S&P 500 ^GSPC 5,035.69 -1.57%
Tesla TSLA $183.28 -5.55%
Amazon AMZN $175.00 -3.29%
Microsoft MSFT $389.33 -3.21%
Alphabet GOOG $164.64 -1.94%
Apple AAPL $170.33 -1.83%
Nvidia NVDA $864.02 -1.54%
Meta META $430.17 -0.57%

Kolegové, dovolte, abych se s vámi podělil o včerejší spekulaci, bohužel, jak to u spekulací mám, jen za drobné :)

Neodolal jsem a po výsledcích na $IRBT+1.2%, které byly více méně dle očekávání, následoval propad -15%. Ano, neváhal jsem, rychlé ověření informací, následoval nákup a zavírali jsme kolem -2,89%. Takže krásných, nečekaných 13% rychlých prachů :) Nicméně nerealizoval jsem a díky této rezervě, spekulaci prodlužuji a vsázím na vyšumění problémů mezi $AMZN-3.3% a $IRBT+1.2%.


Závěr:

Abych ke dvodenní spekulaci napsal také "B" a nejen "A" jak většinou známe, tak jsem přišel informovat o uzavření dvoudenní pozice. Nebylo to žádné "to the Moon" jak nyní vidíme na $BTCUSD-5.4% , ale spokojil jsem se s něco málo přes 10%. Volume již klesalo, tak jsem usoudil, že posbírám drobné a půjdu hledat další příležitost... A nebo jen syslit hotovost? Kdo ví, co je nyní lepší :)

Tiež som mal včera vydarenú špekuláciu- v práci som mrkol na watchlist a Teleperformance SE(TEP), ktorú som nedávno predal po 132€, padala a bola na 103€, tak som zadal nákup za 95€, ani nedúfajúc, že to padne až tam a ledva som odložil mobil, už to zapípalo. Keďže som mal dosť dobrú predstavu o firme, hneď som zadal aj pokyn na predaj za 115€ a za 2 hodinky to zapípalo zas- predané. Dnes to vyšlo až na 119€.

Takéto špekulácie vyzerajú na prvý pohľad veľmi rizikovo, ale keď sa jedná o akciu, ktorú som pol roka vlastnil a pred mesiacom predal, až tak rizikové to nie je- ide hlavne o to uvedomiť si, ako sú asi nastavené stop-lossy a mať šťastie byť pri tom, keď sa aktivujú- niektorí ľudia to majú nastavené nepremyslene, pričom si vôbec neuvedomujú, že stop-loss ich vôbec neochráni proti tomu, proti čomu sa ochrániť chcú a niektorí si to dokonca nastavia úplne debilne(pardón, výstižnejší výraz ma nenapadá), následkom čoho je takáto lúpež, pretože to ani špekulácia nie je, to je fakt legálna lúpež😂

Na trhu neni lúpeží, jen vítězů a poražených :)) jinak gratulace ;)

Parada. Každá koruna se počítá. 👍

ano ano, tady nejde ani tak o tu korunu ale o to potěšující % :)

Jj, přesně tak, já jdu sice pro malé procenta, ale pravidelně.

I ty drobné potěší, gratulace a držím palce 👍

Dík dík, spekulace moc nevyhledávám, za ta léta jsem se popálil x krát... takže když nějaká bude, rád se podělím :)

Partner

Fotka, první status...tak se mi to líbí! :))

:-D to chápu :)))