S&P 500 ^GSPC 5,039.9 +0.43%
Nvidia NVDA $848.54 +2.18%
Amazon AMZN $182.38 +1.89%
Apple AAPL $172.27 +1.75%
Alphabet GOOG $166.80 +0.74%
Meta META $440.63 +0.33%
Microsoft MSFT $395.70 +0.19%
Tesla TSLA $180.18 +0.11%

Kybernetická bezpečnost

Jsou to dva dny, co jsme dle mě viděli velmi zajímavý propad, zhruba o 100$ na ceně akcie u společnosti $PANW+2.4%. Společnost Palo Alto Networks Inc. zabývající se kybernetickou bezpečností od roku 2005, která má více jak 50 tisíc zákazníků není rozhodně malá a jak vidíme z grafu, hype kolem AI se na ní taky podepsal a celkem stabilně rostla. 😊

PANW
$294.32 $6.98 +2.43%
PANW
$294.32 $6.98 +2.43%
Target Price
218.22 (-25.85% Downside)

Osobně pro mě je toto odvětví velkou neznámou, ač mě technologie zajímají, tak kybernetická ochrana je pro mě zatím vzdálená, ovšem s rostoucí digitalizací a vším kolem je třeba i tohoto vývoje. Samozřejmě máme zde několik další společností jako možné konkurenty. K tomuto psal nedávno na svém profilu příspěvek . Dále větší info o společnosti na Buliosu při prokliknutí na ticker $PANW+2.4%. Osobně společnost moc neznám.

Otázka a podmět na diskuzi zní - zažili jste už takové pády za jediný den? (ano, růst podobný jsme nyní zažili na Nvidia). A případně, jak se na to díváte, vidíte to někdo jako příležitost k nákupu po takovém propadu? 😊


Partner

Já byl u propadu cca 34%, ale musím souhlasit i z logického hlediska má kybernetická bezpečnost ohromný potenciál mít svůj koutek u dlouhodobých investorů, bohužel u mě se nachází zatím jen Watchlistu

Souhlas, taky tohle odvětví takto vidím, jako velký potenciál, i díky AI, ta bude také nějak jistě pomáhat. Ovšem nejsem v tomto moc orientovaný a proto právě mě tohle zaujalo a též mám na watchlistu, protože bych rád nějakou společnost zařadil do portfolia.

PANW je ma nejvetsi pozice v portfoliu, proto me propad dost bolel. I pres dobre vysledky a rust nedodali co slibovali a trh reagoval prehnane. Na druhou stranu, od podzimu cena rostla prehnane rychle, az nezdrave…. Osobne prikupovat nebudu, ale pro ostatni to muze byt zajimava prilezitost!

Takže společnost znáš už dobře a máš ji dlouho? Jakou máš průměrnou cenu nákupu jestli není tajné? 😊 Ten propad jistě bolel, ale tak jestli v nich vidíš sílu, tak se to jistě postupně vrátí. Ten boom kolem AI dělá hodně no. Já bych právě chtěl do kyber sektrou proniknout, zatím nic nemám z toho, protože si o tom něco zjištuji, moc se tam neorientuju.

já zažil ARM 47% za jeden den - 92% za 2dny :D

stejně tak mě potkali i propady -30% na solaru a plug

já jsem chtěl toho propadu využít na vstup ale nejsou prachy - v dlouhodobém horizontu ta cyber bezpečnost pujde víc a víc nahoru - ale stejně tak mě i trošku od unáhleného nákupu zrazují predikce na cílovou cenu kterým dávám i nějakou váhu

každopádně sleduji a uvidíme ..

Je to budoucnost, bude na tu kybernetikou bezpečnost větší a větší tlak. PANW patří k absolutní spičce v tom co dělá a držím dlouhodobě. Cena vyletěla za poslední měsíce díky FOMO na AI, ale i tak to je pro mě pozice v PTF spolu s CRWD.

Souhlas, FOMO dělá hodně. Ale tedy společnost je pro Tebe důležitá? Uvědomuji si že je to hodně důležité odvětví, které půjde taky nahoru, jen se v tom tolik neoreintuji zatím, ale chtěl bych. Jaké jsou třeba konkurenční body, které by měla firma mít, protože přeci jenom, taky je zde plno hráčů, tak jak je selektovat? 😊 CRWD také sleduji, a přidal jsem k tomu právě to PANW, protože mě zaujal ten propad. Pak třeba ještě $ZS+1.6% jestli se dá taky počítat... tam taky byl hezký propad.

waw, tak to jsou velké pohyby, za dva dny 92% 😲. Jj, koukám máme to asi dost podobně, solár $ENPH-1.0% a $PLUG+5.5%, také tam mám ztráty, ale držím, protože minimálně tomu soláru letos věřím dost a Plug, no jestli to finančně přežijí, tak taky se vzchopí, jen tam to bude dle mě trvat déle. Ta cyber bezpečnost, tam zatím nejsem zainvestován, ale právě vím že potenciál má, jen se tam tolik nevyznám, nevím na jaké body konkurenční koukat, protože taky je těch společností hodně.