S&P 500 ^GSPC 5,116.17 +0.32%
Tesla TSLA $194.05 +15.31%
Alphabet GOOG $167.90 -3.33%
Apple AAPL $173.50 +2.48%
Meta META $432.62 -2.41%
Microsoft MSFT $402.25 -1.00%
Amazon AMZN $180.96 +0.75%
Nvidia NVDA $877.47 +0.01%

3 méně známé dividendové akcie, které nabízejí stabilní výnosy

Redakce Bulios
31. 1. 2024
5 min read

Investoři hledající stabilní příjmy a dlouhodobý růst kapitálu se obrací k dlouhodobým dividendovým akciím jako k atraktivní investiční příležitosti. Tyto tři společnosti nabízejí stabilní výnosy a dlouhodobý růst dividend, čímž představují zajímavou volbu pro investory s dlouhodobou investiční strategií.

S ohledem na jejich dlouholetou stabilitu a schopnost generovat růst dividend mohou být tyto společnosti atraktivním přídavkem do portfolia. Jejich konzistentní výkonnost a pevné základy poskytují investorům důvěru v dlouhodobou udržitelnost a růst hodnoty jejich investic.

CME Group $CME-0.6%

CME Group se vyprofilovala jako jedna z velice oblíbených dlouhodobých dividendových akcií s ohledem na svou pozoruhodnou stabilitu a růst dividend. S ročním výnosem 2,2 % a impozantní roční mírou růstu dividend přesahující 43,9 % za posledních pět let, CME Group představuje lákavou investiční příležitost. Její důsledně silné výsledky v oblasti futures a opcí podporují další růst dividend a stabilní generování peněžních toků.

Základy CME Group jsou pevné, což je patrné zejména z dlouhého období dvouciferného růstu zisku na akcii. Třetí čtvrtletí roku 2023 již bylo devátým po sobě jdoucím čtvrtletím s takovýmto růstem, což svědčí o její dlouhodobé stabilní výkonnosti. CME má v plánu rozšířit svou nabídku produktů, což by mělo podpořit další zvýšení dividend a zlepšení peněžních toků, zejména v oblasti krypto derivátů a inovativních obchodních nástrojů.

CME Group se stala nepostradatelným hráčem na trhu s deriváty, jak v USA, tak i globálně. S rekordními objemy obchodů v poslední době a solidní obchodní dynamikou je CME Group pevně ukotvena jako jedna z klíčových dlouhodobých dividendových akcií s významným potenciálem pro růst a stabilními výnosy pro investory.

CME
$209.62 -$1.32 -0.63%
CME
$209.62 -$1.32 -0.63%
Fair Price: $118.27
Nyapkimn: 83.88%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Broadcom $AVGO-0.4%

Broadcom je významnou technologickou společností, která vyrábí důležité části elektronických zařízení do telefonů, počítačů a také technologií pro umělou inteligenci a cloudové služby. Broadcom se stala jednou z předních dlouhodobých dividendových akcií v odvětví polovodičů. S dividendovým výnosem 1,9 % a ročním růstem dividend přesahujícím 14,7 % za posledních pět let, Broadcom láká investory svou schopností poskytovat stabilní a rostoucí příjmy. Společnost se zaměřuje na segment umělé inteligence (AI), kde využívá svého know-how k podpoře inovací a růstu.

Broadcom v současné době prosperuje díky rostoucí poptávce po jejich produktech v oblasti polovodičů, zejména v oblasti AI a cloudových služeb. S odhadovaným 39% růstem tržeb ve fiskálním roce 2024 je společnost připravena těžit z dynamického vývoje trhu. S ohledem na svou silnou finanční pozici a růstový potenciál může být Broadcom atraktivní volbou pro investory hledající dlouhodobé a stabilní investice v technologickém sektoru.

Vedení společnosti se zavázalo k udržení dlouhodobého růstu dividend a odměňování akcionářů. Broadcom nedávno zvýšil svou čtvrtletní dividendu o 14 %, což ukazuje na důvěru ve svou budoucí výkonnost a schopnost generovat dostatečné peněžní toky pro udržení dividendové politiky. S pokračujícím růstem tržeb a expanzí do nových trhů si společnost udržuje pozici jako klíčový hráč v technologickém odvětví a zajímavou volbu pro investory hledající dlouhodobý růst a stabilní výnosy.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,338.62 -$5.45 -0.41%
AVGO

Broadcom

AVGO
$1,338.62 -$5.45 -0.41%
Fair Price: $383.93
Rnkktnmv: 73.55%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Kroger $KR+0.1%

Kroger je jeden z předních maloobchodních prodejců potravin v USA a zároveň je i zajímavá dlouhodobá dividendová akcie. S dividenodovým výnosem 2,5 % Kroger nabízí investorům stabilní příjem a potenciál pro dlouhodobý růst kapitálu. Společnost se zaměřuje na udržení silné ziskovosti a poskytování konzistentních dividend pro své akcionáře.

Díky svému postavení jako druhého největšího maloobchodního prodejce potravin v USA má Kroger stabilní základy a rozsáhlou síť prodejen po celém území USA. Tento fakt spolu s trvalou poptávkou po potravinách poskytuje společnosti stabilní příjmy a základ pro dlouhodobý růst. Kroger aktivně investuje do inovací a rozvoje svých prodejen, aby udržel svou konkurenceschopnost a zvýšil svůj tržní podíl.

Vedení společnosti si klade za cíl udržet svůj růstu dividend a nadále odměňovat své akcionáře. Kroger má pevnou finanční pozici a značný potenciál pro růst, což z něj činí atraktivní investiční příležitost pro investory hledající stabilní příjem a dlouhodobý růst kapitálu. S podporou silné základny a strategických investic do budoucna si Kroger udržuje svou pozici jako klíčový hráč na trhu s potravinami. Pro investory mohou být akcie $KR+0.1% zajímavou volbu pro dlouhodobou investici.

KR
$55.57 $0.08 +0.14%

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.