S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Fajn neděli všem Buliosákům,
máme tu poslední den tohoto víkendu, kdy máme prostor přemýšlet při uzavřené burze. 🧠

Jak by vypadalo aktuálně vaše nově založené portfolio, se svými zkušenostmi.👇🏻

Portfolio, které by bylo složené pouze z ETF a pravděpodobně by mohlo porážet trh (index S&P500) v následujících letech.

V komentářích se můžete podělit o své nápady a doplnit důvody, proč by tak tomu mohlo být. Věřím, že začínající či pasivní investoři budou vděčni za každý TIP, který stojí za sledování a zvážení ve svém portfoliu. 📈


Musel jsem se chvilku zamyslet, ale pokud jenom z ETF, tak za mě rozhodně $^NDX+0.1% a $BRK-B+0.9% (pokud se dá považovat za ETF).

IBIT

Zaujimava myšlienka. Celé portfolio mením celkom často kedže investujem do small cap spoločností a riadim sa čisto dátami, žiadne pocity ani myšlienky ktoré začínajú so slovami  : "Keby...", "Čo ak...".  Ked spoločnost dosiahne mnou vypočítanú hodnotu predávam akcie a už to neskúšam podržat ani o 1 % viac. ETF nedržím, príde mi ,že v ETF sú často spoločnosti ktoré by som si nikdy nekúpil a ich core business sa mi nepáči a nepride mi perspektívny tak prečo by som ich kupoval v balíčku, ked si možem kúpiť spoločnosti len ktoré sa mi páčia a mat na portfoliom vačšiu kontrolu a možnosť budúceho modelovanie akcie. Za posledný týžden som tu zverejnil 2 analýzi na spoločnosti ktoré som nakúpil za posledný týžden a od roku 2024 kedy som začal tvoriť nové portfólio tvoria 100 % mojho portfolia a v nasledujúcich týždnoch budem postupne nakupovať ďalšie  small cap spoločnosti a v prípade dostatku času o nich spíšem analýzu a rád sa podelím o svoju investičnú tézu. 

Partner

Vše zmíněné chápu, jen pasivní investor si bude myslet, že mluvíme v cizím jazyce.
Proto zmiňuji ETF, u kterých nebude začátečník či pasivní investor vstřebávat všechna ta “pro něj” sprostá slova k valuaci a výběru jednotlivých společností. ☺️
I taky díky za komentář ✌️