S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

📈 Rozhoduji se mezi dvěma REITy, jaký volíte vy? 🚀

🔍 $VICI-0.8% vs. $O+0.1%: Který z nich je pro vás atraktivnější?🏠

💹 Vici Properties Inc. $VICI-0.8% 🍀

Společnost VICI patří mezi klíčové hráče v oblasti nemovitostního investování, s důrazem na odvětví zábavy a pohostinství. Jejich portfolio zahrnuje atraktivní nemovitosti, jako jsou kasina, hotely a rezorty, které poskytují stabilní a diverzifikované příjmy.

VICI
$30.28 -$0.23 -0.75%
VICI
$30.28 -$0.23 -0.75%
Fair Price: $12.31
Quddtp: 26.97%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Dividendový výnos: 5,3 % - čtvrtletní výplata dividend

Payout: 75 %

Průměrný roční růst dividend za posledních pět let: 10 %

AFFO meziročně: 7 %

P/AFFO: 14

Celkový dluh: 18 miliard USD

Hotovost: 511 mil.

💹 Realty Income Corporation $O+0.1% 🏢

Realty Income Corporation, vyniká v oblasti nemovitostních investic, s hlavním zaměřením na stabilní a růstový příjem z pronájmů. Jejich portfolio zahrnuje různorodé nemovitosti, především obchodní prostory.

O
$55.19 $0.08 +0.15%
O
$55.19 $0.08 +0.15%
Fair Price: $41.64
Chucbp: 07.91%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Dividendový výnos: 5,6 % - měsíční výplata dividend

Payout: 76 %

Průměrný roční růst dividend za posledních pět let: 4 %

AFFO meziročně: 9 %

P/AFFO: 14

Celkový dluh: 21 miliard USD

Hotovost: 344 mil.


Mam obe a priebezne dokupujem. Alebo zober ETF na REIT so 4% dividendou.

Očko je stále za super cenu. Mají skvělou diverzifikaci, obsazenost těch pronajímaných prostor, takže až klesne úroková sazba, tak podle mě vyrostou a pokud zvednou dividendu, tak tvůj dividendový výnos bude ne 5-6%, ale třeba 10%.

Tohle me zaujalo, muzete to prosim nejak lepe rozvest? Pokud by to znamenalo, ze si zase muzou levneji pujcovat, tak to nejde delat jen tak. Musi si udrzovat investicni rating, za 10 let navysili svuj dluh o vice jak 400%. Zajimalo by me za kolik maji tedkom napujcovano, aby se jim to pri jejich navratnosti kapitalu vyplatilo.

Aktualne maji divi yield 5,6%, 10y rust vidi cca 3,8% CAGR, takze yield on cost za 10 let cca 8%. Aby nekdo (pravidelne) nakupoval tuto akcii a dosahl 10% divi, tak by budto spolecnost musela zasadne navysit jejich rust nebo klesat jeji cena.

V tom dluhu je už započítána transakce přes miliardu $ za nákup dalších 2k nemovitosti.🤟 Ve zkratce....

Ze sektoru REIT mám a chci mít jenom tyto dvě. Pokud by šlo jenom o atraktivitu, tak bych volil VICI, ale když vezmeme v potaz i nějakou stabilitu fundament atd., tak bych volil O. REITy mám v portfoliu zastoupené dost. Větší obnos peněz mám v O, ale hned potom následuje VICI kde také nemám málo. Těším se, až FED začne snižovat sazby :D

Znám tyto společnosti jen povrchně, ale když se podívám třeba na to $O+0.1%  tak má oproti sp500 silný podvýkon a jistě tam není započtena ještě daň z dividendy. V 10 letém horizontu doručil index o více jak 100% lepší zhodnocení (dle mého) s menším rizikem.

Nějaké názory proč tomu tam je a proč by se to případně mělo změnit?

To je hodně dobré porovnání a dobrá otázka k tomu také by mě tohle zajímalo. :)

Za mě je to dost ovlivněno vysokými úroky, které až FED sníží, tak půjde nahoru.. jiný vliv v tom v tuhle chvíli nevidím... Mě osobně zajímá jistota v divi.. a to tam je... 🙏🤟

Why not both? :)

VICI je specialista na hospitality a entertainment (casina, golfový hřiště atd.). Casina mají specifikum, že mají hodně dlouhé nájemní kontrakty (desítky let), v některých státech i nějaké daňové benefity atd. 

Realty Income je zase specialista na komerční nemovitosti pro retail - supermarkety, obchody, fitka, lékárny/večerky, restaurace atd. a umí v tom docela chodit, takže zvládnou docela v pohodě přestát i klasické nemovitostní boom&bust cykly.

Realty se obchoduje vůči historickému průměru P/AFFO i za tyhle ceny na nižších než průměrných násobcích za posledních x let, takže je to z tohohle pohledu pořád nabídka za rozumný peníz. U VICI se přiznám, že zas tolik do hloubky nesleduju, takže nevím jak tam.

Vlastním obě společnosti a neměnila bych. A ve chvíli kdyse 0 zase koukne k 50, tak tam zase něco příhodim

Moudrý investore musím tě pochválit za super příspěvek. Krásně napsané a se spousty užitečných informací. Já osobně mám v portfoliu oba REITy. I když to je stejný sektor oba mají trošku jinou strategii, ale to jsi sám už zmínil. Podle mě neuděláš chybu ani s jedním. Důležité je co spíš vyhovuje tobě samotnému. Já osobně vidím $O+0.1% jako lepší variantu. Nakupoval bych ho za cenu pod 52$. $VICI-0.8%  bych klidně bral za cenu pod 30$. FED teď na zasedání úrokovou sazbu nesníží, ale v létě snad už ano.. a jestli to tak bude... tak osobně se domnívám, že půjde krásně nahoru.. vím že jsem ti asi moc nepomohl ať se ti daří.🙏🤟

Tak to vypadá, že pořídím obě společnosti.😉 Díky za komentář.

Souhlas.. jsou taky součástí mého portfolia.🤟🤟

Tu sa oplatí mať obe v portfóliu. Každá z nich podniká v inej oblasti nehnuteľností. Posledný štvrťrok som pri oboch posilňoval svoje pozície a stali sa u mňa najviac kupované akcie za uplynulý štvrťrok, kde som využil fantastickú zľavu v závere roka.

Díky moc za názor!

Já jsem team $O+0.1% 🙌