S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Hodně investorů včetně mě drží akcie dlouhodobě. Setkala jsem se ale teď s tím, že pro každého je to poměrně rozdílný časový horizont. Někdo dlouhodobě drží 5 let, někdo 10 let a někde klidně 30+

Já pomentalne nejdéle držím svou první akcii a teď je to 11 rok a klidně dalších 20 a pravděpodobně i víc k tomu přidám.

Jak to máte vy?


Určitě dlouhodobě, jelikož jsem začal investovat poměrně mladý, tak to vidím, že budu držet určitě ještě nejmíň 30 let a pravidelně navyšovat.

Taky tak :)

Ahoj a daně si řešíš sama nebo přes daň poradce ?

Portfólio chcem budovať 10-15 rokov pre vnučky. Potom ho budem realizovať. Dovtedy len nákupy, reinvestície, rebalansing.

To je super :)

Investuji od roku 2019, s vyjímkou pravidelného investování do indexů/LVMH jednotlivé tituly točím více na krátkodobých obchodech než dlouhodobých (i v rámci tradingu, tedy minut, maximálně hodin.)

Ty jo to je docela časově náročné ne?

Vždy držím časový horizont od půl 4 (při otevření us burzy) max do 5, abych stihl podchytit volatilitu, takže zas až tak hrozně časově náročné to není.

Žiadnu akciu som nedržal asi dlhšie ako tri roky (nepočitam index). Nakupujem micro/small cap akcie kde sa prostredie bud mení velmi pomaly alebo príliš dynamicky. Pri dosiahnutí mojej vypočítanej vnútornej hodnoty akciu predávam a hľadám dalšiu ktorá ju nahradí. Riadim sa tým velmi prísne a neskúšam to potiahnuť ešte o pár percent vyššie.

Tak to chce super disciplínu a taky o micro/small cap akciích hodně vedet

Na CZ burze jsem od r2017, kdy jsem koupil Monetu. Z českých akcií jsem prodal kdysi jen ČEZ, EMAN - oba s velmi vysokým zhodnocením a nuceně O2. Pokud se nic nestane a fundamenty se nějak výrazně nezmění, tak to, co mám teď, chci darovat dětem do dědictví.

USA - tam jsem spíš v healthcare sektoru ($ABBV-0.4%, $BSX+0.7%, $CVS+1.6%), skoro 50%, to chci taky do dědictví (i když u ABBV uvidím), druhou významnou pozicí jsou REITy, a taky do dědictví :D

A začínám budovat Polsko (za pul roku jsem +10%), tam to ještě pofičí, v budoucnu asi budu oddělovat zrno od plev.

Já si chci prostě užít duchod z dividend, pak darovat celé portfolio dětem. Takže asi tak. Tohle je můj LT.

Děkuji za sdílení :) já mám z Polska jen Orlen, co dalšího vám tam prijda zajímavé? Diky

Zatím mám klasiku Orlen, Dino Polska a XTB, AutoPartner.

Pokukuju po 4mass, Citi handlowy, Makarony, Rainbow a Grupa Kęty. U Budimex a Neuca nevím, jestli není už pozdě...

Na varšavské burze je 368 polských a 42 zahraničních společností. Chce to se probrat tím. Ale obecně mi přijde, že tady jsou akcie levné. Daleko více, než USA. A sami jsme viděli, jak Polsko makalo a jak se vyšvihlo. Před 5 lety snad nešlo šlápnout vedle..

Časový test beru jako ST a na základě vývoje společnosti/ sektoru se rozmyslím co dál. Síto mám již při výběru přísné, ale mám v portfoliu nějaké otazníky, kterým se chci po zmíněném testu věnovat... LT může být klidně navždy 🙂

Časový test je dobrý milník:)

Časový test beru jako ST a na základě vývoje společnosti/ sektoru se rozmyslím co dál. Síto mám již při výběru přísné, ale mám v portfoliu nějaké otazníky, kterým se chci po zmíněném testu věnovat... LT může být klidně navždy 🙂

Investují necelý rok a akcií co držím celou dobu tak jsou snad tři z bývalých 20+ akcií teď už teda co jsem to zredukoval tak jen cca 12, ale čím méně jich mám tím jsem si jistější že je to zase na delší dobu samozřejmě najdou se výjimky že na některé ceně bych nějaké prodal. 🙂 Ale drtivá většina je na několik let řekněme min. 5let.

20+ akcii je hodně, já mám 18 a myslím, že je lepší 12 a držet a nemusel na to vůbec myslet :)

To já vím ale beru to podle toho jaký má akcie potenciál do budoucna a jestli najdu dost kvalitních akcií i 30 tak je klidně budu za dobrou cenu mít 😃 jenže jich zas tolik není když si to porovnáme na jaké jsou ceně 🙂 neřešit cenu jasný najdeš i 100 ale cena prostě i rozhoduje... 😃

Začal jsem investovat před necelým půlrokem hned jak mi padlo 18 let, takže to je i má nejdelší pozice, ale do budoucna určitě chci některé pozice držet klidně i 30 nebo 40 let.

Partner

Gratuluji 🤝

Tak to je super :)

Partner

Já zatím investuji rok a půl. Rok jsem byl spíše obchodníkem než investorem.  
První půlrok jsem vlastně neviděl rozdíl. Takže v hlavě investor, ale realita obchodníka.

Nyní bych jako investor držel pozice i 10 a více let, pokud za to budou stát.  
Jako obchodník ještě nemám určenou přesnou strategii, na kterou a kam bude směřovat, se teprve vzdělávám. 🙃

Někdy se ta strategie v průběhu i dost mění:) já třeba poslední 2 roky přidávali akcie s divi cíleně, předtím mi to vždy bylo jedno, jestli tam je nebo ne