S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Odstavení vlády USA - opět posunuto.

Zákonodárci rychle zvrátili hrozbu víkendového odstavení vlády, schválili si krátký návrh zákona ve Sněmovně reprezentantů a poté i v Senátu. Dohoda umožní financování některých částí vlády, ale pouze na týden.

Tento krok má za cíl získat čas pro jednání, avšak dohoda stále čelí napjatému časovému plánu. Dohodnutá část financování zahrnuje klíčové vládní agentury, ale zbývající zákony se budou projednávat ještě před 22. březnem.

( Dne 22. března vyprší termín pro zbývajících šest zákonů, které jsou nezbytné pro fungování vlády. Tyto zákony zahrnují některé z nejkontroverznějších oblastí vlády, jako je Pentagon, Ministerstvo pro vnitřní bezpečnost a samotný Bílý dům. Pokud do té doby nebudou tyto zákony schváleny, hrozí zastavení činnosti těchto vládních agentur a služeb. Tento termín představuje důležitou deadlinu pro zákonodárce, kteří se snaží vyřešit rozpory a dosáhnout dohody ohledně financování vlády. )

Politické rozpory ohledně politických dodatků ztěžují jednání. Republikáni prosazují priority jako financování plánovaného rodičovství, zatímco demokraté jsou proti.

Zatím tímto jen krátkou zprávičkou při pátku. Chci toto opět sledovat, protože si myslím, že je to dost důležité a mělo by se o tom taky mluvit a ne jen o konkrétních akciích. Celý březen se bude točit kolem tohoto tématu a tak se pokusím vždy k tomuto přidávat informace. 😊


Dik za příspěvek, úplně jsem na to zapomněla:)

Taky díky a ano, já též. Ale teď v březnu o tom uslyšíme víckrát si myslím. 😊

To asi ano, no jsem na to zvědavá, jaký v USA bude letošní rok z hlediska politiky

@katerinanovakova To já též, hlavně tedy jestli vyhraje Trump.

To už je zase tady? Nějak mi to uniklo. 😂

Taky jsem to teď nějak opomněl, kamarád mě na to upozornil. Bohužel ano, opět tu a dle mě tak se nějak dohodnout, nebo přiblíží k tomu a případně zbytek zase odsunou. Letos kolem voleb budou samé sliby a snad klid, vláda která by dopustila tohle tak by moc úspěchu asi nesklidila. 😂

To jo no. 😂