S&P 500 ^GSPC 5,194.35 +0.26%
Tesla TSLA $179.87 -2.65%
Alphabet GOOG $173.34 +2.06%
Nvidia NVDA $913.16 -0.89%
Meta META $469.65 +0.85%
Microsoft MSFT $411.92 -0.39%
Amazon AMZN $188.89 +0.10%
Apple AAPL $181.85 +0.08%

3 TOP akcie, schopné v příštích letech zhodnotit klidně o 1000 %

Jsem spíše konzervativnější investor...Mé portfolio je z velké části naplněno pomalými a stabilními akciemi, jako jsou nemovitostní investiční fondy, banky a velké blue-chip společnosti. Rád však část svého portfolia alokuji také do zajímavých růstových akcií, které by mohly mít obrovský dlouhodobý potenciál. Takto jsem se například dostal k akciím společnosti Square $SQ-2.0% za cenu 11 dolarů těsně po jejím IPO (v současnosti kolem 250 dolarů). S tímto vědomím jsem nedávno přidal do svého portfolia několik zajímavých růstových akcií a zde jsou zejména tři, které by mohly mít potenciál přinést v příštím desetiletí i v dalších letech obrovské výnosy, pokud se bude dařit.

 

 

Realitní makléři pozor - $OPAD

Jednou z nejspekulativnějších akcií, které jsem kdy koupil, je Offerpad $OPAD, kterou jsem nedávno přidal do svého portfolia poté, co společnost vstoupila na burzu prostřednictvím fúze SPAC.

 

Pokud nejste obeznámeni, Offerpad je iBuyer, což je společnost, která kupuje domy přímo od prodávajících, provádí kosmetické opravy a poté je prodává přímo kupujícím (doufejme) se ziskem. 

 

Nejenže je Offerpad jednou z mála společností, které se laserově zaměřují na iBuying, ale je pravděpodobně i nejefektivnější a ve druhém čtvrtletí dosáhla jako jedna z mála zisku. Společnost předpokládá, že v letošním roce vykoupí až 6 000 domů, ale to by mohl být jen výchozí bod. 

 

V USA se každoročně koupí a prodá zhruba 2 miliony domů v celkové ceně přesahující 6 bilionů dolarů. Jako by to nestačilo, trh iBuying je jen jedním ze způsobů, jak by společnost Offerpad mohla rozvíjet své podnikání. 

 

Společnost nabízí také tradiční zprostředkovatelské služby pro prodávající, kteří chtějí zjistit, jakou cenu by jejich domy mohly získat na volném trhu, pojištění vlastnického práva, stěhovací služby a hypotéky. 

 

V budoucnu chce přidat i takové věci, jako je pojištění, záruky na bydlení, služby přestavby a další, čímž by se fakticky stala komplexním řešením v oblasti nemovitostí.

 

Amazon Latinské Ameriky - $MELI+1.7% 

Společnost MercadoLibre $MELI+1.7% je zdaleka nejzavedenějším podnikem ze všech tří. Společnost MercadoLibre, často označovaná jako Amazon $AMZN+0.1% Latinské Ameriky, provozuje rozsáhlé tržiště e-commerce v Brazílii, Argentině a několika dalších latinskoamerických zemích. Provozuje také platformu pro zpracování plateb s názvem Mercado Pago.

 

Mercado Pago si představte ve stejném kontextu jako PayPal $PYPL+1.0% v dřívější fázi, který byl součástí eBay a postupně se rozvětvil, aby ovládl celé prostředí online plateb v USA i mimo ně.

 

Dosavadní růst byl fenomenální. Ve druhém čtvrtletí roku 2021 zaznamenalo tržiště MercadoLibre objem zboží ve výši 7 miliard dolarů, což bylo meziročně o 46 % více. Mercado Pago nyní zpracovává platby v ročním objemu 70 miliard dolarů a nejdůležitější část (objem plateb z míst mimo tržiště) vzrostla meziročně o neuvěřitelných 94 %.

 

Ačkoli tato čísla mohou znít obrovsky, mějte na paměti, že představují zhruba 4 % objemu zboží Amazonu a 6 % objemu plateb PayPal, takže je zde stále spousta prostoru pro růst.

 

Společnost MercadoLibre začala jako hodnotový nákup v mém portfoliu loni v březnu během počátečního krachu způsobeného koronavirem a od té doby jsem ji několikrát dokupoval. Nyní je to jeden z mých největších podílů, který si hodlám ponechat na dlouhou dobu.

 

Potenciálně transformační akcie ve zdravotnictví

Dalším nedávným IPO SPAC, které jsem koupil, je 23andMe $ME+1.4%, která nedávno vstoupila na burzu prostřednictvím SPAC společnosti sponzorované skupinou Virgin Richarda Bransona.

 

Společnost 23andMe je nejznámější svými sadami pro domácí genetické testování pro spotřebitele, a i když je to jistě slibný zdroj příjmů, není to nejzajímavější část podnikání. 

 

Skutečný potenciál má obrovská databáze genetických informací spotřebitelů, kterou společnost 23andMe nadále shromažďuje - v současnosti 11,6 milionu zákazníků - a která by se nakonec mohla uplatnit ve farmaceutickém výzkumu a vývoji. 

 

Společnost 23andMe uzavřela dohodu o vývoji léků 50/50 se společností GlaxoSmithKline $GSK+1.4% a v současné době je jeden lék ve fázi 1 zkoušek a další má vstoupit do klinických zkoušek v příštím roce.

 

K ziskovosti má společnost 23andMe jistě daleko. V posledním čtvrtletí prodělala 42 milionů dolarů při příjmech pouhých 59 milionů dolarů. Dlouhodobý potenciál farmaceutické části podniku je však obrovský a profil rizika a odměny dává smysl, zvláště když uvážíme, že akcie můžete nyní koupit za méně než Richard Branson.

 

Přistupujte k nim trpělivě a obezřetně

Jako poslední myšlenku je důležité zdůraznit, že všechny tři tyto společnosti vlastním jako dlouhodobé investice. A přestože mám pocit, že všechny mají potenciál přinést desetinásobný výnos (nebo mnohem vyšší), není to absolutně žádná záruka. Zejména Offerpad a 23andMe mohou mít v průběhu času velmi binární výsledky. Stručně řečeno, tyto akcie jsou nejvhodnější pro investory s relativně vysokou tolerancí k riziku a trpělivostí přežít jízdu na horské dráze, které budeme pravděpodobně svědky v následujících letech.

 

Varování: tohle není investiční doporučení, tak se prosím řiďte vlastním rozumem.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

🤔