S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Broker eToro a cesta k veřejnému trhu.

Dnes jsem četl zajímavý článek k brokerovi, kterého sám používám a tak se o tom musím podělit i zde s Vámi, jelikož někteří jej používáte taky. Broker již v minulosti chtěl vstoupit na burzu, nyní opět o tom začíná mluvit a není už otázkou jestli, ale jen kdy? Společnost oznámila, že dosáhla více než 100 milionů USD v EBITDA (zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací) při tržbách 630 milionů USD.

V poslední době získává burza cenných papírů eToro značnou pozornost bankéřů a investorů, kteří sledují její plány na uvedení na veřejný trh. Přestože původní plány na vstup na burzu prostřednictvím fúze nevyšly, generální ředitel Yoni Assia má jasnou vizi: "Rozhodně sledujeme veřejné trhy. Rozhodně vidím, že se z nás nakonec stane veřejná společnost."

S více než 35,5 miliony registrovaných uživatelů a více než 3 miliony financovaných účtů eToro zaznamenala v roce 2023 impozantní tržby ve výši 630 milionů dolarů. Navzdory náročnému období pro fintech se firma etablovala jako významný hráč na trhu.

Klíčem k úspěchu eToro je inovace. Společnost nedávno akvizovala společnost Deep, specializující se na automatizaci obsahu, a plánuje se v roce 2024 ještě více zaměřit na tuto oblast. S pomocí umělé inteligence integrované do obsahu a marketingu eToro je schopna poskytnout svým uživatelům lepší a personalizované zážitky.

Přestože plány na vstup na burzu prostřednictvím SPAC byly odloženy, eToro získalo značné investice, což je posiluje v jeho snaze inovovat a posunout se vpřed. Po náročném období, které následovalo po nárůstu úrokových sazeb, se společnosti zabývající se finančními technologiemi začínají dařit lépe na veřejných trzích.

Yoni Assia zdůrazňuje, že eToro se v roce 2023 intenzivně soustředilo na produkty a vylepšovalo obchodní zkušenosti pro své uživatele. Ačkoli rok 2022 byl vzdělávacím rokem, ve kterém se investoři museli naučit, že trhy ne vždy jdou nahoru, rok 2023 byl pravděpodobně vzdělávacím rokem pro celý svět.

Zatímco se trh finanční technologie zotavuje z nedávných výzev, eToro se dívá dopředu s optimismem. S plány na inovaci a zaměřením na potřeby svých uživatelů je firma dobře připravena na další fázi svého vývoje a na cestu k veřejnému trhu.

Ještě doplnění o vysvětlení významu SPAC:

SPAC (Special Purpose Acquisition Company) je typ investičního nástroje, známý také jako „blank check company“ nebo „kótovaná skořápka“. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která je vytvořena s jediným účelem – najít jinou společnost, kterou může akvizovat a přivést na veřejný trh. SPAC v podstatě shromažďuje peníze prostřednictvím IPO (Initial Public Offering), aby mohl financovat budoucí akvizice.

To znamená, že eToro plánovala spojení s již existující SPAC, což by jí umožnilo vstoupit na burzu rychleji a jednodušeji, aniž by prošla tradičním procesem IPO. Nakonec však tyto plány byly odloženy a eToro získala investice jiným způsobem. Což mě osobně přijde lepší.

Tak jo, jako vždy mě zajímají Vaše názory, hlavně i zde protože sám brokera využívám na long term investování a jsem spokojen. Samozřejmě není to jediný dobrý broker. A jak vnímáte to, jestli by Váš broker byl na burze, je to lepší nebo horší? 😊


eToro je moj hlavny Broker, okrem toho pouzivam este IBRK, kvoli akciam, ktore na eToro nenajdem a vidim v nich potencial rastu do buducnosti. Ak ich , ale mam porovnat co do uzivatelskej privetivosti, tak eToro je akoby Ferrari, IBRK - Huyndai. Akoze dobre, ma to vsetko, v cene uplne nabita, ale ten komfort pri eToro je fakt na uplne inej urovni. Drzim palce eToro.

Hezké přirovnání a též vidím tu kvalitu na eToro. IBRK plánuji časem také, jak si najdu čas učit se a zkoušet opční trading.

Jedna vec sa, ale IBRK nedá uprieť, je to najstaršia, stabilná a celosvetovo najdoveryhodnejsia značka brokerov.

Také mimo jiné používám Etoro a z této zprávy jsem nadšen. Konečně budeme mít větší přehled o jejich finančních výsledcích.

Souhlas, tohle beru taky jako přínos, budeme znát jejich finanční výsledky a osobně i nákup akcií budu dost zvažovat.

Mně se jejich obchodní model líbí a akcie bych velmi zvažoval :-)

Souhlas, mám to úplně stejně, jsem u nich nadšený ale jestli to vyjde, budu chtít chytit nějakou cenu dobrou.

DRZIM PALCE AT TO VYJDE

Taky jim to přeji. 😊