S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Apple se uchyluje k generativní umělé inteligenci a slibuje průlomové inovace

A máme tu další novinky k společnosti $AAPL-0.3%. Vím jak tato společnost je oblíbená a je zde k ní stále co probírat a dnes jsem docela zpozorněl. Jak víme, Apple je docela pozorný k tomu, aby něco neodhaloval příliš brzo a doposud, v "šílenství" kolem AI Tim Cook, (CEO Apple) se držel zpátky.

Ovšem významné oznámení přinesl včera CEO společnosti $AAPL-0.3% Tim Cook, který odhalil rozsáhlé investice firmy do umělé inteligence, což signalizuje pevný závazek k rostoucí oblasti generativní umělé inteligence, trendu, který zasáhl do technologického průmyslu.

Cook vyjádřil optimismus ohledně transformačního potenciálu generativní umělé inteligence. Uvedl „Vidíme neuvěřitelný průlomový potenciál pro generativní umělou inteligenci, a proto v této oblasti momentálně investujeme významné prostředky.“ Zdůraznil očekávané výhody pro uživatele a poukázal na možnosti zlepšení produktivity a schopností řešení problémů.

AAPL

Apple

AAPL
$169.30 -$0.59 -0.35%

Zatímco Apple dosud nepředstavil přímé konkurenční produkty modelům jako je GPT od OpenAI nebo Gemini od Googlu, Cook lákavě naznačil, že letos později přijde velké oznámení. „Později letos se těším, až s vámi sdílím způsoby, jakými budeme otevírat nové obzory v oblasti generativní umělé inteligence, další technologie, která podle nás může předefinovat budoucnost,“ Cook naznačil.

Dále Cook přeformuloval několik již oznámených produktů Applu jako „poháněné umělou inteligencí“, aby zdůraznil, že společnost na technologii pracuje již několik let. Dříve společnost Apple často používala termín „strojové učení“ namísto umělé inteligence. Cook upozornil na současné funkce využívající technologii umělé inteligence od Applu, včetně nástroje pro sledování rukou ve Vision Pro a upozornění na srdeční tep na Apple Watch. Také zdůraznil schopnosti umělé inteligence čipů Applu integrovaných do MacBooků.

AAPL

Apple

AAPL
$169.30 -$0.59 -0.35%
Target Price
190.69 (+12.63% Upside)

„Významnou částí umělé inteligence je propojení s životy našich uživatelů pro různé úkoly od každodenních činností po nezbytné funkce,“ vysvětlil Cook. „Umělá inteligence umožňuje Apple Watch pomáhat při sledování tréninků, automaticky rozpoznává, jestli jste na procházce nebo plavete. Umožňuje vašemu iPhonu zavolat o pomoc v případě automobilové nehody.“

Apple obvykle představuje nové softwarové produkty a funkce v červnu na své každoroční konferenci pro vývojáře, což naznačuje potenciální oznámení související s umělou inteligencí v plánu.

Na schůzi také akcionáři zamítli návrh, který by donutil Apple vypracovat zprávu o rizicích umělé inteligence. Návrh, který předložily AFL-CIO Equity Index Funds, si klade za cíl nutit k zveřejnění etických směrnic pro umělou inteligenci. Apple se postavil proti této iniciativě s tím, že by odhalila obchodní tajemství.

Kromě odmítnutí návrhu na zprávu o umělé inteligenci akcionáři schválili dozorčí radu Applu, přivítali bývalou CEO Aerospace Wandu Austinovou, která nahrazuje odcházející Ala Gora a Jamese Bella. Akcionáři také schválili revizory a platy vedoucích pracovníků. Pět samostatných nezávislých návrhů akcionářů, které se postavily proti postojům Applu, bylo odmítnuto.

Tyto události podtrhují strategický důraz Applu na technologii umělé inteligence a jeho závazek využívat její potenciál pro budoucí inovace.

Akciím se moc nedaří zatím oproti jiných technologickým gigantům, své ATH Apple nenavýšil. Ovšem jako vždy, dle mě neřekl rozhodně poslední slovo. Už jen minimálně ty brýle Vision Pro bude zajímavé sledovat, jak se věci kolem nich budou vyvíjet. 😊 Já Apple stále držím a pokud by ještě poklesl, nebál bych se i dokupovat. 😊


Moc pěkný článek a díky za info. Velmi mě zajímá jaké to bude, ale jak už zde psal Lukáš, Apple něco vydává když si je opravdu jistý.

Přesně tak, proto i když teď šel dolů, tak se vůbec nebojím a naopak, jen ať jde, protože on se zase na své ATH vrátí, toho se nebojím.

Přesně tak a já přemýšlím, že bych nakoupil ještě na současné ceně.

@lukasnekvapil Já uvidím jak se to bude další týden chovat a jaké budou případně zprávy, pokud trend půjde nahoru zas, taky asi nakoupím a nebudu čekat na nižší hodnoty, jinak ale počkám ještě.

Jsem na to zvědavá:)

Taktéž 👍

Rovnou to bude humanoid

Možná bych se ani nedivil. 😁

Partner

U Apple už taková klasika, nevyjdou ven s něčím dřív, než to bude podle nich fungovat na 100%. Stejně tak tomu bylo i u Apple VisionPro. VR brýle jsou zde už nějakou dobu, ale až Apple ukázal co vše by to mohlo umět (můj názor). Čekám, že až vyjdou ven se svojí iAI :D tak to bude třeba i o nějaký ten krok dál než konkurence.

Naprosto s Tebou souhlasím, taky je takto vnímám, oni nikdy nepřišli s něčím novým, ale vzali něco a dali tomu úplně jiný rozměr, ty brýle ač jsou různé názory, tak za mě jsou taky top a konkurence na ně nemá, a co až teprve třeba za rok, dva bude na to plno aplikací a tak dále ...to může Meta a další s brýlemi zabalit. AI dle mě bude taky nějaká pecka od nich. 😊

Partner

Jo, máme na to úplně stejný pohled :)

Tak to je naprosto skvělý příspěvek, díky moc 🙌🏽

Taky díky. 😊

Partner

Parádní informace, díky za článek a budu se těšit, co se nám z toho vyklube ✌️

Opět také díky a ano, to já též, Apple je pro mě srdcovka a věřím mu, že rozhodně ještě má co nabídnout a nejen v tom Vision Pro. 😊