S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

3 akcie, ktoré možu vystreliť na mesiac a Wall Street im predpovedá rast medzi 404 až 709%

Vybraní analytici vidia, že tieto akcie s malou kapitalizáciou počas nasledujúcich 12 mesiacov môžu raketovo narásť. Samozrejme tieto spoločnosti s malou kapitalizáciou prinášajú aj určité riziko, avšak tie predikcie Wall Street sú naozaj bullish a stojí to za analyzovanie.

Saphyr - produkt jednej zo spoločností.

Ocugen: Implicitné zvýšenie o 525 % $OCGN+1.0% 

Prvou akciou s malou kapitalizáciou, o ktorej sa analytici z Wall Street domnievajú, že je vyletí na mesiac, je biotechnologická spoločnosť Ocugen. Aj keď sa zaoberá výskumom terapií na liečbu rôznych očných chorôb (ako by to naznačoval jej názov), väčšinu svojej slávy si spoločnosť získala vďaka Covaxinu, experimentálnej vakcíne proti COVID-19.

Cieľ vysokej ceny na Wall Street pochádza od Roberta LeBoyera z Noble Financial. LeBoyerov cieľ 15 dolárov na Ocugen predstavuje potenciálny nárast o 525 % v porovnaní s tým, kde akcie skončili minulý týždeň. Podľa LeBoyera má Covaxin oproti iným vakcínam jasné konkurenčné výhody, ktoré môžu tejto spoločnosti naozaj výrazne navýšiť kapitalizáciu. 

Zdroj: Fool.com

Z grafu možeme vyčítať, že cena akcií je naozaj ďaleko od ATH a teda ten priestor na rast tu je keďže spoločnosť "nespí".

Pokiaľ ide o príbeh o Covaxine, bol vyvinutý indickou spoločnosťou Bharat Biotech a komerčne licencovaný spoločnosťou Ocugen v Severnej Amerike (USA, Kanada a Mexiko). Minulý rok vykonal Bharat rozsiahlu štúdiu na takmer 26 000 ľuďoch s Covaxinom, čo nakoniec viedlo k účinnosti vakcíny (VE) 78%. Vzhľadom na to, koľko ľudí ešte musí dostať svoje počiatočné očkovanie na COVID-19 na celom svete, najmä na rozvíjajúcich sa trhoch, má Covaxin skutočnú šancu presadiť sa v terapii COVID-19.

Samozrejme musíme si predstaviť aj problémy, ktoré môžu vzniknúť Ocugenu. Okrem toho 78 % VE od Covaxinu môže mať problém vyniknúť v porovnaní so schválenými vakcínami od spoločností Pfizer / BioNTech  a Moderna, ktoré vo veľkých klinických štúdiách koncom roka 2020 vyprodukovali VE 95 % a 94,1 %. Aby toho nebolo málo, americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) odmietol udeliť povolenie na núdzové použitie Covaxinu na pediatrické použitie pre deti vo veku 2 až 18 rokov, čiže ten potenciálny trh sa im aspoň pre zatiaľ zmenšuje. 

Intercept Pharmaceuticals: Implicitné zvýšenie o 404 % $ICPT+0.2% 

Ďalšou mesačnou akciou s neuveriteľným vzostupným potenciálom je vývojár liekov zameraný na ochorenie pečene Intercept Pharmaceuticals. Analytik Piper Sandler Yasmeen Rahimi má najvyšší cenový cieľ na Wall Street pre Intercept . Minulý december Rahimi zopakovala cieľ svojich firiem 82 dolárov, čo by znamenalo viac ako päťnásobok akcií spoločnosti v priebehu budúceho roka. Rahimi verí, že údaje zo štúdie Reverse, ktorá skúma kyselinu obetacholovú (OCA) ako liečbu nealkoholickej steatohepatitídy (NASH) u viac ako 900 pacientov s kompenzovanou cirhózou, ako aj zo štúdie Regenerate, budú stačiť na to, aby Intercept podal novú žiadosť o liek. pre OCA v NASH. 

Zdroj: Fool.com

Z grafu možeme vyčítať, že cena akcií je naozaj ďaleko od ATH a teda ten priestor na rast tu je keďže spoločnosť pracuje na svojich projektoch ďalej.

Na jednej strane, OCA urobil niečo, čo žiadne iné experimentálne NASH liečivo nikdy neurobilo: Splnilo koprimárny koncový bod v štúdii fázy 3. V štúdii Regenerate, ktorá bola hlásená pred viac ako tromi rokmi, viedla OCA k štatisticky významnému zlepšeniu fibrózy pečene bez zhoršenia NASH, čo bol jeden z dvoch hlavných cieľových ukazovateľov. Zdá sa, že problémom s OCA je jej bezpečnosť. Najvyššia a najefektívnejšia dávka spôsobila pruritus (svrbenie) u 51 % účastníkov štúdie a viedla k tomu, že približne 9 % pacientov s vysokou dávkou prerušilo skúšanie. FDA nakoniec koncom júna 2020 vydal list s kompletnými odpoveďami na zachytenie, v ktorom spoločnosť požiadala, aby predložila ďalšie údaje o účinnosti a bezpečnosti. 

Ak by OCA nezískala súhlas FDA pre NASH, negatívna stránka Interceptu je pravdepodobne obmedzená vzhľadom na jej stabilný predaj cez Ocalivu od PBC. Ak však bude schválená ako prvá liečba NASH, rozsah potenciálnej skupiny pacientov by mohol poslať ich hodnotu výrazne vyššie.

Bionano Genomics: Implicitné zvýšenie o 709 % $BNGO-3.5% 

Analytik spoločnosti Oppenheimer - Kevin DeGeeter si o Bionano veľmi myslí  o čom svedčí jeho cenový cieľ 14 dolárov. Ak by sa toto číslo stalo realitou, akcie by v priebehu budúceho roka vzrástli o viac ako 700 %! Podľa DeGeetera je systém optického mapovania genómu (OGM) Bionano, známy ako Saphyr, rýchlejší, lacnejší a možno lepší pri identifikácii variácií štrukturálneho genómu ako všetky ostatné technológie OGM. 

Bionano Genomics sa prvýkrát začal otáčať späť v decembri 2020. Niekoľko štúdií zahŕňajúcich Saphyr preukázalo jeho citlivosť na rozpoznanie veľkých štrukturálnych variácií genómu, ako aj jeho nákladovú efektívnosť v porovnaní s inými systémami OGM. Myslí sa tu, že vývojári liekov a výskumníci budú chcieť vlastniť alebo získať prístup k Saphyr, aby sa zamerali na štrukturálne variácie niektorých z najťažšie liečiteľných chorôb.

Zdroj: Fool.com 

Niečo iné, čo treba zvážiť je, že Bionano uzavrelo ponuku kmeňových akcií v hodnote 230 miliónov dolárov (pred poplatkami a províziami) v januári 2021. Hoci predaj akcií oslabuje existujúcich akcionárov, spoločnosti to poskytlo kapitál, o ktorý sa môže oprieť, keď sa pokúša expandovať. Saphyr má dosah na úrovni výskumu a podnikania. Inými slovami, Bionano má k dispozícii hotovosť v hodnote niekoľkých rokov.

Nevýhodou je, že Saphyr nie je schválený FDA ako lekársky diagnostický nástroj. Aj keď to spoločnosti nezabránilo v umiestnení 164 svojich systémov Saphyr do konca roku 2021, obmedzuje predajný potenciál Bionano bez schválenia FDA. 

Všetky z týchto spoločností majú určite potenciál z hľadiska grafu a keby sa vrátili k predošlým ATH bavíme sa o 100-kách percent. Samozrejme je to pharma business a ten je dosť rizikový, pretože keď nevýjde nejaká fáza môže "ísť celý projekt do kytek". Najmenej sa toho bojím pri Bionano pretože Saphyr sa už používa a keď ho schváli FDA si myslím, že to bude veľmi veľmi bullish pre túto spoločnosť. Samozrejme je to len môj názor ako retail investora a nie investičná rada. Tie predikcie analytikov z Wall Street sú dosť bullish a svoje predikcie by mali mať dobre analyzované, tak uvidíme. Pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Docela divočina. Ale společnosti zajímavé, to rozhodně.

hej je to risky... ale ja mam rad taketo :D aj keď nie uplne pharma ale why not

To $BNGO-3.5% vypada celkom good

Ja tiež keby si musím vybrat tak idem do $BNGO-3.5%

Majú reálny produkt

Pharma je risky business 😀

Ale risk je zisk nie ? 😀

Samozrejme po dôkladnej analýze