S&P 500 ^GSPC 5,321.41 +0.25%
Tesla TSLA $186.60 +6.66%
Meta META $464.63 -0.90%
Microsoft MSFT $429.04 +0.87%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Nvidia NVDA $953.86 +0.64%
Alphabet GOOG $179.54 +0.61%
Amazon AMZN $183.15 -0.21%

3 pandemické akcie, které plánuji přidat do portfolia

V krátkodobém horizontu se může stát cokoli, takže je bláhové tvrdit, že je nějaká akcie jistotou rychlého zhodnocení. Přesto jsem k těmto třem akciím ve zdravotnictví velmi optimistický a myslím si, že se jedná o velmi zajímavé investiční příležitosti. Delta varianta sílí každým dnem a dost možné, že nás v příštích měsících čeká další lockdown.

 

Novavax $NVAX+0.8% 

Několik katalyzátorů způsobí, že akcie společnosti Novavax v roce 2021 vzrostou. Akcie společnosti Novavax se letos již zdvojnásobily, a to ze 112 dolarů v lednu na 233 dolarů v tomto týdnu. V nádrži však zbývá ještě spousta paliva a do konce roku očekávám další zdvojnásobení 😎.

 

V tuto chvíli má Moderna tržní kapitalizaci 169 miliard dolarů a BioNTech 79 miliard dolarů. Mezitím je Novavax se svou tržní kapitalizací 17 miliard dolarů pozitivně levná. Rozdíl je samozřejmě v tom, že mRNA biotechnologie mají obě své vakcíny proti koronaviru již na trhu, zatímco Novavax stále čeká na své první povolení k mimořádnému použití. 

 

Ale až vládní agentury začnou společnosti Novavax povolovat distribuci vakcíny proti koronaviru, začnou její akcie skutečně stoupat. Většina světové populace stále není naočkována. Společnost Novavax $NVAX+0.8% bude mít v roce 2022 připraveny k distribuci 2 miliardy dávek vakcíny. 

 

A biotechnologická společnost má uzavřeno několik dohod o dodávkách do míst po celém světě: 100 milionů dávek pro USA, 150 milionů dávek pro Japonsko, 200 milionů dávek pro Evropu a více než 1 miliardu dávek pro zbytek světa.

 

USA zaplatilo předem 1,3 miliardy dolarů, aby si zajistily 100 milionů dávek experimentální vakcíny této společnosti. To činí 13 dolarů za dávku. Dolarové částky jednotlivých kupních smluv nejsou zveřejněny, Japonsko a Evropa však pravděpodobně zaplatí vyšší částku, zatímco dohody s rozvojovými zeměmi budou zlevněné. 

 

Je docela možné, že příjmy společnosti Novavax $NVAX+0.8% budou v příštím roce vyšší než její dnešní tržní kapitalizace. Očekávám, že akcie společnosti Novavax prudce vzrostou, protože její vakcína začne ve čtvrtém čtvrtletí získávat povolení po celém světě.

 

Kandidát na vakcínu společnosti Novavax $NVAX+0.8% bude populární jak jako posilovací injekce, tak jako počáteční vakcína pro většinu neočkovaných lidí na světě. A společnost Novavax vede v soutěži o kombinaci vakcíny COVID-19 s vakcínou proti chřipce. Společnost právě zahájila kombinovanou studii v Austrálii, které se účastní 640 osob, které byly očkovány proti oběma nemocem jedinou dávkou.

 

Sorrento Therapeutics $SRNE 

Společnost Sorrento Therapeutics, která se nachází v klinické fázi vývoje, se v loňském roce proslavila díky působivé řadě experimentálních diagnostik a biologických terapií koronaviru.

 

Akcie této biotechnologie totiž od ledna 2020 do března 2021 posílily o neuvěřitelných 144 %, a to především díky širokému spektru kandidátů na vakcíny COVID-19. Akcie společnosti Sorrento $SRNE však nyní za posledních 180 dní ztratily téměř čtvrtinu své hodnoty. 

 

Investoři se zřejmě přesunuli jinam, vzhledem k tomu, že společnost není schopna uvést na trh ve Spojených státech ani jednu ze svých různých kandidátských vakcín proti koronaviru.

 

Zásadní problém spočívá v tom, že v posledních několika měsících se na klíčových trzích, jako jsou Spojené státy a Evropská unie, podařilo vyvinout a následně uvést na trh vakcíny, testy a terapeutické protilátky COVID-19 více biofarmám.

 

Společnost Sorrento $SRNE mezitím stále čeká na své první významné vítězství v regulačním řízení. Pro potenciální investory je však důležité pochopit, že pandemie ještě zdaleka neskončila. Je velmi pravděpodobné, že se koronavirus promění v sezónní respirační onemocnění. 

 

Investoři by proto neměli nutně odepisovat opozdilce, jako je společnost Sorrento. Nakonec by společnost mohla z diagnostiky a/nebo léčby koronaviru získat zdravé příjmy. Je docela možné, že společnost Sorrento by mohla v příštím kalendářním roce získat několik regulačních schválení pro své kandidáty na vakcínu COVID-19 v USA, což by bylo pro její akcie velkým přínosem. Nicméně akcie této biotechnologické společnosti se střední kapitalizací budou jistě i nadále volatilní, dokud společnost nezíská schválení Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv ohledně jejich vakcíny.   

 

InMode $INMD-1.3% 

Jakmile se svět znovu opravdu naplno otevře a lidé se budou cítit pohodlněji, trh s estetickými produkty se určitě rozhoří. Proto je mým tipem na akcie spojené s koronavirem také společnost InMode, samozvaný přední světový poskytovatel inovativních, minimálně invazivních estetických a wellness řešení se silnou známostí značky.

 

Společnost $INMD-1.3%, uvádí na trh systém lékařských přístrojů a souvisejícího spotřebního materiálu, který poskytuje zdroj energie pro tvarování postavy. Společnost InMode, kterou využívá řada lékařských specialistů, včetně plastických chirurgů, dermatologů, gynekologů, ORL a oftalmologů, tvrdí, že její postupy jsou dlouhodobější než laserové ošetření a méně invazivní než typické postupy tvarování těla, jako je liposukce.

 

A tato estetická společnost s obratem 5,2 miliardy dolarů jede na plné obrátky. V posledním čtvrtletí společnost InMode vykázala rekordní tržby ve výši 87,3 milionu dolarů, což představuje 184% nárůst oproti druhému čtvrtletí roku 2020. Celkové tržby za druhé čtvrtletí mimo USA činily 30,9 milionu dolarů, což je více než trojnásobek toho, co vykázala ve stejném období loňského roku. 

 

Tento mezinárodní růst představoval 35 % jejích celkových tržeb ve srovnání s 22 % celkových tržeb ve druhém čtvrtletí roku 2020. V současné době působí společnost v 68 zemích a má tak obrovský prostor pro další růst. Jak se svět pomalu vrací do normálu, spotřebitelé vyhledávají léčbu, kterou kvůli COVID-19 odkládali. 

 

"Naše poptávka je silná," poznamenal na posledním konferenčním hovoru hlavní lékař Spero Theodorou. "Je solidní až do září. Čekací listiny ... (jsou) zhruba měsíc." Theodorou dále uvedl: "Více než třetina nových pacientů, kteří přicházejí, nikdy předtím nepodstoupila (žádný estetický zákrok)." 

 

To naznačuje, že společnost InMode rozšířila trh s tvarováním těla, který již v roce 2020 dosáhl celosvětově 6,2 miliardy dolarů, a to navzdory pandemie. Očekává se, že tento trh poroste do roku 2026 složenou roční mírou růstu 7,2 %, takže společnost InMode $INMD-1.3% má ještě spoustu prostoru pro růst.

 

Vzhledem k tomu, že mnozí z nás jsou od března 2020 buď doma, nebo na veřejnosti s maskou, očekávám, že s úbytkem restrikcí bude tento výrobce estetických přístrojů nadále růst. Společnost InMode je již nyní zisková, upravený zisk na akcii ve druhém čtvrtletí dosáhl 1,02 dolaru oproti 0,24 dolarů na akcii ve stejném čtvrtletí roku 2020.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nad $NVAX+0.8% už dlouho přemýšlím, asi konečně zainvestuji

Dobre si to ešte premyslite, ak by im všetko vyšlo ako má, tak by to mohlo mať dobrú návratnosť investície, ale sledujem túto spoločnosť už dlho a sú to majstri v meškaní a za vyše 30 rokov nedostali na trh ani jednu vakcínu, ktorú vyvíjali. A to ich bolo dosť.

všechny tři jsou dobrá volba

díky 😄

$SRNE vypadá dobře, podívám se na ní více do hloubky. Díky za tip 🤑🤑

skvělý 😄