S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

O mulțime de investitori, inclusiv eu, dețin acțiuni pe termen lung. Dar am constatat acum că orizontul de timp este foarte diferit pentru fiecare. Unii oameni dețin acțiuni pe termen lung timp de 5 ani, alții timp de 10 ani, iar alții timp de peste 30 de ani.

Eu am deținut pompos prima mea acțiune cel mai mult timp, iar acum sunt 11 ani și voi mai adăuga cu ușurință încă 20 și, probabil, chiar mai mult.

Dar dumneavoastră?


Cu siguranță pe termen lung, deoarece am început să investesc relativ tânăr, așa că mă văd deținându-l pentru cel puțin încă 30 de ani și majorându-l în mod regulat.

De asemenea :)

Investesc din 2019, cu excepția investițiilor obișnuite în indici/LVMH, învârt titluri individuale mai mult pe tranzacții pe termen scurt decât pe termen lung (chiar și în cadrul tranzacțiilor, adică minute, ore cel mult).

Wow, e un fel de consumator de timp, nu-i așa?

Întotdeauna păstrez orizontul de timp de la ora 4 și jumătate (când se deschide bursa americană) până la maxim 5, astfel încât să pot acoperi volatilitatea, deci nu este atât de consumator de timp.

Investesc de mai puțin de un an și acțiunile pe care le dețin tot timpul sunt poate trei din cele peste 20 de acțiuni de altădată, acum că le-am redus la aproximativ 12, dar cu cât am mai puține cu atât sunt mai încrezător că sunt din nou pentru o perioadă mai lungă de timp, desigur, există și excepții că la un anumit preț aș vinde unele. 🙂 Dar marea majoritate sunt pentru câțiva ani să zicem min. 5 ani.

20+ acțiuni e mult, eu am 18 și cred că e mai bine să am 12 și să le păstrez și să nu trebuie să mă gândesc deloc la ele :)

Știu asta, dar eu o iau în funcție de potențialul stocului în viitor și dacă găsesc destule stocuri de calitate chiar și 30 așa le voi avea la un preț bun 😃 dar nu sunt atât de multe când comparăm prețul 🙂 nu vă faceți griji cu privire la preț puteți găsi chiar și 100, dar prețul doar decide... 😃

Pot să întreb ce fel de acțiune este aceasta?

Via

Așadar, pentru mine, baza longevității este testul timpului. După aceea, voi judeca dacă să păstrez sau să mă orientez spre ceva mai promițător și mai riscant, dar din nou pentru cel puțin trei ani, sau, dimpotrivă, mai sigur, pentru care atunci îmi asum o păstrare pe termen și mai lung - pentru totdeauna 😂

Testul de timp este baza, nu aș vrea să plătesc impozit pe el. Păstrarea lui pentru totdeauna este de fapt o moștenire pentru copii:D

A, da, și mai adaug că investițiile pentru totdeauna nu trebuie să fie doar acțiuni, ce zici de imobiliare 😉

Wow, tocmai mă gândeam să lansez o discuție similară și aici acum, doar că atunci când cineva ar avea o părere despre preluarea profitului. ...Oricum, referitor la subiectul tău, eu investesc în acțiuni doar de un an și jumătate, deci este și cea mai lungă perioadă de deținere a mea, și intenționez să dețin ceva mai mult timp, poate 20 de ani, așa cum scrii tu. Bineînțeles că uneori mai cumpăr și eu ceva pe care îl dețin doar pentru o perioadă, fie că e vorba de o săptămână, o lună, un trimestru și apoi vând din nou cu profit.

Și ce predomină în cadrul portofoliului dumneavoastră?