S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Apple apelează la inteligența artificială generativă și promite inovații revoluționare

Și mai sunt și alte noutăți despre $AAPL-0.7%. Știu cât de populară este această companie și întotdeauna este ceva de discutat despre ea, iar astăzi am fost destul de intrigat. După cum știm, Apple este destul de atentă să nu dezvăluie nimic prea devreme și până acum, în "nebunia" din jurul AI-ului, Tim Cook, (CEO-ul Apple) s-a abținut.

Cu toate acestea, un anunț important a fost făcut ieri de către Tim Cook,CEO-ul $AAPL-0.7%, care a dezvăluit investiția extinsă a companiei în AI, semnalând un angajament ferm față de domeniul în creștere al AI generativ, o tendință care a lovit industria tehnologică.

Cook și-a exprimat optimismul cu privire la potențialul de transformare al IA generativă. El a declarat "Vedem un potențial de descoperire incredibil pentru AI generativ și de aceea facem investiții semnificative în acest domeniu chiar acum." El a evidențiat beneficiile așteptate pentru utilizatori și a subliniat potențialul de îmbunătățire a productivității și a capacității de rezolvare a problemelor.

AAPL

Apple

AAPL
$183.05 -$1.27 -0.69%

În timp ce Apple nu a dezvăluit încă produse concurente directe cu modele precum GPT de la OpenAI sau Gemini de la Google, Cook a lăsat să se înțeleagă în mod tentant că un anunț important va veni în cursul acestui an. "Mai târziu în acest an, aștept cu nerăbdare să vă împărtășesc modalitățile prin care vom deschide noi orizonturi în inteligența artificială generativă, o altă tehnologie care credem că poate redefini viitorul", a declarat a lăsat să se înțeleagă Cook.

Mai mult, Cook a reformulat mai multe dintre produsele Apple deja anunțate ca fiind "alimentate de inteligența artificială". pentru a sublinia faptul că firma lucrează la această tehnologie de mai mulți ani. Anterior, Apple a folosit adesea termenul "învățare automată" în loc de inteligență artificială. Cook a subliniat funcțiile actuale care utilizează tehnologia AI a Apple, inclusiv instrumentul de urmărire a mâinilor din Vision Pro și alertele privind ritmul cardiac de pe Apple Watch. De asemenea, el a evidențiat capacitățile de inteligență artificială ale cipurilor Apple integrate în MacBooks.

AAPL

Apple

AAPL
$183.05 -$1.27 -0.69%
Target Price
190.69 (+4.17% Upside)

"O parte semnificativă a inteligenței artificiale este conectarea cu viețile utilizatorilor noștri pentru o varietate de sarcini, de la activități zilnice la funcții esențiale"," a explicat Cook. "Inteligența artificială permite Apple Watch să ajute la urmărirea antrenamentelor, recunoscând automat dacă ieșiți la plimbare sau înotați. Ea permite iPhone-ului tău să cheme ajutoare în cazul unui accident de mașină."

De obicei, Apple dezvăluie noi produse software și caracteristici în luna iunie, în cadrul conferinței sale anuale pentru dezvoltatori, lăsând să se înțeleagă posibilele anunțuri legate de inteligența artificială care se pregătesc.

În cadrul ședinței, acționarii au respins, de asemenea, o propunere care ar fi obligat Apple să elaboreze un raport privind riscurile inteligenței artificiale. Propunerea, înaintată de AFL-CIO Equity Index Funds, urmărea să forțeze publicarea unor orientări etice pentru inteligența artificială. Apple s-a opus inițiativei, spunând că ar dezvălui secrete comerciale.

Pe lângă respingerea propunerii de raport privind inteligența artificială, acționarii au aprobat consiliul de administrație al Apple, primind-o pe fosta directoare generală a companiei Aerospace, Wanda Austin, pentru a-i înlocui pe Al Gore și James Bell, care pleacă. Acționarii au aprobat, de asemenea, auditorii și plata directorilor executivi. Cinci propuneri separate ale acționarilor independenți care se opuneau pozițiilor Apple au fost respinse.

Aceste evenimente subliniază accentul strategic pus de Apple pe tehnologia IA și angajamentul său de a valorifica potențialul acesteia pentru inovații viitoare.

Acțiunile nu s-au descurcat bine până acum în raport cu alți giganți din domeniul tehnologiei, Apple nu și-a mărit ATH-ul. Cu toate acestea, ca întotdeauna, în opinia mea, cu siguranță nu a spus ultimul cuvânt. Doar că cel puțin acești ochelari Vision Pro vor fi interesanți pentru a vedea cum evoluează lucrurile în jurul lor. 😊 Eu încă mă țin de Apple și dacă ar fi să scadă și mai mult, nu mi-ar fi teamă să cumpăr chiar. 😊


Foarte frumos articol și mulțumesc pentru informații. Sunt foarte interesat să văd cum va fi, dar, așa cum a scris Luke aici, Apple lansează ceva atunci când este cu adevărat sigură.

Exact, de aceea, chiar dacă ar fi coborât acum, nu sunt deloc îngrijorat și, dimpotrivă, lasă-l să plece pentru că se va întoarce din nou pe ATH, nu-mi fac griji.

Exact, și mă gândesc să cumpăr mai multe la prețul actual.

@vladnegrescu Voi vedea cum se va comporta săptămâna viitoare și care vor fi noutățile, dacă trendul va fi din nou ascendent, probabil că voi cumpăra și eu și nu voi aștepta valori mai mici, dar altfel voi aștepta.

Sunt curios:)

De asemenea 👍

Va fi un umanoid

Poate că nu m-aș mira. 😁