie pro úspěch v tomto rychle rostoucím odvětví. Zde jsou tři společnosti, které se vynikajícím způsobem uplatňují v oblasti AI a nabízejí zajímavý potenciál pro budoucnost.

AI v současné době přitahuje zájem a pozornost mnoha investorů, a není divu. S rychlým růstem tohoto odvětví se objevují nové příležitosti pro investory hledající dlouhodobý úspěch. Toto jsou tři společnosti, které by mohly hrát klíčovou roli v budoucnosti poháněné umělou inteligencí. 

Taiwan Semiconductor $TSM+1.3% 

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, největší světový výrobce mikročipů s tržní kapitalizací téměř 500 miliard dolarů a odhodláním zdvojnásobit výrobní kapacitu pro čipy s umělou inteligencí. Taiwan Semiconductor jasně ukazuje, že je nejen v čele inovací, ale také se aktivně podílí na formování budoucnosti technologického průmyslu. Oznámené plány na rozšíření výrobní kapacity v následujících letech naznačují, že TSM má pevně stanovené cíle stát se klíčovým hráčem v průmyslu poháněném umělou inteligencí.

S nedávným poklesem tržeb za prosinec, který však společnost následně označuje jako dočasnou výzvu, ukazuje na schopnost rychlé adaptace. Společnost se tak stává nejen symbolem technologické excelence, ale i průkopníkem, který se aktivně zapojuje do utváření nové éry mikročipových technologií.

S plným závazkem k technologickému pokroku a rychlé reakci na dynamiku trhu je společnost na cestě stát se důležitou společností v průmyslu, kde inovace a umělá inteligence určují pravidla hry.

TSM

TSMC

TSM
$138.30 $1.72 +1.26%

Applied Materials $AMAT+3.0% 

Applied Materials se zviditelňuje jako jedna z nejlepších společností vyrábějící polovodičové zařízení v roce 2024. Společnost je podle analýz od Citigroup považována za jednu z předních a nejsilnějších v odvětví. I přes nedávný pokles cen akcií na začátku roku 2024 se Applied Materials stále těší optimistickým předpovědím analytiků, kteří očekávají, že bude i nadále profitovat ze silné poptávky po umělé inteligenci.

Přes přechodné období, kdy akcie $AMAT+3.0% zaznamenaly pokles o 7 %, se odvětví polovodičů rychle vyvíjí. Společnost i přes vyšetřování amerického ministerstva spravedlnosti kvůli prodejům do Číny, stále vykazuje silné finanční výsledky. Výsledky za 3. čtvrtletí 2023 překonaly očekávání, což potvrzuje odolnost společnosti v době výzev.

S rostoucí poptávkou po technologiích umělé inteligence a odhodláním překonat překážky se AMAT stává důležitým hráčem v průmyslu polovodičových zařízení.

AMAT
$203.38 $5.88 +2.98%

Alphabet $GOOGL+10.2% 

Alphabet nadále zaujímá významné postavení ve vytváření budoucnosti AI a technologických inovací. S představením svého nejnovějšího modelu AI, "Gemini," společnost potvrzuje svůj závazek přinášet revoluční produkty pro spotřebitele i podniky. Gemini, jako největší a nejsofistikovanější model, představuje novou éru v oblasti umělé inteligence a naznačuje, že Alphabet nejen sleduje trendy, ale také je aktivně formuje.

Společnost nezapomíná na zpeněžení svých inovačních technologií. Integrace AI do širokého spektra produktů, od e-mailových služeb po chytrá zařízení, ukazuje na strategický plán společnosti diverzifikovat své příjmy. S akciemi, které za posledních 12 měsíců posílily o 60 %, společnost nejen ukazuje technologickou dominanci, ale také se stává průkopníkem v komerčním využití umělé inteligence.

Tímto způsobem si společnost upevňuje svou roli v technologickém průmyslu a stává se klíčovou společností v utváření budoucnosti umělé inteligence, přičemž kombinuje inovace s úspěšnou komerční strategií.

GOOGL
$171.95 $15.95 +10.22%

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.