S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Elon Musk nezahálí: Oznámil jakým způsobem chce podojit uživatele Twitteru

Kolem nákupu Twitteru Elonem Muskem je celkem dusno. Misky vah se navíc přehupují z jedné strany na druhou. Nejdřív to vypadalo jen jako vtip. Potom zase, že to Musk myslí vážně, ale transakce nemá šanci projít. Podle posledních zpráv to ale vypadá, že se jedná o prakticky hotovou věc. Dokazuje to i sám Elon, který dnes přišel s konkrétním způsobem, kterým chce z uživatelů Twitteru tahat peníze.

Tržní bouře způsobená Elonem Muskem nekončí

Podle nové zprávy agentury Reuters Elon Musk připravil nového generálního ředitele Twitteru $TWTR  a bankám, které souhlasily s financováním jeho akviziční nabídky ve výši 44 miliard dolarů, řekl o svých plánech na zpeněžení tweetů. Musk se prý rozhodl koho hodlá jmenovat novým generálním ředitelem Twitteru, ale jméno této osoby zdroj neuvedl. Očekává se, že současný CEO Twitteru Parag Agrawal, který se funkce ujal poté, co v listopadu odstoupil Jack Dorsey, zůstane generálním ředitelem až do dokončení transakce.

Musk prý také sdělil předsedovi představenstva Twitteru Bretu Taylorovi, že nemá důvěru ve vedení společnosti, což uvedl i v dokumentech pro Komisi pro cenné papíry. Agrawal by si v případě uzavření dohody a Muskova nástupu nového vedení přišel na značnou odměnu, neboť podle posledního podání společnosti by díky klauzuli ve smlouvě obdržel 38,7 milionu dolarů.

Co je ale důležitější - Musk bankám sdělil, že plánuje vyvinout další způsoby, jak vydělávat na tweetech. Uvedl například, že plánuje vytvořit způsob, jak zpeněžit tweety, které se stanou virálními nebo obsahují důležité informace. Navrhl také myšlenku vybírat poplatky, když webové stránky třetích stran citují nebo vkládají tweety z ověřených účtů. Na tohle jsem tedy hodně zvědavý. Nějak mi není z tohoto vyjádření jasné jak konkrétně by to mělo fungovat 🤷

Podle deníku Washington Post Musk také přišel s myšlenkou platit influencerům za vytváření obsahu pro platformu, což je obchodní model, který se osvědčil u společnosti TikTok. Musk se prý také zajímá o myšlenku předplatitelských služeb, které by společnost mohla nabízet. Čuchám tady Twitter Premium? 😂😂 Potěš koště.

Ale jestli půjde platit Dogecoinem jak avizoval... 🤷😂😂

Musk také řekl bankám, že by mohl omezit odměňování vedoucích pracovníků a členů představenstva společnosti Twitter, aby snížil náklady. Agentura Reuters také uvádí, že Musk ve svém návrhu bankám uvedl, že hrubá marže Twitteru je mnohem nižší než u jiných sociálních médií, jako jsou Facebook a Pinterest, a tvrdil, že existují způsoby, jak společnost provozovat nákladově efektivnějším způsobem. Což je tak nějak na první pohled jasné.

No každopádně to vypadá, že už je vše opravdu dohodnuto.

Twitter totiž uvádí, že transakce, která byla jednomyslně schválena představenstvem, bude pravděpodobně uzavřena v letošním roce po schválení akcionáři a regulačními orgány. Musk bude muset Twitteru zaplatit odstupné ve výši 1 miliardy dolarů, pokud akvizici sociální sítě neuskuteční, jak vyplývá z nedávné zprávy Komise pro cenné papíry a burzy. Musk je asi ochotný za trollení na internetu zaplatit hodně. Miliarda dolarů by ale asi byla moc velká cena za vtip i pro něj 😁

Disclaimer: Toto není investiční doporučení. Jde čistě o můj názor a souhrn dat z internetu a anonymní informace agentury Reuters.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @joemaymay má karmu 61 a je členem této komunity od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Já osobně v tom vidím možný trik s akciemi Tesly na kterých chce Musk vidělat. Pak by ho 1 miliarda netrápila jako pokuta. Tipuji že nakonec Twitter nekoupí a nebudeto jeho chyba :-)

No tak věc je taková, že $TWTR to potřebuje jako prase drbání. Otázka ovšem je, jestli to náhodou nebude možná až moc drastický a spíš to většinu lidí neodradí

I to se samozřejmě může stát. Věřím ale, že si tohle Elon s novým managementem ohlídá

Zrovna jsem někde četl, že tohle chce udělat. No a ten způsob monetizace mi pořád moc jasný není. Podle mě Twitter nemá tak silnou základnu, aby se tvůrcům vyplatilo dělat si nějaké paywall content sekce. Ale může to být jen můj dojem.

Myslím, že to bude fakt jen dojem. V česku Twitter moc nefrčí. V USA je to ale celkem velká věc

To je asi pravda. Navíc ta základna uživatelů bude asi trochu víc monetizovatelná, než průměrný dvanáctiletý uživatel TikToku 😂

Také si myslím, že nás to asi tolik nezasáhne. protože u nás to prostě tolik nejede.

Základnu má, ale hlavně v USA, kde skočí každý na všechno, ale popravdě si u Twitteru moc nedokážu představit výše popisovaný způsob zpoplatnění.

To já také ne.