S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Nvidia $NVDA-3.9% je opravdu nezastavitelná, dnes se podíváme nad 700$ díky extra silným výsledkům. Spíš se trochu obávám, jak se postupně začneme propracovávat k průměrnějším výkonům nebo třeba nenaplnění odhadů, co bude s cenou akcie a celkově trhem, který je ted doslova závislý na každé zprávě z oblasti AI. Neříkám že je to otázka měsíců, ten AI potenciál může kvést roky, ale co pak? Náraz?


Teď jsem viděl srovnání $NVDA-3.9%  a $XLE-1.6%. Nvidia má větší market cap, než celé toto ETF, zároveň má ale 10X menší zisky. To jenom tak pro srovnání. 😉

Jako je to slusna jizda a nemyslim si ze jsme u konce - preci jen byli analitici co predikovaly ze vyhledove pujde nvidia nad 1000 a vyse😉 a s rostoucim vykonem a rchlosti pujdou za lepsimi vysledky i dalsi firmy - je dobre ze uz se AI realne zcala u bigtechu projevovat👏

Nemyslím si, že bude až tak brutalni, nvidii teď vyhanejeji spekulanti, ale pořád je to výborná firma a její trh je obrovský, od AI, až po hráče a těch je taky mnoho. Nvidia má podle mě reálnou hodnotu tak 400-500, takže nestane se, že spadne třeba na 100, AI má pořád obří potenciál a možnosti jak ji využít a zkoumat, takže to nebude pád. Spousta zainvestovala, jen kvůli tomu ale to jsou investoři, ne lidi z IT. Dosah, kam všude jdou její karty je obří, takže cena možná zakolisa kvůli výběru zisku, ale za 10-20 let bude její cena ještě vyšší, na trhu je furt jednička číslo jedna ve výrobě karet.

A doporucuji si vyhledat, kde vsude se vyuzivaAI. TO neni jen ChatGPT, OpenAI, na generovani textu a obrazku, ale pouziva se ve vyzkumu, ruznych vypoctech, a to sou miliony oblasti. Lidem ani nedochazi, kdyz pouzivate mobil, google, to vsechno je strojove uceni, ktere uz tady je spousty let, ale nikdo tomu driv nerikal AI (strojove uceni), je to tady spoustu let, ale lidi si to spoji jen s malym okruhem. Vemte si, ze pred X lety, mobily nenapovidaly podobne slova, nebo nedokoncovaly slovo, od doporucovani reklam, hlasovych asistentu, prekladacu,.. tam vsude se vyuziva, a to bych jeste mohl vyjmenovavat donekonecna, a proto jsou potreba obrovske vykony, k analyzovani, lepsimu a rychlejsimu uceni..  je to obchod, kdo bude nejlepsi a nejrychlejsi, ten zbohatne a diky tomu NVIDia tak roste.

Radeji bych viděl prumerny vykon, nez tyto vysledky. Ja rikate, ten pad- naraz  bude asi brutalni.