S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

3 přední společnosti, které formují budoucnost energetiky

Redakce Bulios
19. 3. 2024
6 min read

Svět se nachází na prahu energetické revoluce, kdy se tradiční zdroje postupně vyčerpávají a poptávka po udržitelných alternativách roste. V tomto turbulentním období se tři přední společnosti stávají klíčovými hráči, kteří formují budoucnost energetiky. Každá z těchto společností přináší inovativní technologie a strategie, které definují nová pravidla hry v energetickém průmyslu. Jaké jsou jejich plány a jaké příležitosti nabízejí investorům?

Každá z těchto společností přináší nové strategie. Podívejme se blíže na to, jak tyto tři společnosti mění oblast energetiky a jaké přinášejí možnosti pro udržitelnou budoucnost.

ReNew Energy Global $RNW+0.2%

ReNew Energy Global vstoupil do energetického průmyslu s razantním úderem, zdvojnásobující svůj tržní podíl v oblasti obnovitelných zdrojů energie za pouhé dva roky. Odhaduje se, že jejich současný růstový trend bude pokračovat, přičemž analytici očekávají nárůst o 37 % v příštím období. Výjimečné výnosy dosahující dvouciferných čísel jasně ukazují na sílu a stabilitu tohoto energetického giganta.

Investoři zaujatě sledují projektové plány společnosti ReNew Energy Global, která hodlá investovat 2 miliardy USD do rozvoje obnovitelných zdrojů energie do roku 2025. Tato čísla nejsou pouhými statistikami, ale představují skutečné závazky k budoucí udržitelnosti a ekologické odpovědnosti. S očekávaným nárůstem vnitřní míry návratnosti (IRR) investovaného kapitálu na úroveň přesahující 15 %, se ReNew Energy Global možná stává neodmyslitelnou součástí investičního portfolia pro ty, kteří hledají dlouhodobou stabilitu a růst.

RNW
$5.68 $0.01 +0.18%

Nejnovější zprávy o společnosti ReNew Energy Global zaznamenaly, že dosáhla rekordní produkce obnovitelné energie ve výši 5 gigawattů, což představuje zvýšení o 25 % oproti předchozímu roku. Tento impozantní nárůst produkce ukazuje na robustnost a efektivitu infrastruktury společnosti. S tímto výkonným růstem a neustálým zaměřením na inovace, ReNew Energy Global představuje nejen investiční příležitost, ale i strategického partnera pro budoucnost obnovitelné energie.

Enphase Energy $ENPH+0.9%

Enphase Energy si vydobyl reputaci jako přední hráč v oblasti solární energetiky díky svým inovativním technologiím a neustálému zaměření na výzkum a vývoj. S očekávaným nárůstem zisku na akcii o 87,7 % v následujících dvanácti měsících může být společnost lákavou investiční příležitostí. Analytici také předpokládají, že akcie $ENPH+0.9% mohou dosáhnout cenové hladiny 157 USD za akcii, což znamená nárůst o 30 % v porovnání s aktuálními cenami. Tato předpověď se opírá o prognózy růstu cen ropy, kde se očekává rozmezí 70 až 100 USD za barel v roce 2024.

ENPH
$106.06 $0.90 +0.86%
Fair Price: $216.71
Yqwqgw: 18.73%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Společnost Enphase Energy nejenže poskytuje technologické řešení pro solární panely, ale také vyvinula sofistikovaný software pro monitorování a optimalizaci energie. Jejich produkty, včetně inovativních řídicích jednotek, umožňují efektivní využití solární energie a snižuje náklady spojené s provozem a údržbou solárních zařízení. S rostoucí poptávkou po obnovitelných zdrojích energie a snižujícími se náklady na solární technologie, se očekává, že Enphase Energy bude hrát klíčovou roli ve změně energetického průmyslu.

ENPH
$106.06 $0.90 +0.86%
Target Price
254.6 (+140.05% Upside)

S příslibem dalšího inovativního vývoje se Enphase Energy tedy pravděpodobně stává klíčovým hráčem v transformaci energetického průmyslu směrem k udržitelným a obnovitelným zdrojům energie.

Fluence Energy $FLNC+7.4%

Fluence Energy je přední hráč v oblasti skladování energie, což je klíčový faktor při přechodu k obnovitelným zdrojům energie. S očekávaným růstem zisku na akcii o 485 % v příštím roce je $FLNC+7.4% jednou z nejdynamičtějších akcií. Analytici také předpokládají, že cena akcií $FLNC+7.4% může dosáhnout 29,30 USD za akcii, což znamená nárůst o více než 50 % v porovnání s aktuálními cenami. Tyto odhady jsou založeny na různých faktorech, včetně očekávaných trendů využívání obnovitelných zdrojů energie a rostoucího důrazu na udržitelnost.

Fluence Energy vyvinula inovativní technologie pro skladování energie, které umožňují efektivní sběr a distribuci energie z obnovitelných zdrojů, jako jsou solární panely a větrné turbíny. Jejich špičkové systémy pro akumulaci energie umožňují stabilizaci energetických sítí a snižují riziko výpadků. V nedávné době společnost oznámila plány na rozšíření svých kapacit skladování energie o dalších 2 gigawattů do roku 2025, což podtrhuje ambiciózní cíle ve snaze přispět k udržitelnějšímu energetickému sektoru.

FLNC
$19.49 $1.35 +7.44%

Aktuální výkonnostní data od Fluence Energy ukazují, že společnost dosáhla rekordních tržeb ve výši 2,2 miliardy USD za rok 2023, což představuje růst o 85 % ve srovnání s předchozím rokem. Tento impozantní růst je důsledkem rostoucí poptávky po jejich technologiích skladování energie a rozsáhlého nasazení jejich produktů po celém světě. S tímto solidním výkonem a neustálým inovačním úsilím se Fluence Energy stává klíčovým hráčem v oblasti skladování energie a přináší reálné řešení pro energetickou udržitelnost v globálním měřítku.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.