S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Neznám, jen klasický covered call. Určitě se ale nebráním nějakému vysvětlení, nebo obecně, líbilo by se mi tu víc věcí ohledně opčního obchodování

V jednoduchosti 100 ks akcii nahradíš dlouhodobou Call opcí ( například rok do expirace), která je v penězích (třeba Delta 0,7).

Jinak pokud tě zajímají Opce, tak každý týden tady dávám shrnutí obchodů, které jsem udělal, a které expirovaly.

Snazim se to držet jednoduché, takže výpis CALL, výpis PUT, a creditní spready. Kdyby k tomu byly otázky, tak rád je zodpovím, když budu vědět. 👍

Ahoj,

tuhle strategii jsem použil jen jednou (nevěděl jsem, ze už to přede mnou někdo vymyslel a ještě to tak pěkně pojmenoval 😁). Pro mě asi ještě není vhodná. Ale je to jen problém mého nastavení a mojí psychiky. Při prudkém pohybu podkladu jsem měl tendenci vykupovat zpátky vypsanou opci, abych si urval co nejvíc. Naštěstí mi to vyšlo, ale mohlo to dopadnout jakkoli. Pokud tohle ustojíš, pak to rozhodně dává smysl.

Spíš vidím problém v tom, když se putuje směrem dolů, a to poměrně rychle.

To je samozřejmě problém vždycky, když jsi na špatné straně trhu 😁

Já samozřejmě neznám Tvé strategie, ale já to hraju tak (a myslím, že Ty i většina lidí taky), že mám předem určený výstup z pozice. Takže když to jde proti mé pozici a dojde to na určitou úroveň, bez milosti uzavírám a přijímám ztrátu (v lepším případě breakeven nebo mírný zisk). Problém u opcí je samozřejmě ten, že se v podstatě z definice moc nekamarádí se SL, takže u swingu je potřeba to hlídat. Osobně to řeším tak, že mám víceméně neustále na nějakém zařízení zapnutý TradingView a průběžně hlídám cenu. 
Snad jsem Ti nějak pomohl, i když jsem Ti neřekl nic, co sám nevíš :)