S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

3 részvény növekedési potenciállal az alacsony kamatlábak mellett

Ferkó Joó
29. 2. 2024
6 min read

A csökkenő kamatlábak az egyik olyan tényező, amely befolyásolja a piacot, és új befektetési forgatókönyveket hoz, amelyek a növekedést keresők számára érdekesek lehetnek. Három vállalat olyan stratégiákat dolgozott ki, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy kihasználják a jelenlegi piaci feltételeket és növekedést érjenek el. Hogyan használják ki ezek a vállalatok a csökkenő kamatlábakat az előnyükre?

Akár nagy portfólióval rendelkező, tapasztalt befektető, akár csak most kezdi a befektetést, a csökkenő kamatlábak időszakában ezek a vállalatok vonzó lehetőségeket kínálhatnak portfóliója diverzifikálására és potenciális hozamok elérésére.

Green Brick $GRBK+0.3%

A Green Brick innovatív megközelítésének és a jövedelmezőség optimalizálására való stratégiai összpontosításának köszönhetően vezető szerepet tölt be aházépítő iparban. Üzletága magában foglalja a különböző helyszíneken épülő és értékesített otthonok építését és értékesítését, amelyeket gondosan kiválasztanak vonzerejük és értékük alapján. Green Brick tevékenységét a bruttó árrés folyamatos javítása és a hatékony költséggazdálkodás jellemzi, ami versenyképessé és vonzóvá teszi a befektetők számára.

A Green Brick 2023 utolsó negyedévében elérte rekordot bruttó árrést 33,3 % annak ellenére, hogy a kamatlábak az Egyesült Államokban. továbbra is magasak. Ez a siker annak köszönhető, hogy a vállalat stratégiai szempontból a magasan nyereséges projektekre és a termelési költségek hatékony kezelésének köszönhető. Ennek eredményeképpen a Green Brick továbbra is az ágazat egyik vezető vállalatának számít.

GRBK
$55.99 $0.14 +0.25%

A Green Brick sikerének másik kulcstényezője az a képessége, hogy reagáljon a következőkre változó igényekre a piac és az ügyfelek preferenciáira. Ez a dinamikus megközelítés lehetővé teszi, hogy fenntartsa erős keresletet az otthonai iránt, és stabil bevételt generál.

Hatodik utca $TSLX+1.4%

A Sixth Street apénzügyi szolgáltatásiágazatban tevékenykedik , hangsúlyt fektetve a hatékony tőkeallokációra és a magas megtérülési rátákra. Portfóliója a befektetések széles skáláját tartalmazza, beleértve azalternatív hitel- és tőkebefektetéseket a legkülönbözőbb iparágak vállalkozásaiban. A stratégiai tőkeallokáció és a befektetések gondos kiválasztása révén a vállalat a következő eredményeket éri el Sixth Street folyamatos növekedést.

2023 negyedik negyedévében a Sixth Street kiemelkedő pénzügyi eredményeket ért el, az egy részvényre jutó eredmény 2023. $0.58 a nettó nyereség pedig 51 millió dollár, ami 10 % az előző év azonos negyedévéhez képest. Ezek az eredmények a befektetési stratégia sikerét és a részvényesek számára történő értékteremtés képességét bizonyítják.

TSLX
$21.65 $0.29 +1.36%

A portfólió különböző eszköztípusokba való allokálására vonatkozó stratégiai döntések lehetővé teszik a Társaság számára, hogy optimalizálja "hozam-kockázat profilját" portfólióját és maximalizálja a teljes hozamot. Ez a stratégia tehát hozzájárul a következőkhöz hosszú távú stabilitás és versenyképességéhez.

Oaktree Specialty Lending $OCSL+0.6%

Az Oaktree Specialty Lending egy olyan vállalat, amely a következőkre specializálódott pénzügyi szolgáltatásokra és hitelezésreelsősorban "szenior fedezetű hitelek" formájában a szilárd gazdasági helyzetű vállalkozások számára. Elsődlegesen pénzügyi támogatást és tőkét nyújtanak a közép- és nagyvállalatoknak különböző finanszírozási műveletekben, mint például felvásárlások, refinanszírozás és fejlesztési projektek.

A vállalat 2023 utolsó negyedévében 0,57 dollárosrészvényenkénti nyereségről számolt be , ami a jelenlegi piaci viszonyokat tekintve szilárd eredmény. A vállalat képes Oaktree Specialty Lending a kamatlábak ingadozása ellenére is szilárd nyereséget tudott fenntartani és a piaci volatilitás ellenére is, az új befektetési kötelezettségvállalások növekedésében is megmutatkozik. 2024 első negyedévében az új befektetési kötelezettségvállalások elérték a 370 millió dollárt.

OCSL
$19.32 $0.12 +0.62%

A Társaság 2022. szeptember 30. és 2023. december 31. között kiigazította befektetési stratégiáját. Megállapította, hogy a befektetések zálogjog (egyfajta biztosított eszközkövetelés, például ingatlanokba) történő befektetése rendkívül előnyös számára, ezért növelte a készpénz arányát az ebbe a területbe fektetett összegét 78 %. Ezzel szemben a második típusú zálogjogba történő befektetések 8%-ra csökkent. Ez a változtatás tehát a hozam maximalizálása és a befektetésekkel kapcsolatos kockázatok minimalizálása érdekében történt, ami a vállalat rugalmasságát mutatja a portfólió elosztásában.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Forrás: Bulibulista.hu.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.