S&P 500 ^GSPC 5,321.27 +0.34%
Nvidia NVDA $947.09 +2.41%
Tesla TSLA $174.20 -1.84%
Alphabet GOOG $179.74 +1.38%
Microsoft MSFT $425.14 +1.17%
Apple AAPL $191.62 +0.92%
Meta META $470.20 -0.36%
Amazon AMZN $185.25 +0.30%

Carl Icahn anunță o participație la JetBlue, iar acțiunile cresc cu 20%

Adrian Dumitru
14. 2. 2024
3 min read

Activistul Carl Icahn a achiziționat o participație de aproape 10% din JetBlue Airways. Icahn a spus că acțiunile sunt subevaluate, ceea ce a declanșat diverse discuții și întrebări despre viitorul companiei aeriene. Ce înseamnă acest lucru pentru viitorul companiei și pentru investitori?

Icahn, cunoscut pentru mișcările sale de investiții, și-a mărit participația cu achizițiile pe care le-a făcut în lunile ianuarie și februarie ale acestui an. Intenția sa este să negocieze cu compania despre posibilitatea de a obține reprezentare în consiliul de administrație, o mișcare care ar putea avea implicații semnificative pentru viitorul JetBlue.

Compania JetBlue a reacționat la această veste declarând că este deschisă la discuții cuinvestitorii și că continuă să urmărească un plan de creștere a valorii pentru toți acționarii săi. Dar cum va evolua această situație și care vor fi implicațiilereale aleintrării lui Icahnîn consiliul de administrație?

"Suntem întotdeauna deschiși la dialog cu investitorii noștri, în timp ce continuăm să ne executăm planul de creștere a valorii pentru toți acționarii noștri", a declarata declarat JetBlue.

Nu este niciun secret că istoricul lui Icahn în ceea ce privește investițiile în industria aeronautică afost unul spinos .Trecutul său implicare în Trans World Airlines s-a încheiat cu falimentul al acestei companii aeriene. Asta înseamnă că mișcările sale la JetBlue vor fi atent urmărite și analizate deinvestitori și analiști.

JBLU
$5.96 -$0.08 -1.24%

În timp ce investiția și intențiile lui Icahn au stârnit multe întrebăritrebuie să se țină cont de situația actuală în care se află JetBlue. Compania încearcă să să își reducă costurile și să își îmbunătățească operațiunile după valul de oameni care doresc să călătorească în urma pandemiei Covid. În plus, procesul recent intentat împotriva transportatorului low-cost Spirit Airlines înseamnă că o altă provocare, pe care compania trebuie să o abordeze.

Recent, compania a s-a alăturat companiei aeriene un nou director executiv, Joanna Geraghty, care va încerca să readucă compania pe drumul cel bun.

Îngeneral, așadar, sosirea lui Carl Icahn la JetBlue $JBLU-1.2% aduce multe incertitudini .În timp ce unii investitori se pot îngrijora în legătură cu activismul său și experiența sa anterioară, alții văd potențialul de schimbare și creștere al companiei.

Disclaimer: Există o mulțime de inspirație pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că faceți întotdeauna o analiză amănunțită a propriei dumneavoastră.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.