S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Krize ještě neskončila, ale kam akcie půjdou v krátkém horizontu, to bůh ví 😁Předevčírem vše červený, včera vše zelený, hrozný stádní chování!

Na 170 jsem nakoupil BYD. Z hlediska risk-reward mi to dává mnohem větší smysl... Tím ti ale asi ve tvé otázce nepomohu. 😃

nakoupeno a teď to vysedět 🤷‍♂️

Já mám k NIO zásadní otázku. Snaží se o úspěch v luxusním segmentu. Opravdu má proti Volvo, Mercedes, Porsche, šanci na nějaké větší prodeje 🤔 No jde hlavně o goodwill, pracuje na tom nějak?

Za mě určitě šanci má..

1: má jednu z nejsilnějších infrastruktur v zemi

2: má bezkonkurenční know-how ve swap bateriích ( uzavřena smlouva o využívání swapů jinymi výrobci aut)

3: líbivý evropský design automobilů

4: letos bude otevírat divizi levných aut do 500 000,- Kč

Tohle všechno ladné ovlivní cenu akcie. Sice nemá přesvědčivé poměrové ukazatele, ale je to otázkou času. Já osobně NIU věřím natolik, že držím 172 ks akcií a postupně dokupuji. ( Neber to to jako radu nebo doporučení, každý ať investuje do akcií kterým věří a nebo jim strategický vyhovují)

Jinak ohledně úspěchu v luxusním segmentu. Koukni na jaké úrovni je model ET9 ve srovnání s Maybachem a podobně.

Dávnejšie som písal, že Nio skrachuje. Neviem, čo si niektorí nahovárate- keď bude v Číne 20% nezamestnanosť, kto im ich bude kupovať?? Ak vyhrá Donald, do USA ich nepustí, to musí byť jasné aj najväčším optimistom. A EÚ? To, čo tu vyrobia, by možno boli schopní predať, lenže to by museli investovať ťažké prachy do infraštruktúry nabíjania, servisu a na to takáto firma prachy nemá a na burze ich ako to teraz vyzerá, nezíska, o dovoze môžu len snívať, Nemecko je na tom ako je a automobilky zamestnávajú priamo či nepriamo priveľa ľudí, takže to bude znova politická otázka a rozhodnutie bude o to jednoduchšie, o koľko padol v Číne dopyt po Nemeckom exporte, takže odvetné opatrenia budú bolieť menej. Banky ho nebudú môcť podržať, nakoľko na realitnú krízu doplatia najviac po developeroch.

Ako nevravím, že už pôjde len dolu, ale Nio som mal ako krátkodobú vysokorizikovú špekuláciu 4x, posledný krát som sa ho zbavil keď už padal dolu, lebo kôli daniam som ho nechcel predať na konci roku na +30%.

Stále dokupuju a už mi z toho začínají padat vlasy:)

mám 80 ks s průměrkou 26,2 USD a už jen sleduju, kam až lze klesnout :-)))))

Mám 100 ks za 7,5$. Teď jenom sedím, vypisuju CALL, kde sbírám peníze, a čekám na otočku. 😉

A CALL vypisujes nad 7,5?

Snažím se tak no. Teď ji mám přímo na 7,5. Ale mi už tam vydělal peníze Putky, a taky nějaká ta CALLka, takže i kdyby mě to vystřelilo na 7,5 tak furt vydělám.

já naskočil za 5,60 a počítám že se to bude muset vysedět. Osobně si myslím že pod 5,5 to nepůjde ale když jo tak se přikoupí ;)

taky jsem nakoupil blízko této ceně a budu jen čekat.