S&P 500 ^GSPC 5,298.71 +0.03%
Tesla TSLA $177.38 +1.45%
Nvidia NVDA $932.33 -1.19%
Alphabet GOOG $177.20 +1.01%
Amazon AMZN $184.84 +0.66%
Microsoft MSFT $419.47 -0.36%
Meta META $471.63 -0.34%
Apple AAPL $189.80 -0.02%

Co si myslím o nákupu akcií společnosti Opendoor 🤔

Fascinace SPAC fúzemi pomalu odeznívá. Už nejsou takovými tahouny, jakými byly ještě před několika měsíci. Od konce minulého týdne se nálada na trhu stala poměrně negativní a na trůn zase zavítali medvědi. Samozřejmě, že bez konkrétního důvodu. Mezitím mají býci, soudě podle grafů, stále navrch. To však neplatí pro dřívější hvězdy, jako jsou například akcie Opendoor $OPEN-0.6%. Ta se nyní nachází 57 % od svého historického maxima, kterého dosáhla v únoru. Dnes si pořád myslím, že byste $OPEN-0.6%  měli nadále držet, protože příležitost je stále obrovská. Trh s nemovitostmi je nadále silný. A trend digitalizace zvyšuje pravděpodobnost úspěchu této společnosti. Očekávání investorů možná bude třeba trochu upravit na realističtější cíle, ale i tak má společnost do budoucna značný potenciál, kterého by (pokud udrží momentální tempo) měla rozhodně dosáhnout. 


Potenciál se nezměnil 

Na celkových makroekonomických podmínkách se nic nezměnilo. Federální rezervní systém podle plánu snižuje své QE, ale stále je býčí. O zvýšení sazeb ještě ani nezačali diskutovat, takže je to na roky dopředu postaráno. Zvýšení by navíc nemělo trh s nemovitostmi příliš ovlivnit.

 

USA si mezitím stále užívá plodů mnohamiliardového stimulačního úsilí vlády. Znovuotevření obchodní politiky bylo mimořádně působivé. Fundamenty společnosti Opendoor nejsou tak jednoznačné jako například u akcií Amazonu $AMZN+0.7%

 

$OPEN-0.6% stále potřebuje čas, aby se Wall Street osvědčil. Mezitím krátkodobý výkaz zisků vykazuje velký pokrok. Čtvrtletní příjmy rostou exponenciálním tempem. S údaji za pouhých několik měsíců je však ještě příliš brzy na to, abychom je označili za trend.

 

Vzhledem k tomu, že akcie postrádají fundamentální údaje, které by je pomohly podpořit, medvědi si s ní užili své. Boost od Chamatha Palihapitiyi vyprchal, stejně jako u téměř všech SPAC akcií. To neznamená, že se jí nedaří, ale souvisí to spíše se sentimentem investorů než se špatnou tezí. U takto nové společnosti musí mít investoři trpělivost. 

 

Akcie $OPEN-0.6% jsou nejen krátkodobou příležitostí 

Aktivní obchodníci mají mezitím příležitost profitovat z extrémních pohybů a volatility. Vedení společnosti v srpnu oznámilo zisk a akcie na základě tohoto úspěchu vyskočily o 30 %. Růst se sice rychle vytratil, jen aby v následujících týdnech rally zopakoval. Býkům se podařilo prolomit maximum zisků, ale bohužel neuspěli na úrovních, které byly ve hře ještě v květnu.

 

Září akciím Opendoor $OPEN-0.6% nepřálo. Zatím ztratily 15 % své hodnoty, ale to je součást běžné cenové akce podobného rázu. Když akcie vzroste o 45 % za měsíc, vrátit polovinu je rozhodně zdravé. Tak se vlastnictví akcií akorát přesune z rukou slabších investorů do rukou těch přesvědčenějších. Nejdůležitější je nyní udržet momentální stabilní hodnoty.

 

Býci akcií $OPEN-0.6% dokázali úspěšně bránit zónu 15 dolarů. To musí pokračovat i během letošní podzimní sezóny. Časem se s tím Wall Street lépe sžije, takže bude méně pravděpodobné, že se z toho panicky vymaní. Cesta k bohatství s touto akcií bude mít pravděpodobně mnoho ostrých vrcholů a hlubokých údolí. Nejlepším scénářem v krátkodobém horizontu je úspěšné překonání úrovně 20 dolarů za akcii. 

 

Až k tomu dojde, býci by měli příležitost vyrazit odtud o dalších 5 dolarů výše.

Mezitím platí, že čím déle bude tento proces dosahování dna trvat, tím lepší bude základna pro následující růst. Investiční teze dává větší smysl, když nákupy probíhají s mírou. Volatilita investory zneklidňuje, takže čím klidnější bude cenová akce u akcií $OPEN-0.6%, tím lépe z dlouhodobého hlediska.


Tento měsíc existuje riziko ze strany vnějších faktorů, k tomu je dobré být opatrně optimistický. Pokud bude akciový trh korigovat, potáhne s sebou všechny akcie. K vytvoření rezervy mohou investoři využít opce. Nabízejí strategie, které by umožnily určitý prostor pro chybu.

 

Například prodej opcí pod aktuální cenou místo nákupu akcií ponechává volnost mezi aktuální a vstupní cenou. Nic není spolehlivé, takže zaujímat plné pozice najednou je arogantní. Když jsou akciové trhy blízko historických maxim a investoři jsou nervózní, musíme zůstat skromní a hlavně si před jakoukoliv investicí vše pořádně promyslet. 

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem si prosím udělejte vlastní analýzu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Skvělá analýza, musím si zařadit $OPEN-0.6% na svůj watchlist! 😁

Díky 😄

Růst cen trhu s nemovitostmi = růst Opendoor. Konec růstu trhu s nemovitostmi, trochu nižší, ale pořád růst Opendoor 😂. Proto mám zainvestováno 😁

O firmě slyším poprvé, díky za radu 😀

není zač 👍

Já taky, super informace 🤓

Top článek, nad $OPEN-0.6% jsem už docela dlouho přemýšlel

tak držím palce, jestli zainvestujete

Opendoor je tutovka, také akcie držím, myslím, že dlouhodobě nemůže člověk udělat chybu...

souhlas 😄