S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 akcie s potenciálem růstu při nízkých úrokových sazbách

Redakce Bulios
29. 2. 2024
5 min read

Klesající úrokové sazby jsou jedním z faktorů, které ovlivňují trh a přinášejí nové investiční scénáře, které mohou být zajímavé pro ty, kteří hledají růst. Tři společnosti vyvinuly strategie, které jim umožňují využívat současných tržních podmínek a dosahovat růstu. Jak tyto společnosti využívají klesajících úrokových sazeb ke svému prospěchu?

Bez ohledu na to, zda jste zkušený investor s rozsáhlým portfoliem nebo teprve začínáte s investováním, v období klesajících úrokových sazeb by mohly tyto společnosti představovat atraktivní příležitosti pro diverzifikaci vašeho portfolia a dosažení potenciálních výnosů.

Green Brick $GRBK+0.1%

Společnost Green Brick je lídrem v oblasti výstavby domů díky svému inovativnímu přístupu a strategickému zaměření na optimalizaci ziskovosti. Její činnost zahrnuje výstavbu a prodej domů v různých lokalitách, které jsou důkladně vybrány pro svou atraktivitu a hodnotu. Green Brick se vyznačuje neustálým zlepšováním hrubých marží a účinným řízením nákladů, což ji činí konkurenceschopnou a přitažlivou pro investory.

V posledním čtvrtletí roku 2023 dosáhla společnost Green Brick rekordní hrubé marže ve výši 33,3 % a to i přesto, že úrokové sazby v USA zůstávají stále vysoké. Tento úspěch je důsledkem strategického zaměření na vysoce výnosné projekty a efektivní řízení výrobních nákladů. Díky tomu si Green Brick udržuje svou pozici jako jedna z předních společností ve svém odvětví.

GRBK
$57.43 -$0.04 -0.07%

Dalším klíčovým faktorem úspěchu společnosti Green Brick je schopnost reagovat na měnící se potřeby trhu a preferenci zákazníků. Tento dynamický přístup jí umožňuje udržovat si silnou poptávku po svých domech a generovat stabilní příjmy.

Sixth Street $TSLX-0.3%

Společnost Sixth Street působí v oblasti finančních služeb s důrazem na efektivní alokaci kapitálu a vysokou mírou výnosnosti. Její portfolio zahrnuje širokou škálu investic, včetně alternativních úvěrů a kapitálových investic do podniků v různých odvětvích. Díky strategické alokaci kapitálu a pečlivému výběru investic dosahuje společnost Sixth Street stabilního růstu.

Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2023 dosáhla společnost Sixth Street vynikajících finančních výsledků, přičemž zisk na akcii činil 0,58 USD a čistý zisk činil 51 milionů USD, což je nárůst o 10 % oproti minulému roku ve stejném čtvrtletí. Tyto výsledky svědčí o úspěšnosti investiční strategie a schopnosti generovat hodnotu pro své akcionáře.

TSLX
$21.23 -$0.07 -0.33%

Strategické rozhodnutí o alokaci portfolia do různých typů aktiv umožňuje společnosti optimalizovat "rizikově-výnosový profil" svého portfolia a maximalizovat celkové výnosy. Tato strategie tedy přispívá k dlouhodobé stabilitě a konkurenceschopnosti společnosti.

Oaktree Specialty Lending $OCSL+0.1%

Oaktree Specialty Lending je společnost specializující se na poskytování finančních služeb a úvěrů, zejména ve formě "přednostních zajištěných úvěrů" pro podniky s pevnou ekonomikou. Jejich hlavním zaměřením je poskytování finanční podpory a kapitálu pro středně velké a velké podniky při různých finančních operacích, jako jsou akvizice, refinancování a rozvojové projekty.

Společnost v posledním čtvrtletí roku 2023 dosáhla zisku na akcii ve výši 0,57 USD, což představuje solidní výsledek vzhledem k aktuálním tržním podmínkám. Schopnost společnosti Oaktree Specialty Lending udržet si solidní zisky navzdory kolísání úrokových sazeb a tržní nestability je patrná také z nárůstu nových investičních závazků. V prvním čtvrtletí roku 2024 dosáhly nové investiční závazky 370 milionů USD.

OCSL
$19.37 -$0.01 -0.05%

V období mezi 30. zářím 2022 a 31. prosincem 2023 společnost upravila svou strategii investic. Zjistila, že investovat do zástavního práva (typ pohledávky zajištěného majetku, například nemovitosti) je pro ni velmi výhodné, takže zvýšila podíl peněz investovaných do této oblasti na 78 %. Naopak, investice do druhého typu zástavního práva byly sníženy na 8 %. Tato změna tedy byla provedena za účelem maximalizace výnosů a minimalizace rizik spojených s investicemi, což ukazuje flexibilitu společnosti při alokaci svého portfolia.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.