S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Máte akcie $SBUX-15.9% v portfoliu?

Spoustu lidí má v portfoliu akcie $SBUX-15.9%, ale já je do portfolia nepotřebuji. Společnost je to super a ten byznys je skvělý, ale už tam nevidím ten potenciál a akcie spíše stagnují.

SBUX

Starbucks

SBUX
$74.46 -$14.03 -15.85%

Myslím si, že jako konzervativnější část portfolia se pouze obtížně najde lepší společnost.

O Starbucks fakt nemám obavu. Skvělej byznys model, makrotrendy hrajou v jejich prospěch, rozumná divi growth policy…a lepší great byznys za fair/slight premium cenu než sračkovou firmu dirt cheap. Ostatní jsou nepodstatné drobnosti.

Naprostý souhlas s Vašim názorem.

Souhlasím s autorem, SBUX v portfoliu příliš parády (tedy výdělku) nenadělají. Já je mám cca rok a nákupu víceméně lituji. Jakmile budu alespoň trochu v zisku, prodám je.

Super, úplně to samé mám s $PFE+6.1%.

Pfizzer se stal v podstatě covidovou akcií, jejíž cena začala korelovat s vývojem covidu a reakcí společnosti na pandemii. Kdo nakoupil včas a včas i prodal, ten slušně vydělal. Kdo to nestihl (zejm. prodej), bude muset teď čekat. I bez covidu PFE půjde nahoru, je to velká firma s diverzifikovaným bussinesem. Už to ale nebude zdaleka taková "raketa" jako v r. 2021 a 2022.

$SBUX-15.9% se obchoduje pořád dost s prémií...přece jen P/E 25 na Consumer sektor není zrovna málo...navíc se obecně ví, že zaměstnance drží docela u huby a mají problémy s odbory, které si v rámci firmy dělají co chtějí a dost tlačí logicky na vyšší mzdy, lepší podmínky, ale poslední dobou i různé woke kokotiny...zároveň současná situace na Blízkém východě pro ně není uplně ideální, když se veřejně vyzívá i k bojkotu a očekává se v důsledku toho nemalý pokles tržeb v tomhle regionu. Osobně bych si za současné situace představoval ještě o chlup lepší cenu, abych chtěl naskočit. Já si radši budu v klidu akumulovat třeba $KHC-6.0%.

Souhlas, každopádně je zde psáno o nějakých nových pobočkách, tak to by mohlo pomoct.

Mám a potenciál růstu vidím hlavně při otevírání nových poboček. Přesně si ted nevzpomínám na data, ale myslím, že během několika let chtějí otevřít skoro 10k nových poboček

Aha, tak to nevím, ale to je docela dost.

Mám v portfoliu kvůli rostoucí dividendě. 5Y +10,3%. Dividendy rostou posledních 13 let.

Super👍

Mám kvůli divi 🤷

Já ji v portfoliu mám, ale jak už zaznělo od kluků, myslím, že mám nakoupeno celkem níže, né moc, na 95$ tak mám a držím. Akcie je určitě cyklická, ale z tohoto druhu společností mi přijde celkem stabilní. O proti KFC nebo MC má pořád možnost navyšovat trochu marže, i přesto, že drahý to tam už je. Mají si myslím dobrý marketing, pak takovou tu službu v tom programu. (nevím teď jak se to jmenuje). Já paradoxně kávu ani jiné tyhle produkty nepiju, ale vidím v tom skvělý byznis, který je hlavně populární u mladých lidí, kteří prostě ty peníze za to dají. Je to jako u Apple, prostě je to in. No a pak taky pořád expandují novými pobočkami. Jestli jim vyjde ten trh Indie, tak to bude hodně nových zákazníků.

Tak pokud expandují do Indie tak to může být velice zajímavé.

Mam prilis rad kavu aby som si kupil akcie $SBUX-15.9% 🤣  Na firmu som sa popravde nikdy z blizka nepozrel ale patri medzi cyklicke firmi takze na nejake kratkodobe drzanie na zaciatku cyklu preco nie.

Souhlas, no zde je prej takové pravidlo, že to co utratí člověk v SBUX za kávu, tak tu samou částku by měl investovat do jejich akcií😂😁

Tak já měl za život kafe od nich asi 2x a to už mi bohatě zaplatili obchody na jejich akciích, tak až půjdu někdy kolem tak jim trochu vrátím dalším nákupem :)

Podtrhuji :-D ... Je to ta část, kde do mého přemýšlení o investici vstupuje navíc i osobní subjektivní stránka a já se tam prostě nevidím... To samé bych mohl říct např. o tabákovém nebo zbrojním průmyslu, z kterých v mém portfoliu neuvidíte jedinou akcii :-)

Občas když je cena trochu níž tak na chvílí koupím a při zisku prodám ale do stálého portfolia bych si jí nedal, taky tam nevidím žádný potenciál

Jo tak to může být fajn strategie s těmito akciemi.