S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Fajn večer všem, drží tu někdo? 🔽

ENVX
$9.19 -$0.15 -1.61%

Pokud se zajímáte o toto odvětví, či máte $ENVX-1.6% ve svém portfoliu, jak vidíte vyhlídky této společnosti a vývoj jejich baterií?

Cena nám klesla na zajímavou úroveň hodnoty.

Vote to see the results! 39 answers already!

Zajímavá akcie, ale pro mě moc veliký risk.

Ale choď- veď práve niečo takéto je ideálny mix pre tých, čo chcú hrať "na istotu"- 70% portfólia budeš mať v US vládnych dlhopisoch, ktoré sa považujú za bezrizikové, kde je výnos teraz pekný a 30% dáš do rizikových akcií, čím obmedzíš negatívny dopad na porfólio(aj keby cena klesla z tých 9,60 na polovicu, pri čo ja viem aj keby 10% podiele na portfóliu ti to moc neublíži), ale pozitívny dopad, kedy ti to pri šťastí zarobí 100%, ostane na porfólio stále veľký(Taleb by ho nazval neobmedzený) a máš výnos 20% p.a. a indexom za r 2024 sa môžeš vysmievať.

Ozaj a- za touto firmou stoja tí, čo vlastnia $ENPH+1.2%   , ktorá je síce tiež v prepade, ale fundamentálne je zdravá a zisková, takže problémy, týkajúce sa firiem, čo ešte len pália peniaze a nič nepredávajú, jej kôli vysokým úr. sadzbám nehrozia.

Tvoja reakcia bola typickým príkladom toho, ako pokrivene ľudia vnímajú riziko(sorry, ak som sa ťa dotkol, nebolo to mojim zámerom).

Chápu tvůj pohled a s některými věcmi souhlasím, ale nevím zda chápeš ty mě a já sám o sobě bych asi neřekl riziko vnímám pokřiveně. Já nemám rád společnosti s malou kapitalizací a které jsou na burze krátce, jelikož moc neznám jejich historii, často se špatně dohledávají výkazy, free cash flow atd. Já mám riziko rád a proto také investuji do růstových akcií a BTC, ale takovéto spekulativní akcie nemám rád. Je ovšem možné že je to ta správná smallcap akcie a to zhodnocení tam bude veliký, ale pro mě to lákavé není.

Akcii nedržím. Na mě je na burze zatím příliš krátkou dobu.

Mal som tam +33% po 2-3 mes od nákupu, ale bolo to v starom roku a musel by som z toho platiť dane a odvody, tak som to nepredal, teraz to mám -15% ako to išlo dolu. Po prvom zvýšení úr. sadzieb sa trend otočí a keď začnú nabiehať poriadne tržby, vystrelí nad 20 a bude rásť cez 50% ročne. Prikúpiť už nemôžem, nepustia ma vlastné pravidlá😃

Mám menší pozici déle než rok. Věřím, že mají budoucnost.

Nemám jedu Quantumscape akcie podobný též baterie

Mám je ve watch listů a koukám na to, jak to hezky padá, zvažuji, že bych si vytvořil menší pozici, když už je to zas pod 10.

Partner

Já do ní vlítl v začátcích omámený produktem, ale stále držím a mám v plánu pokračovat. Ta "silikonka" se mi nějak zamlouvá.

Jojo, řekl bych, že až rozjedou tu továrnu v Malajsii, tak by to tu akcii mohlo hezky nakopnout.