S&P 500 ^GSPC 5,083.57 +0.95%
Amazon AMZN $184.71 +5.55%
Meta META $446.13 +3.71%
Microsoft MSFT $400.81 +2.95%
Alphabet GOOG $168.33 +2.24%
Nvidia NVDA $850.86 -1.52%
Apple AAPL $172.41 +1.22%
Tesla TSLA $184.45 +0.64%

💸PayPal $PYPL-0.8%: Gigant, který se trápí!

Díval jsem se na zajímavé ukazatele a ohromuje mě, jak nízko se PayPal obchoduje ve srovnání s trhem!  S poměrem P/E okolo 16x a PEG (Price/Earnings to Growth) přibližně 0,5x to naznačuje podhodnocení.  Při poměru ceny k tržbám kolem 2,25x je PayPal velmi zajímavou volbou!

PYPL

PayPal

PYPL
$67.36 -$0.56 -0.82%

🔍 Mezi konkurenci patří například $SQ-7.4% a $AFRM+3.6%, dokonce i $V+0.4% ! Kdo si myslíte, že je nejlepší?

Nový CEO Alex Chriss směruje PayPal na inovace a finanční efektivitu. Agresivní program zpětného odkupu akcií přidává další zajímavý pohled! Během roku 2024 plánují odkoupit akcie v hodnotě více než 5 miliard dolarů.

🔄 Zpětné odkupy nejsou jenom známkou víry v podhodnocenost akcií, ale také strategií na zvýšení zisku na akcii. 📊 S růstem příjmů může tento krok posílit zisk na akcii a poskytnout akciím zajímavé tempo konečně směrem vzhůru.

🏆 BNPL (Buy Now, Pay Later) a krypto se zdají být silnými pilíři pro PayPal. S dominancí v BNPL a rostoucí kapitalizací stablecoinu je to zajímavý mix!

S návratností vlastního kapitálu okolo 18 % a hrubým ziskem 11,7 miliardy dolarů, je PayPal podle mě na správné cestě. 💰 Finanční zdraví je silné, ačkoli současné tržní ocenění se zdá být nízké.

PYPL

PayPal

PYPL
$67.36 -$0.56 -0.82%
Target Price
127.69 (+89.55% Upside)

PayPal je podle mého názoru fundamentálně silnou společností, která je momentálně trhem nedoceněna. S různorodými strategickými kroky a stabilní finanční pozicí je to zajímavý hráč s výrazným růstovým potenciálem. 💡

Co si myslíte o společnosti PayPal, která nezažívá zrovna příjemné období?
Máte nějaké jiné favority v oblasti Fintechu?


Tato akcie je špatný deal. Už jsem to tu několikrát zmiňoval.

čau. dlouhodobě podnikám v Číně a PP je jeden z mála způsobů jak převést peníze z čínské karty na západní účet. Takové ty mikro transakce kdy potřebuju třeba na letenku, hotel atd.. dost číňanů to tak používá. Je fakt, že jsou tam vysoké poplatky a šílenej kurz, takže tratíš 5-8% pct. Ale v Číně jsou vysoké poplatky v bankách ... určitě to není základní fundament, jen se to moc neví. Myslím že i Venmo by je mohlo udržet ve hře. Na druhou stranu, tuhle akcii nechávám ležet, myslím že v sektoru stojí za pozornost spíš StoneCo.

Díky za zajímavý komentář a dodatečné info!

Já bych si Paypal nikdy nekoupil, vždyť je to jen nějaká předražená internetová peněženka. Neznám nikoho, kdo by to používal pravidelně. Ani jako obchodník to není moc lukrativní. Pokud Vám někdo zaplatí kartou 100 Kč na té jejich bráně, vám jako obchodníkovi dorazí cca 70 Kč. To je zlodějina.  Za posledních 20 let jsem zažil již krach několik internetových peněženek, Payza, Paysec a další. Mastercard nebo Visa mají aspoň karty, které lidi používají masově, ale PayPal? Je to spíš Potěmkinova vesnice.

Mám stejný názor jako Vy  v příspěvku, jinak skvělý článek!

Díky moc!

Není za co!

Klidně ať cena zůstane dole... Zpětné odkupy eventuelně zafungují.

Pecka příspěvek, k této akcii už jsem se zde taky napovídal a jsem rád, že někdo další to vidí podobně. Mám už zde na mě docela větší pozici při průměru nákupu 64$ ... ředit už nechci ač ten nový CEO se mi také líbí a věřím, že společnost zase zvedne, ač to nebude žádná raketa, ale tak klidně až do 2-4 let. Pokud se nepodělá něco kolem toho krypto, taky u nich vidím v tom možnost, čím se více odlišit.

Díky moc, taky to vidím spíš na déle.

já koupil a jak budou prachy prikoupím - za mě se vráti do hry s novým CEO - nebude to raketový vzestup ale čekám že během 2-3 let si utrhnou více z koláče a budem někde o 50%+ výše než dnes

Chystám se v březnu naředit.

Počkám, co udělá 20.3. s trhem zasedán FEDu a pak jdu na to 😁

EPS y/y štvrťročne síce rastú, ale dynamika rastu je klesajúca, keď sa zmení na rastúcu, až potom vyštartuje smerom hore- môj skromný tip, lenže o znižovaní nákladov rozprávajú už dlhšie, takže šetrením nákladov to nespravia, treba zarábať...

Mal som v ňom pár mesiacov pozíciu od 8/23, ale 18.1., keď som sa dostal do plusu, som to vzdal, zbavil sa ho a neľutujem.

Díky za komentář, poslední dobou se PayPal fakt jen plácá, uvidíme zda přijde nějaký zajímavý krok!

$PYPL mám docela velkou pozici (při poklesu jsem ředil), nyní vyčkávám.

Jak vidíš budoucí vývoj?

Myslím, že akcie je podhodnocena a časem půjde nahoru. Na druhou stranu tam už mám docela velkou pozici, tak se mi nechce zvyšovat riziko dalším přikupováním.